1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582984 inlägg · 6215 ämnen

Transfers

« · 611843 Till forumet


Transfers
Så var då det berömda transferfönstret öppet igen.
Blev besviken när jag vaknade idag och såg att Wennerberg och Ström fortfarande var kvar i klubben. Hu. riv kontrakten, låna ut, gör vad som helst bara vi slipper se dem här igen. Spelare som ger samma känsla som Simons, Viktor Wallin, Halvardsson osv. ska bort snarast.

Nåväl. Bort med dem snarast och ersätt med ett par nya namn. De behöver ju inte vara särskilt bra för att höja standarden direkt.
Några rykten? Nån som hört nåt?
Kommentera

Sv: Transfers
RocknRolf2: Har hört att Uffe D samt Pasi ska vara på g in.
Nog bra enligt dig?
Kommentera

Sv: Transfers
Portello: hade det varit nån uns av sanning i det ryktet så hade det väl varit skoj.
Kommentera

Sv: Transfers
Portello: De stackars rester som åtestår av vad Pasi P en gång representerade, är väl i dessa dagar i SSK och förtvinar bort ännu mer.
Kommentera

Sv: Transfers
RocknRolf2: Jag har hört, ett visserligen väldigt löst rykte om en spelare som tillhör Färjestad...
Kommentera

Sv: Transfers
RocknRolf2: Jag skulle vilja ha:

Richard Lintner.
"En målskytt" (Rem Murray? Men i så fall kan inte Sloan vara kvar).
Kommentera

Sv: Transfers
Laken: Du säger Richard Lintner, vems plats skulle han isåfall ta?
Kommentera

Sv: Transfers
Ja, någon av dessa herrar till exempel:

Johan Svedberg
Carl-Johan Johansson
Kommentera

Sv: Transfers
Laken: Dessa två är väl ändå reservspelare nu, Carl-Johan är den som får minst speltid..tyvärr för honom.. Nej, det känns inte som att vi behöver en back. Vi snurrar runt på tre backpar, som sköter det bra.
En målskytt är vad som fattas.
Kommentera

Sv: Transfers
Lintner går före följande backar:

Carl-Johan Johansson
Johan Svedberg
Mats Hansson
Kalle Koskinen
Teemu Aalto


"En målskytt är vad som fattas."
-Lintner är en målskytt!
Kommentera

Sv: Transfers
Laken: Lintner kan skriva på för Modo, jag längtar inte efter honom. Målskytt, ja, men jag tycker vi har tillräckligt bra backar, det skulle vara att slänga in honom som forward då...;-) Nej, Gunno är saknad.
Kommentera

Sv: Transfers
Laken: Att ersätta någon av Svedberg/Johansson som kanske har en lön på 40-50 k i månaden med Lintner som nog inte nöjer sig med under 200 k känns aningen bortkastat då det knappast är där vi är som svagast i banan. Dessutom är väl lintner förmodligen sämre defensivt än samtliga backar i truppen. Ska vara om han värvas som forward då, vilket knappast är aktuellt.
Kommentera

Sv: Transfers
Frella: Nej, jag ser honom i första hand som back. Men backsidan är (också) ganska tunn! Eller har du tänkt att vi ska gå runt på tre backpar resten av säsongen???
Här följer min ranking av Timrås backar:

Sanny Lindström
Pär Styf
Anton Strålman
Teemu Aalto
Kalle Koskinen
Mats Hansson
Johan Svedberg
Carl-Johan Johansson
Kommentera

Sv: Transfers
Laken: Eftersom man rullat på 3 backpar samtliga ES-säsonger förutom i slutet på förra så ser jag inget problem i att fortsätta rulla på det.
Kommentera

Sv: Transfers
RocknRolf2: Men nu får du väl ändå ge dig. Skall jämföra Ström med Simons, de var den grövsta förolämpning jag har hört på länge.

Det är väl ändå en viss skillnad på Ström och Simons i deras roller respektive deras sätt att spela hockey. Ström är en grovjobbare ingen målskytt. Det var som just målskytt Simons var värvad. Jämför istället Crippe med Simons.

Pappas pojkar, ordförandets pojkar (nåväl surströmmingskungen har abdikerat - I know!) och "late bloomers" - att ta det där sista skälvande och avgörande steget verkar de ha fasansfullt svårt med. De knyter sig liksom.

Simons var en jättetalang som spåddes en lysande framtid en gång i tidernas begynnelse. Men av det blev intet. Jannes pojkar blev hemmablinda och vågade inte röra på sig. Inför varje ny säsong har det snacket på byn varit det givna - i år är det väl ändå dags för Jannes pojkar att få det definitiva genombrottet. Men förhoppningarna grusas år efter år efter år....

Det börjar hoppfullt och lovande men sen mattas det hela av för att slutligen stagnera. Välbekanta suckanden hörs i Smidjegrav och i Sörberge/Tallnäs med omnejd.

Neeeeej inte nu igen.....det är väl själva faaaaan också. När skall pojkspolingarna växa upp och lära sig ta ansvar.....

Men framåt senhösten när löven faller ner står vi där åter igen med rinnande snoriga näsor, sprucken varmkorv, ljummet kaffet alá Gevalia, täckjackor och lovvikavantar - och - drömmer om guld i mun och en färgsprakande succé för fjunisarna, fö´låt junisarna.

För i år är det väl ändå talangernas tur att slå igenom?

Vår bästa tid är nu. Vem minns den snö som föll ifjol...

ALLTID RÖTT, ALLTID RÄTT ;)
Kommentera

Sv: Transfers
Laken: På din lista vad gäller backarna kan sägas, att Kalle som flera säsonger nu varit bäst, ännu inte kommit upp i sin normala klass. Då räknar jag också in fjolåret när APB fanns tillgänglig. Han kommer med all säkerhet att lyfta sig. Tendenser finns helt klart. Även Aalto kommer att bli bättre. Bägge dessa kommer högre upp på min backlista. Mats Hansson har gjort sin överlägset bästa match någonsin nu mot Frölunda annars har han för mig varit en högexplosiv risk varje gång han spelat.
Hoppas verkligen att han kan fortsåtta på den inslagna vägen. Strålman går från klarhet till klarhet. Styfen vet man alltid att han håller hög klass.
En som i mitt tycke gått lite bakåt är Sanny men det kan bero på omgivningen också. Den som kanske tappat mest från fjolårert är Svedberg. Kalle Johansson började bra men har fallit tillbaka något när det är så intensivt i matchprogrammet. Han kan bli riktigt bra om han bättrar på skridskoåkningen. Har annars bra placeringsförmåga. Vet var han skall stå.
För tillfället så ser din lista bra ut men det kommer säkert att ändras under resans gång. Blir inte förvånad om Kalle K rankas som den bäste innan säsongen är slut. Tätt följd av Sanny, Aalto och Styfen.
Kommentera

Sv: Transfers
RocknRolf2: Vad i h-e är det du håller på med. Lägg av med dina dumheter. Väx upp, bli konstruktiv, börja se, försök första. Typ.
Kommentera

Sv: Transfers
ernie eagle: Att jämföra Ström och Simons är en förolämpning ja. För Simons.
Vad har Crippe med saken att göra? Han är ju aldrig ens värvad utan egen produkt.

Lintner vore en kanonvärvning men inte fan vågar man värva en sån obehagligt dyr och divig spelare...

Nej, mot Italien! Eller England!
Kommentera

Sv: Transfers
nRoger: Jag ser klart och tydligt. Berätta för mig hur många mål våra nyförvärv presterat. Ser du det?
Kommentera

Sv: Transfers
nRoger: Själv har jag inget råd till RR2 men ett till alla andra: svara honom inte så tröttnar han.
Kommentera

Sv: Transfers
nRoger: Vad är det förresten som är så jävla uppseendeväckande? Att jag vill ha bort Ström och Wennerberg? Är det så svårt att förstå?

Och komma anklaga mig för att inte se och bli konstruktiv.. Ja ji!
Kommentera

Sv: Transfers
ståpäls: Tycker mest det är så facinerande vad det är hos RR2 som provocerar er andra så..? Är det hans ihärdiga, konsekventa upprepningar av sina åsikter? För säga vad man vill om honom, han är en av de få här inne som stått fast vid det han tycker hela tiden.....Eller är det hans kritik mot Nubben? Jag håller inte med i allt han skriver (verkligen inte) men kan ändå respektera och t.om. tycka att en del inte är SÅ dumt...
Kommentera

Sv: Transfers
RocknRolf2: En enkel fråga. Såg du matchen mot Frölunda? Kan aldrig jämföra Ström i Simons på samma dag. De spelar i olika divisioner. Har du aldrig hört talas om Ödmjukhet?
Det kan jag säga dig är en Guds gåva som är svår att jobba ifatt.
Eftertraktansvärt sätt att vara. Ytterst svårt att leva upp till.
Kommentera

Sv: Transfers
rupert:
Han är en papegoja..Att han tycker si eller så har blivit
en parantes i sammanhanget...

Läge att ge Polly ett kex...
Kommentera

Sv: Transfers
RocknRolf2:

Skicka mejl till Kent och Kent............vi härinne kan knappast göra dig till viljes.

Glöm inte att bli medlemmar i Timrå IK eller supporterklubben.
Kommentera

Sv: Transfers
El Aka Ali: meningen var ju att Simons och Ström ger samma känsla. Floppvärvningskänsla.
Kommentera

Sv: Transfers
gud:
Nån som har sett kexpaketet??
Kommentera

Sv: Transfers
gud: kan du inte kommentera befintlig spelartrupp eller möjliga värvningar istället?
Det var meningen med min tråd.
Kommentera

Sv: Transfers
RocknRolf2:

Dina o mina kommentarer angående spelartrupp eller
möjliga värvningar ligger inte i närheten av varandra..

Så jag skiter i det o går o äter istället..
Dock inte kex...
Kommentera

Sv: Transfers
RocknRolf2: Frågan är vilka som finns tillgängliga, och vilka av dessa som sedan passar till det behov som finns i laget. Den typ av spelare vi söker (målskyttar) lär väl redan vara högvaluta för de klubbar som eventuellt inte har skrivit nya kontrakt ännu. Jag har hört nämnas ett par tjecker, men det är allt. Ja, inte att Timrå varit i förhandling, alltså, utan det var någon som bara nämnde att dessa båda var lediga.
Kommentera

Sv: Transfers
gud: Trodde i min enfald att det här var rätt forum att diskutera Timrå IK:s för och nackdelar..nåt RR2 i allra högsta grad gör. Hela tiden med väldigt klara o tydliga åsikter. Att han skriver många inlägg bör väl inte ligga honom till last? Mycket av det han skriver är ju svar på vad andra riktat till honom. Vet andra som alltid tjatar samma saker här också fast de kanske inte är lika kritiska till TIK...och därigenom förskonade hatkampanjer o dyl..
Kommentera

Sv: Transfers
rupert:
Med alla hans klara och tydliga åsikter så är väll frågan
om han överhuvudtaget är ett Timrå fan tycker jag iaf.
Kommentera

Sv: Transfers
TIKbiff: Ja se den frågan får du ställa till honom men av hans engagemang för TIK så tvivlar iaf jag inte en sekund på att han är det. Fast det är rätt ointressant, tänker inte starta nån diskussion om vem eller vilka som älskar TIK mest eller på rätt sätt...
Poängen är väl att han går mot strömmen här...vilket inte uppskattas direkt. Även jag tycker att han är väl efterklok ibland.
Kommentera

Sv: Transfers
TIKbiff: Med tanke på den otroliga energi han visat när det gäller att lägga fram sina åsikter skulle jag tro att det resonemanget inte stämmer nåt vidare.
Kommentera

Sv: Transfers
Dream Team: Jag är dessutom av den åsikten att han fyller en funktion härinne! Se nu t.ex..han har loggat ur sedan länge men fortsätter att engagera. Inte första gången hans åsikter diskuteras när han själv inte är online!
Kommentera

Sv: Transfers
Dream Team:
Krävs väl ingen större energi för att använda sig av "copy-paste"
för det är ju samma sak som ältas dag ut och dag in.
Kommentera

Sv: Transfers
TIKbiff: Hans åsikter bottnar nog i att han så förtvivlat gärna vill att TIK ska vara ett topplag. Precis som vi andra. Han uttrycker det på sitt sätt, du på ditt. Sen att andra blir provocerade av honom, tja då är det inte konstigt om det blir samma sak som ältas hela tiden. Klart han svarar när han blir ifrågasatt.
Kommentera

Sv: Transfers
TIKbiff: Jo, men istället för att diskutera med Rolf, ger ni ju er på honom.
Han får ju aldrig det svar han vill ha, alltså kommer han att fortsätta och det med all rätt.

Frågar man inte, får man inga svar, så är det.

Slår vad om att skulle Rolf skriva - Vackert väder idag. Då skulle han attakeras direktr bara för att det är Rolf och han säger vad han tycker och tänker.

Man får inte klaga på dom som jobbar i "Skyddade verkstan" .

Men man får skrika skit på matcherna åt våra egna spelare.

Sens moral !
Kommentera

Sv: Transfers
TIKbiff:
Att RR2 sågar Vennerberg och Ström kan jag förstå, dom har inte imponerat på mig i varjefall. Sen kan jag tycka att han kan ha en poäng i vissa saker han skriver, dock ej alla
Kommentera

Sv: Transfers
Helg Ernest: Alltså, jag tror inte någon här kan ge Rolf de svar han vill ha. Det kan nog bara Nubben. Jag tycker nämligen inte han frågar så mycket, han uttrycker åsikter. Och det står det var och en fritt att hålla med eller protestera. Jag anser det självklart att han har rätt att uttrycka sina åsikter, lika självklart anser jag det vara att andra får välja om de håller med eller inte. Att folk blir lite provocerade beror nog till största delen på att ämnet som avhandlas, TIK, berör och engagerar.
Kommentera

Sv: Transfers
Helg Ernest:
Hur fan ska man kunna ta en diskution med en som
har som sitt mantra..

Han ska bort han ska bort han ska bort..

eller en annan klassiker
Nubben suger Nubben suger Nubben suger...

När han har upprepat samma skit mer eller mindre sedan
i slutet på Agusti så kan han helt kallt räkna med att han
får en o annan passning..Och det lär inte sluta heller..

Och du piper om något om att han inte får de svar han vill ha..
Vad är det för frågor han vill ha svar på??
Kommentera

Sv: Transfers
Helg Ernest: Är det värre att skrika illa om någon i laget på läktaren än att skriva illa om honom i ett öppet forum?

Var det sensmoral det hette sa du?
Kommentera

Sv: Transfers
Laken: Det är väl ändå inte backar vi behöver. Det är inte på dem positionerna som vi behöver förstärkning. Det vi tappat sedan förra året är Hedström, Hagos och "Gunno". Man ser direkt att en hel del poäng gått förlorad där. Det är utpräglad målskytt som saknas då ingen i den befintliga truppen tagit det steget i år. De flesta, inkusive nyförvärven, har presterat vad som kan förväntas av dem med undantag för Wennerberg (min högst personliga åsikt).
Kommentera

Sv: Transfers
RocknRolf2: Jag skulle vilja att DU ger förslag på 3-5 nyförvärv. Spelare som är lediga, har rätt egenskaper o.s.v.
Kommentera

Sv: Transfers
Robban: Men backsidan är (också) ganska tunn! Eller har du tänkt att vi ska gå runt på tre backpar resten av säsongen???

Lintner är en utpräglad målskytt, även om han är back!
Förutom Lintner vill jag ha två forwards.
Man kanske, likt Brynäs ska kolla in de bästa spelarna i allsvenskan. Vem leder målligan där?
Kommentera

Sv: Transfers
Jag tror Roffepojken sitter och myser nu "oinloggad" och följer vad som sägs.
Kommentera

Sv: Transfers
Helg Ernest: Enligt dig så får man inte bemöta eller vädra åsikter om andra skribenter. Man får väl vara bered på att man kliver endel på tårna om man öppnar sig på ett forum, eller hur?
Kommentera

Sv: Transfers
Målligan allsvenskan:

Goal Scoring Leaders

--------------------------------------------------------------------------------
Sorted by higher Goals, lower Games Played.
--------------------------------------------------------------------------------

Rk No Name Team Pos GP G
1 9 Wernblom, Magnus SAIK RW 13 9
2 16 Svensson, Jens Nybro CE 13 8
3 44 Tomik, Robert Malmö RW 8 7
4 15 Jaensson, Fredric IKO LW 12 7
5 29 Olofsson, Daniel Löven RW 13 7
27 Söderberg, Carl Malmö CE 13 7
7 14 Lauritzen, Sebastian Bofors LW 11 6
8 14 Gråhns, Stefan AIK IF LW 12 6
27 Starck, Kristofer Rögle LW 12 6
10 20 Gellerstedt, Joachim Arboga RW 13 6
Kommentera

Sv: Transfers
Robban: Självklart är det (minst) en målskytt vi behöver! Problemet är väl att marknaden inte direkt svämmar över med såna...skulle faktiskt bli mycket förvånad om det presenteras något nyförvärv. Det ska ju inte vara vad skit som helst utan nån etablerad kille...inga fler grisar i säcken tack! Tror tyvärr inte Nubben fixar det men om han mot all förmodan lyckas skaka fram nåt guldkorn så vore det kanon!
Kommentera

Sv: Transfers
Laken: Vi har fler än sex backar. Styf snart te'bax så jag ser ingen fara i det. Och jag tycker vi har kompetenta backar, dessutom så börjar Hansson få ingång spelet nu. Nä, det är en målskytt där framme vi behöver.
Kommentera

Sv: Transfers
Poängligan allsvenskan:

1 16 Svensson, Jens Nybro CE 13 8 9 17 18 13:10
2 27 Söderberg, Carl Malmö CE 13 7 10 17 6 13:4
3 26 Söderberg, Anders SAIK LW 13 5 12 17 4 15:8
4 9 Wernblom, Magnus SAIK RW 13 9 6 15 12 15:6
5 48 Öberg, Fredrik SAIK CE 13 6 7 13 16 10:8
6 26 Olausson, Niklas Nyköping CE 13 5 8 13 6 12:7
7 24 Näslund, Kristoffer Bofors RW 13 5 8 13 59 8:3
8 4 Åkerman, Johan SAIK RD 13 4 9 13 16 11:9
9 29 Olofsson, Daniel Löven RW 13 7 5 12 10 7:10
10 55 Juhlin, Patrik VIK LW 13 6 6 12 6 9:7
Kommentera

« · 611843