1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

528573 inlägg · 6215 ämnen

Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02

2158985 · » Till forumet


Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Lub: Lite orolig är nog jag iaf, om man jämför från ifjol när man blev bättre och bättre ju längre säsongen pågick och till slut eventuellt det bästa laget. I år startade man riktigt bra men sedan har det gått i stå. Förhoppningsvis är det bara för att man varit överlägsen och inte orkar ladda om, men det måste bli bättre så man inte får dåliga vanor in i slutspelet för då kan det ta slut fortare än man tror.
+3
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
kulltorp: Jag är lugn inför slutspelet, inte att det inte kommer bli tuffa matcher, men vi har ett bra lag med ett stabilt spel. Väldigt kul att se att Lodin kommit igång. Jag hoppas att Olofsson också lägger in en växel till. Jag är inte orolig för Dahlén & Co, de kommer tända till. Känns lite som att de tar det lite försiktigt i närkamperna för att undvika avstängningar och/eller skador.

Ikväll blir det lite studerande av andra lag och därefter laddar vi inför nästa match på fredag.

Snart börjar slutspelet! 😊❤️🤍❤️🤍
+11
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
kulltorp: Ska prova att få nåra ord me han så kanske vi blir lite lugnare!! Vi får se 🙌🙌
+8
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Bragd-Birger: Jag delar din oro. Har påpekat detta ett tag. Men hoppas att han tar fram djuret i sig lagom till slutspelet.
+5
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Olle: Precis, sen ska det vägas in att Västervik är det enda lag (förutom Modo, men de är så pass svaga ändå) vi möter alla fyra gånger nu i slutet av serien. Av den anledningen finns det ingen data att jämföra mellan hur vi hanterat dem i höstas när vi fortfarande hade allt att spela för och nu, när det mest handlar om heder och att orka hålla uppe en jämnhet.

Det är de där parametrarna man ständigt får ha i bakhuvudet. Men utöver det: Västervik är nog ännu bättre än vad tabellen visar. I deras grund då. Det räcker egentligen bara att väga in antalet insläppta mål för att stärka den tesen, och det som får en att börja gny lite inför ett slutspel är att de orkat hålla uppe exakt samma nivå under hela grundserien. De gör 2.46 mål framåt per match (näst sämst i hela ligan) och släpper in i snitt 2.29 mål per match (näst bäst i hela ligan). Man skulle nästan kunna säga att de vinner sina matcher och tar sina poäng inom de där 17 decimalerna som blir kvar. Karlin blir förmodligen vansinnig så fort de gör fler än tre mål framåt under en match då det lär ses som att man ”frångår grunderna”.
+5
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Bragd-Birger: Håller tyvärr med dig. Poängen har trillat in som poängligan klart visar. Dock så tycker jag Lodin just nu visar den nivå i sitt spel som man faktiskt önskar av Dahlén. Just på sättet Lodin utmanar 1 mot 1 och dominerar stundtals i offensiv zon.
Förhoppningsvis slår Jonte om och fightingfacet åker på när det är dags för slutspel och vinsterna betyder nått. Man har ju som sagt sista matchen mot Karlskoga förra säsongen på näthinnan med 5 poäng på kontot. Vill minnas man tvekade en aning på Jontes status även inför det kommande kvalspelet..
+1
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Bragd-Birger: Det där snacket om rekord hit och dit, från tv och tidningar! Totalt irrelevant! Åtminstone jag är fruktansvärt less på att höra om sånt där!
+1
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
mikenomad: Det kanske räcker med att konstatera att Timrå inte kan spela hockey mot Västervik. Andra lag lyckas men inte vi så förhoppningsvis slår någon annan ut dom så vi slipper. Hockeygudarna kan omöjligen vara så grymma att dom låter ett lag ta plats i SHL som inte ens vill spela i den ligan.
+3
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Bragd-Birger: Hur fan kan man vara orolig för Dahlén? 4 heta lägen igår. 1 i stolpe. Passar löke till solklart mål. 1+1 där en normal match. Kom igen....
+5
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
KalleK: Ja, som sagt - vi ska inte låtsas om annat än att han är en sjukt kompetent och viktig spelare. Men han har hamnat i en jobbig form av mellanhand. i PP får han utrymmet och tiden, och då är han seriens överlägset bästa spelare.
I 5-5 gör han mycket bra, men mot motstånd som spelar hårt och tajt (såsom Västervik eller Löven när dom är på sitt defensivaste humör) försvinner han långa stunder. Och då blir hela kedjan mest snygg-snirkliga i anfallszon. Han jobbar hem mer, men vinner ärligt talat inte fler puckar nu än när han blålinje-fiskade 17/18. Och antalet sargdueller han har vunnit den här säsongen kan nog räknas på ena handens fingrar.

Mellanhand, som sagt. Att lägga 90% av energin på offensiven som han gjorde ifjol var inte fruktbart, om han tänker sig en karriär i NHL eller ens på toppnivå i SHL. Därtill är han lite för vek, och tyvärr inte s å offensivt exceptionell.
Så att han försöker skruva till energifördelningen mot mer gnuggande lagarbete är nog klokt. Men just nu är inte balansen bra. Han hjälper inte laget att vinna särskilt många fler puckar, och han är mindre explosiv framåt. Plus att han passar 8/10 i lägen som han ifjol skulle ha avslutat på.

I denna process har han oket av att leda laget som kapten, och med förväntningarna att krossa poängrekordet och ta upp Timrå i SHL. Det är rätt tuffa förutsättningar.
Jag hoppas verkligen att han kommer att spela på sin prime i slutspelet, precis som han gjorde i - framför allt - allsvenska finalen mot Leksand. Då brann han i varje byte och knäckte Leksand fullständigt. Mot KHK blev det tuffare, men då klev hela - av Dahlén moralboostade - laget fram.

Så: älskar Dahlén men är lite orolig. Hoppas att jag kommer att skratta åt dessa farhågor när vi går in i slutspelet.
+12
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
KalleK: Närkampsspelet, eller den totala avsaknaden av detta hos Dahlén är ju boven i dramat. Hockey är i sin hela grund en fysisk sport och det blir väldigt svårt att kunna bidra på sin maxnivå om man inte deltar i det spelet. Självklart ligger hans tidigare hjärnskakningar bakom och sätter som läget känns ganska mycket stopp för stora delar av hans fortsatta utveckling som ishockeyspelare.
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Bragd-Birger: Har reflekterat över det jag med, det känns som att det är två helt olika spelare när han spelar 5 m 5 eller pp, i pp är han magisk där han vårdar puck, styr spelet och lägger magiska passningar, men i 5 mot 5 ser man inte alls lika mycket av honom, dock får jag en känsla av att han är oerhört viktig trots detta och ofta så ligger han bakom mycket i det tysta i 5 mot 5 spelet, man ser ofta hur han dirigerar spelet och han är ju ett hot hela tiden så motståndarna måste ju markera honom... Men mycket vill ha mer såklart och man vet ju vad han är kapabel till, vi får hoppas vi ser lite mer av den grinige, magiska Dahlén med svart blick och driv i skridskorna i slutspelet :)
+7
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
mikenomad: Vi klart int av Karlinas boxplay spel i eget territorium!
Dä styr ut oss så vi få spel runt runt runt!!!
Vi bar skjut puck som fastna i trafiken!
Nä vi kom fort som nä Skägget pass Lodin.
Då häng dä inte mä..
4/9 poäng på 3 matcher...
Gör vi ingen förändring så blir dä torsk även 4 matchen mot dom å då ha dä mentalt övetag!!
+1
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
mikenomad: jag är faktiskt lite nervös för Dahlén. Uppenbart att han försökt bredda sitt spel i år - vilket han behöver - men efter jul känns det som att det går åt fel håll. Utmanar nästan aldrig 1 mot 1, passar hellre än skjuter, och är inte alls lika dödlig när han väl tar skott.
Ok, lite löjligt kanske att gnälla på någon som leder poängligan överlägset, men...nja. Han skulle ha oerhört svårt att färga offensivt i SHL med nuvarande spel.
+14
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
thorwald: "Nu är det ingen katastrof än"

Det var nog årets understatement. Inte så att Timrå ska blunda för att det finns saker att jobba på inför ett slutspel men en skitmatch är inte lika med undergång och kris.

Vi kommer ifrån 3 matcher där vi vunnit med 8-0, 4-0 och 5-4 efter att otroligt starkt vänt 0-4. Det finns en ocean av positiva egenskaper att lyfta fram kring det här laget.

Jag tror det är farligare att bygga in en känsla av att nåt är fel utan fokusera istället på det som fungerar och vad det här laget kan.

Vi har svårt för Vvik ja och det måste analyseras. Jag vet vad jag tror. Jag tror att det till 110% är en inställningsfråga. Öht inget annat. För vi ÄR ett mkt bättre lag än dem! Jag vägrar säga nåt annat
+10
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Rytter: Frågan är om kontraktet kommer slutföras, båda parter lär inte vara nöjd över situationen..
+2
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
NDR: Ja alltså jag har känslan av att de flesta forwards förutom Lodin inte tror på sin egen förmåga riktigt, så de passar hellre. Vi har grymt skickliga spelare, men mot defensivt skickliga lag så föredrar de i mångt och mycket att passa längs sargerna eller dumpa pucken istället för att hålla i och skapa ytor. Det går inte tro det blir klapp-klapp a la Sovjet på 80-talet varenda match. Det håller inte. Visst Lööke och Dahlén försöker emellanåt, men det är för sällan. De ser allt för ofta ut som ängsliga rådjur med ett gäng vargar efter sig. Skulle vilja se att de kör 2 mot 3 och 2 mot 4 spel på träningarna så de kan börja våga tro på att vårda pucken och åka skridskor in i banan. Att hitta passningar är givetvis bra, men det ska inte vara enda möjligheten för en forward. Lite talande att det är Per Svensson som är bäst på att vårda puck och skapa ytor i en match som denna.

Nu är det ingen katastrof än och jag tror på grabbarna, men det finns en hel del att jobba på. Västervik är ett skickligt lag som släppt in näst minst mål denna säsong efter Timrå. Hoppas de kan lära sig något efter att ha förlorat mot dem dubbelt upp.
+3
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Nisse på Mon or:

Han skrev för 2år så han får spela för sin favoritklubb ett år till.
+11
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Vad gäller SebO så snacka om att hoppa i galen tunna. Till vilken klubb, som han gillat sen barnsben, ska ha ta vägen efter denna eminenta säsong.
+4
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Kan inte tro att Freddan har det dåliga omdömet att ta någon tjänst, (tränare eller sportchef), i Modo. MoDo är ju i fritt fall ! Nej, tror och hoppas att han blir kvar några säsonger till.
+2
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
bar mofftak: Modo är minst sagt på dekis.
+1
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Rallarn: Skriva på ett SHL kontrakt för att troligtvis bli utlånad till HA är ett idiotiskt move. Men att stanna i Modo går ju inte heller, jobbig situation.
+1
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Zäta75: Modos lovande talang klar för Rögle blått 17 år, de flesta flyr om än möjligt det mer sjunkande skeppet.
+4
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
G?ran Hartmann: Håller med dig. Dahlen borde hålla i pucken mer. Hoppas att han läser detta och ändrar till det. Motståndarna har respekt för honom. Utmana mer Dahlen!
+5
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Tom Topp: Handlar inte om att segra ihjäl sig, handlar mer om hur man kommer att kunna hantera mer defensiv och fysisk hockey i en situation där man kliver in som favoriter och har exakt allt att förlora. Där känner jag viss oro..
+4
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
G?ran Hartmann: Sant! Det finns en viss fog för oro, och det är att man kan segra ihjäl sig! Och då spelar man som idag, man tror att det ordnar sig till slut!
+3
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Rallarn: Det kan jag svara på som såg matchen om bara ställer ut skridskorna så blir det torsk om så alla ordinarie backar är borta .
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Rallarn: Vi hade enorma problem även i den första matchen mot dem, även om 3-0 framstår som en enkel resa nu i efterhand. Inför den matchen var man nyfiken på Marmenlind och hur i helvete han kunde ha såna starka siffror i ett så pass begränsat lag, men det blev rätt tydligt redan då. De släpper inte till något, helt enkelt.

Nä, fy fan. Västervik och Karlins snille slipper jag gärna så länge det bara går. Hade de bara haft mer av en potent offensiv så hade några av de där 15 kryssen de har nu varit trepoängare och då hade de gott och väl kunnat ligga tvåa. 110 insläppta på 47 matcher, då ska man nog ligga högre än femma egentligen.
+7
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Zäta75: Sjukt att Vita hästen kom till spel med 4 backar och vann mot Björklöven ikväll, Björklöven lite att fundera på, de kommer såklart höja sig i slutspelet.
+2
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Matsg: Jag sträcker mig så långt att säga att Västervik är Timrås främsta konkurrent om en SHL plats just nu. Lövens form är usel och BIK ser inte så starka ut. Den sista matchen mot Västervik blir viktig att inte förlora. Nu tror jag inte vi möter dem innan en ev final eftersom vi inte kommer att välja dem. De har strategiskt vunnit mot oss två matcher i rad nu. Med en bra målvakt och puckar på mål hela tiden blir de svårspelade. Hoppas de inte blir ett nytt Oskarshamn bara. Men jag är relativt lugn då jag vet att Timrå har flera växlar extra när det verkligen gäller.
+6
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
G?ran Hartmann: bra rutet!
+3
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Tom Topp: det finns viss fog för oro anser jag, framförallt när det blir moment där det uppstår kamp om pucken framförallt runt sargspelet där är Timrås akilleshäl denna säsong. Där förlorar man pucken alldeles för ofta, lägg därtill en alldeles för dålig backchecking oftast, vilket renderar i farligheter emellanåt. Spelar ingen jäkla roll hur skicklig man är offensivt med pucken om man är klappkass på att göra sin omgivning bättre, sätter en heder i att vinna kampmomenten man går in i eller sätter sina lagkamrater och målvakten i skiten gång på gång. Nu drar det ihop sig och de flesta lag har något att spela för fortfarande. Allvarligt det duger inte att åka med flugtejp på klubb bladet pucken går fortare än någon kan åka. Det är helt enkelt alldeles för juniormässigt stundtals, släpp pucken när den skall släppas. Dahlén gör precis tvärtom han passar mest hela tiden även i lägen där han förut tog skott, han är den ende som skall göra precis tvärtom vad flertalet just Nu ägnar sig åt. Blir man av med pucken skall man fan ta ansvaret att ta tillbaka den eller åtminstone försöka jaga ikapp och sno tillbaka den inte titta 👀 efter spelaren som tog den och hoppas på att någon lag kamrat reder ut det man ställt till med. Inte ens Timrå IK årsmodell 2020/2021 har råd med spela lättjans spel.
+19
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Rallarn: Västervik har fem raka segrar nu varav två mot oss och en mot BIK. Just nu har de den bästa formen och självförtroendet av topp 6 lagen. Men vi har ju chans till revansch redan om 10 dagar!
+7
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
roger_sundsvall: De har stängt ner vår första femma i 2 raka, gäller att var ödmjuk. Skulle inte bli förvånad om de kniper andra platsen.
+2
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Rallarn: ja så här nära ett kvalspel skulle man ju önska att man växlar upp och inte vad det nu var de höll på med ikväll. Visst kan man snacka bort det med att serien redan är avgjord men goda vanor tar man med sig
+1
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Mandelmann...han är lika Obehaglig som västervik
+13
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Själv så lessnade jag och slog över till Mandelmann's gård.
+2
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Tom Topp: Viktig sista match mot Västervik, förlorar man den så ska man nog vara uppriktigt orolig för dem i ett slutspel.
+4
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Som Rolant å Barbara sa ikväll!!!
Dä ä ju tur att int slutspele ha börjat!!
Nu fortsätt vi mä fästen mä Lönnå på Grammofonen å gott å drikka!!
Skål tamjefan ikväll rabbuslingar 🥳🥳🥳🥃🥃🥃
Uppladdat:

234x300-c254a31b-e2b6-4aa7-8c0e-2074ac12552c.jpeg

+1
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Tom Topp: Om Karlskoga vinner imorgon så är Americanos först på tredjeplatsen. Kan skapa riktiga nerver i transatlantkopplingen samt en klurig kvartsfinal.
+2
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Spock: jag är inte orolig på grund av en match, bara det steppas upp på fredag!
+3
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
thorwald: sheriff Svensson är väl en av få som kan se sig själv i spegeln med stolthet efter denna urusla insats
+3
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Zäta75: Bryr mig helt ärligt talat inte om rekordet, förstår om spelarna har det som motivation men hoppas inte de lägger extra energi bara för att slå det. Fan det bästa vore egentligen att lämna walkover alla matcher förutom de två sista typ för att fylla upp tanken lite inför slutspelet.
+2
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
som tabellen ser ut nu
vilka väljer vi i kvarten?
ja tror MORA
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Olle: Nog för att domarna i vår match var dåliga idag. Men Americanos torskar med 1 - 4 och Poulin var full blown Papphammar ikväll.
+3
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Eftersom vi är seriesegrare så tycker jag vi byter ut omgång 51 (v-vik ) mot typ ... västerås
+3
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
Woody: Det kan bli tufft att slå lövens poängrekord nu. Måste vinna 4 av 5 matcher som är kvar. Men vi är Timrå och vi ger aldrig upp!

Nästa bortamatch mot Vvik om drygt en vecka måste vi byta taktik och spela med mer hjärta för att vinna.
+1
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
erathoo: Blä, till och med jag tycker det känns ansträngande att de ska spelas en till match där nere. Fyfan vad omotiverande, kunde det inte planerats bättre? Buss fram och tillbaka hela tiden nu.
+2
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
lincoln: Det var en korrekt utvisning. Du får inte knuffa högt på ryggen på det avståndet från sargen. Det som är tråkigt att västervikarn sätter sig i den situationen medvetet så att han inte kan bli tacklad.
+1
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-02
bar mofftak: man behöver sina pp mot lag som inte har ett eget spel och bara ställer upp med köttmur på egen blå. Hade domaren varit konsekvent hade dom inte gjort mer än ett slumpmål idag och då hade vi åtminstone haft med oss en pinne ikväll. Laget var inte på topp men man märkte ju hur frustrerade man var på domaren, det var långa blickar efter varje avblåsning och i en match som inte betyder något så klandrar jag inte spelarna för att låta det stjäla fokus.

Dom här domarna kan fan stämpla in på arbetsförmedlingen när det blir dags för matcher som betyder något.
+2
Låst ämne

2158985 · »