1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582162 inlägg · 6215 ämnen

Vad är det som händer?

612109 · » Till forumet


Sv: Vad är det som händer?
Fet-Ecke: ...Jo,då !!!... Det har vi faktiskt.

(Varit med om "filmningsutvisning" dvs.)

Jag har varit med om åtminstone 2 sådana tillfällen då det tillämpats i Sydkraft Arena. (Ja, "proppskåpet" hette så då)

Min personliga favoritdomare Ulf Rönnmark var närvarande under en av dessa tillfällen och en s.k. "nödvändig" Timrå-utvisning där jag vill minnas att en av våra backar drog på sig en hakning för att förhindra blivande solklar målchans. Alltså den killen flög... ...varvid Rönnmark med ovanligt muntert ansiktsuttryck bromsade till vid min glugg och sade att, - Ja den där 2'an skulle ni ha haft för "Hooking" men nu gör vi en dubbel av det här.
- Sätt den andra killen på en 2'a för "Unsportsmanlike conduct" men säg inte det. - säg filmning, ...varvid jag snabbt kläckte ur mig... - Skämtar Du med mig, ...Uffes svar kom blixtsnabbt och nu var léendet om möjligt ännu större... - Näe, Filmning... ...-Säg det, FILMNING !!!... ...varvid jag greppade micken och basunerade ut detta uppvisande av skådespelaregenskaper som motspelaren gjort sig skyldig till 2 min "bänknöt" för. Killen i utvisningsbåset såg så lagom munter ut men Rönnmark log som ett barn och gjorde "tummen upp".

Jag vill minnas att Ulf Rådbjär var den andra som tillämpat denna ovanliga form av utvisning.
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
JimmyH: Gör så du... Just nu känns det som att allt bara kan bli bättre.
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
WarhawK: ...och efter 5:e ringer dom från Hollywood och erbjuder Dig en biroll till uppföljaren av Youngblood...
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
Robban:
Jag har sett det blåsas för diving vid några tillfällen men håller med att det inte är många .. dom borde införa samma regler som i NHL

efter 1:a filmningen får du en skriftlig varning , efter 2:a 1000$ i böter , efter 3:e 2000 $ i böter och efter 4:e stängs du av 1 match ... dock är ju NHL dommarna lika lite konsekventa som ES dommarna men vet att det minst 2 spalre som blivit bötfällda hitills iaf i NHL
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
WarhawK: Jodå, jag vet att det finns en sådan regel. Har du sett den tillämpats? Inte jag i a f. Det jag menar är att vid sådana situationer som uppstod vid Aaltos utvisning så har dommarförbundet och hockeyförbundet gått ut hårt med att beivra farligt spel utan att se konsekvensen, d v s filmning. Dommarna blåser nu så fort en spelare faller/ramlar. Står spelaren kvar så blåser inte dommaren. Det jag vill ha sagt är att dommarna måste även vara vaken på filmningar i sådana situationer och jag tror inte de fått klara instruktioner det fallet.
Det märks också att tre av landets bästa dommare är borta. Claesson som dömt TIK´s två senaste hemma matcher tycker jag lite synd om. Hans orutin lyser igenom och vid vissa situationer.
Att under dem premisserna häckla en av sina egna spelare tyder på orutin av hemmasupportrarna. Varken Aalto eller Claesson kan lastas för den ovannämda utvisningen. Med lite mer rutin och större självförtroende så hade nog Claesson blåst för "diving" om respektive förbund tryckt på lika starkt för dem bedömningarna.
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
Fet-Ecke:
Att det inte dömts där vet jag inget om , men Robban sa det inte fanns nått inom hockeyn för filmning vilket det ju gör
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
WarhawK: Nä, vi har tydligen inte sett sådana i E.ON arena.
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
Robban:
Så du inte hört talas om unsportsmanlike conduct - diving utvisningar då ?
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
Knylan: Tycker inte Aalto ska häckllas för en utvisning där motståndaren filmar. Jag har sagt det förut och säger det igen. Regeln om farligtspel vid sargen är i grund och botten mycket bra. Däremot så måste dommarna vara uppmärksamma om det är farligt spel eller en filmning. I fotbollen kan dommaren utdömma gult kort för filmning, motsvarande finns inte i hockeyn vilkan jag tycker borde vara på sin tid nu. Det finns fler exempel på det än Aaltos utvisning i lördags.


På tal om att visa kännslor. Ska man inte stötta laget. Tycker att den del personer här glömmer att TIK faktiskt lirar i elitserien nu. För mig är det glädjande varje dag som går att Timrå IK, det lag man älskar mest, fortfarande är bland de åtta bästa i landet. Med det inte sagt att man ska sluta att utveckla föreningen men det har de ansvariga inte heller gjort. För varje år sker lite förbättringar utan att äventyra ekonomin vilket är jävligt starkt gjort av ledningen. Jag glömmer aldrig förnedringen mot Nyköping. Hoppas att inte ni andra gör det heller. Som supportrar ska vi hålla ihop mot utomstående och stötta vårat lag i vått och tort (klyshigt, jag vet).

UPPÅT & FRAMÅT, Timrå IK!
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
Dream Team: Ok, håller med.

P.S.
Börjar bli ganska less på diskussionerna om supporterklubben.
Jag tycker Timrå IK Supporterklubb gör ett alldeles utmärkt (ideellt) arbete!
Sedan finns de som ALLTID gnäller, klagar, kritiserar men så länge som det inte rör sig om någon relevant och konstruktiv kritik så bör man inte ta åt sig alltför mycket...
Supporterklubben har fått mycket beröm för resan till Globen, fortsätt så!
D.S.
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
Dream Team: Ja...har inte varit särskilt mycket beundran...*L*
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
Laken: En debatt som rör hockey i stort måste ju ändå få ha sin plats, även här inne. Detta är ju viktigt, dels för att hålla gästboken vid liv, samt att kanske locka hit skribenter som inte har Timrå IK som favoritlag. Snöar man in för mycket på just TIK finns väl risken att det blir nåt i stil med en klubb för inbördes beundran. Även om jag med den senaste tidens heta diksussioner tvivlar stort på just detta... ;-)
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
Dream Team: Jag förstår problemaTIKen... ;-)
Men, till att börja med rensa allt som inte har med Timrå IK att göra.
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
The Fat Bastard: Det är ju skribenterna i en gästbok som genom det man skriver också lägger nivån för övriga skribenter, samt för oss moderatorer.
Om du uppfattar det hela som oseriöst ska du väl i första hand fråga de andra som är aktiva här inne varför man nu, enligt dig, inte når en högre nivå.

Det har sagts tidigare, Timrås gästbok är den på hela HS där skillnaden mellan det som är "bra" och "dåligt" är som störst. Därmed kan den under vissa stunder också vara rätt så svårmodererad. Ska man bara plocka enstaka inlägg, de gånger som vissa ändå för debatten vidare, eller ska man plocka bort hela trådar? Ingen lätt uppgift, alltid. 

De bästa inläggen i den här gästboken är det få andra på hela HS som når upp till, medan bottennivån också, tyvärr, och väldigt ofta, även den är som lägst just här.
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
The Fat Bastard: Då är det ju tur att det finns en cafébok för det ändamålet då.
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
Frella, Dream Team, Skarin, JimmyH, El Maco, Knylan, Sandström, Mange:

Det är alltså så här en seriös HS-sida ser ut.

Jag tror hellre jag läser Hardy Bacardys Zamboni-tok, för det är i alla fall menat som tok.

Timrå IK är dom bästa.
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
willysson: Men seriös, Kom med något vettigt istället.
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
Herminator: nej, inte alls.. som jag förstår det så verkar det nästan som att han vill att vi inte ska behålla Aalto ..
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
General_Moisio: Är det bara jag som känner mig onykter efter att ha läst första delen av El Generalismos inlägg här kl. 10:36?
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
General_Moisio: General Yoda?
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
willysson: Seriös du är som vanligt
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
Dream Team: Jag tror och hoppas verkligen inte heller att dom väljer att behålla Aalto och så att de inte blir med Laakkonen så dom måste gå skilja vägar för att Aalto inte producerar lika mycke som Kenta vill. Han är ju som sagt en stabil elitserieback som kan så mycke mer än vad han hittils har visat denna säsong.

Vi får hoppas att han kommer tillbaka efter uppehållet med krigar moralen i högsta beredskap.
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
Klart att Aaltos utvisning blev olycklig nu gjorde de 2 mål på situationen.
Hade vi klarat att 2-0 i andra så kanske de hade gått, men tror Vf skulle ha forcerat och kanske gjort nåt mål, så svagheten sitter i målskyttet, det ser vem som helst, det håller inte att göra max 2 mål. Statistiken säger att dom som ligger + är mer än godkänd, och ingen mer än Asplund ligger på en stabil nivå av nyförvärven. TIKarna var värda en fest i lördags och de såg inte så nedslagna ut, även om Kryckan nog lägtade hem till familjen.
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
RocknRolf2: Vi kan säga så här roffe, Aaltos utvisning hade inget med matchvändningen att göra, tänk om robban kommit fri och att Salo Fick strupkatarr och var tvungen att åka till båset, så robban kunde göra 3-2.. Tänk om Sloan direkt efter nedsläpp skjuter en puck ner mot salo och salo lämnar retur och så kommer det en frölunda spelare och "råkar" sparka in pucken i eget mål.. Då kanske vi vunnit....... Och tänk om sidey crosby fick för sig att han ville bo på Örnen och fick för sig att flytta till timrå, och gör 6 mål i första matchen....

Fanns om vore jag kung...
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
Okej att timrå förlorat många matcher på dumma utvisningar osv kanske tillochmed lite tillfäligheter i vissa matcher men va sägs om några målskyttar? Hade timrå haft kvar Niklas.N som va en målskytt så hade timrå legat iaf 5 placerningar högre upp i tabellen tror jag. Krykov måste ha missat minst 5 uppna mål och han är inte ensam om, hade timrå suttigt hälften av sina farliga chanser så hade dem vunnigt dubbelt så många matcher. Kanske är dags att skicka ut lite scouter !
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
Dream Team: Eller så är han självförtroende helt knäckt.
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
General_Moisio: Man sparkar inte en etablerad elitseriespelare enbart därför att han haft en sämre start än vad man kanske förväntat, det är väl helt självklart. Skulle detta ske måste det nog ligga nåt betydligt värre som grund än en eller annan dålig match, eller ett eller annat dåligt beslut. Vi får väl tro att Teemu är revanschsugen efter detta istället. Det är väl ofta det som sker med spelare som direkt orsakar baklängesmål, eller rår för något annat negativt, att dom vill in i det så fort som möjligt igen för att försöka göra bättring.
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
JD: Visst är det oroande, helt klart.

Nä, det här kommer ordna sig när Styfen kommer tillbaka ;)

Men för att vara fullständigt seriös så behöver vi inte känna oss så jätte-oroliga om vi fortsätter spela som vi under långa stunder denna säsong faktiskt gjort. Då kommer det här gå bra, mycket bra.
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
JD: Kan ha att göra med att laget endast gjort mer än 2 mål i hela FEM av sexton matcher .. helt otroligt
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
orion: ingen hittils iaf, lär ju inte blir någon heller.

Den som överraskat mig mest är Anton Strålman trots att han har Jesper Jägers nummer på ryggen
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
Visserligen har Aalto -6 (precis som Sanny) i +/-, men mer oroande är väl isf att bara fem spelare ligger på plus. Dessa är Styf, Gahn, Robban, Manderville och Chrippe. Pelle har +/-0 och resten som sagt på minus.
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
Vem är årets Jörgen Eriksson?
Ingen Timråsäsong utan en back som har alla fel!
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
actionleif: ja men han har rätt i de mesta han säger så. hans kommentarer BRUKAR vara klockrena
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
Skarin: Absolut jag tycker inte han varit speciellt bra men de har inte kalle koskinen heller jag tycker inte sanny varit bra heller och alla dessa tre klassar jag som stabila elitseriebackar, men får väl hoppas dom skärper sig.
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
General_Moisio: Men du håller iaf med om att han har varit dålig ser jag. Mindre bra skulle jag vilja säga.

Aalto har mycket att bevisa denna säsong för att jag ska kunna klassa honom som en bra elitserieback.
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
General_Moisio: nej, men så är Ernie i en klass för sig .. ;)
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
actionleif: nej flera personer har sagt de idag, och man kan väl inte fortfarande vara uppe i varv en dag efter matchen eller? fast de e klart vissa människor kanske är så
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
General_Moisio: sen just det där med att skicka hem han direkt kanske är någonting man säger då man är uppe i varv.. du har inte tänkt på det? ..
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
Skarin: Ja du vår kära vän ernie_eagle diskuterade jag med idag och han ville de iaf
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
Dream Team: Jag vet men han har börjat denna säsong så uselt enligt en del folk på denna gb.

jag tycker också att han börjat dåligt men har skärper sig får man väl hoppas. han har ju tagit en del dumma utvisningar denna säsong men bara för de borde man inte sparka en spelare, visst han ska visa bättre moral och vilja en vad aalto gjort hittils men han har väl fått en dålig start på säsongen hittils. hoppas han skärper sig efter uppehållet, de är kanske de som han behöver en stunds vila för att komma iform igen. :D
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
General_Moisio: Du måste ha haft några jäkla diskussioner med dina vänner som alltså har påstått att han bör vända hem till Finland igen.
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
General_Moisio: många tycker han har varit riktigt kass denna säsong och bör därför skickas hem med båt omgående till finland igen
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
General_Moisio: Skickas hem till Finland för att ha orsakat en utvisning? Då har man nog glömt hela fjolårssäsongen och vad han faktiskt gjorde för laget rent offensivt då.

Vilket vansinne...
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
JimmyH: De känns som dom jag snackat med anser att han borde sparkas iaf och skickas hem med båt till finland igen
Kommentera


Sv: Vad är det som händer?
The Fat Bastard: Bjäbbabjäbbavidare och jag vidhåller alltid att det är domarjävlarnas fel när Timrå förlorar.

Timrå IK är dom bästa även när dom är dom sämsta.

/Gonatt
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
General_Moisio: Ett bra tips kan vara att läsa det som verkligen skrivs här, Helg ernest är en dålig förebild i det hänseendet.

Att påstå att 99.9% vill sparka Aalto är väl en ganska stor feltolkning av dig. Du kanske du själv också känner innerst inne eller?
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
The Fat Bastard: Absolut att de var verkligen dumt men att hänga ut honom är fel anser jag.
Tänk om timrå kunde göra lite mer mål än två per match!

Vi behöver verkligen en målskytt snart!
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
General_Moisio:

Aalto förstod nog själv att han gjort fel, det var nog inte meningen, men i stridens...

ibland blir det bara fel...

sedan så kan man nog tycka att Timrås ineffektivitet har ett finger med i förlusten.
Kommentera

Sv: Vad är det som händer?
Helg Ernest: Jag kan hålla med dig om att man verkligen inte ska skrika skit åt sina egna spelare, men de verkar som 99,9% av alla i denna GB tycker att dom borde sparka AALTO och skicka hem honom till finland igen. Tycker du också de? Du verkar vara en vettig person.

Jag tycker att kritiken från klacken mot AALTO är onödig, visst de var dumt men häng honom inte för de.

Tack för Generalen.
Kommentera

612109 · »