1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581384 inlägg · 6216 ämnen

Z

323846 · » Till forumet


Sv: Z
Poffa: Detta är väl inte det grövsta som hänt på en hockeyrink, men jag gillar inte ditt sätt att försöka släta över händelsen heller. Möjligtvis är situationen vanlig i Ö-vik men då har man definitivt problem. Att slå mot baksidan benet(vad eller knäveck) är alltid en medveten ful och feg handling. Benet är relativt oskyddat bak, lite vaddering. Gör man detta vill man inte stoppa ett friläge, vinna pucken eller rädda någon annan matchsituation. Nej man gör det för att göra motspelaren mer eller mindre illa och inget annat. Generellt utsätts spelare som inte är puckförande och i väl dolda lägen så att det är svårt att upptäcka slaget. Man kan skugga spelare tätt bakifrån och klubban höjs inte allt för uppseende vid tillslaget.

Allen hade nog inte tänkt slå av benet, men att tillfoga skada var klart målet. Du säger olycklig utgång, visst men detta är inget försvar. Jag kom att tänka på Henrik Renbergs FÖRSVAR när han nästan kapade armmuskeln av Wallin som då spelade i Timrå. Typ "Hade han satt fast armbågskyddet bättre hade skadan inte blivit så allvarlig" Bra försvar mot ett sabelhugg bakifrån med full kraft mot armbågen?
Kommentera

Sv: Z
Poffa: Nej, jag menade inte att det var avsiktligt. Men om det vore det så kunde det få förödande konsekvenser.
Kommentera

Sv: Z
pettsson:

Lita inte på dagspressen.

Situationen är någonting som händer lika ofta som snön faller från himlen en januarinatt i norra Sverige. Med andra ord ingenting speciellt. Nu fick det en olycklig utgång och därför stänger man av Allen, men att påstå att det var någonting vansinnigt fult är rent felaktigt.
Kommentera

Sv: Z
Poffa: Enligt DN:

"Vancouvers back Bryan Allen fick inte ens två minuters utvisning när
han natten mot tisdag slog av Henrik Zetterbergs ben.

Men på torsdagen stängde NHL av Allen i två matcher. Allen kommer inte
heller att få någon lön under avstängningen. Det betyder att Allen
mister drygt 93 000 kronor.

Med Zetterberg på skadelistan de närmaste sex veckorna, med brutet
vadben, har Detroit i stället gjort klart med 40-årige veteranen Steve
Thomas."

Nej, jag har inte sett händelsen men letar efter ett videoklipp på händelsen, men det verkar inte finnas.
Kommentera

Sv: Z
Danne_L: Inte bara för att det var en svensk. Det var första fallet som kom till min uppmärksamhet bara.
Kommentera

Sv: Z
pettsson: Bryan Allen bröt Zätas ben. Kimmo Kapanen och Yared Hagos brottades lite lätt med några hormonstinna Leksingar. De fick samma straff. Sverige är fantastiskt!
Kommentera

Sv: Z
pettsson:

Har du sett händelsen så du kan uttala dig?
Kommentera

Sv: Z
pettsson:

Gomorron. Så här har det vart i alla tider i NHL. Varför ändra bara för att en svensk blivit skadad?
Kommentera

Sv: Z
Nu har han som bröt zätas ben, Bryan Allen, fått avstängning i två matcher utan lön, motsvarande 93000 kr.

Skandal! Zäta blir borta i minst 4 veckor och Allen missar bara två matcher?! Det var ju verkligen ett straff. Från Vancouvers synhåll, ett billigt pris att röja undan motspelare på. Sätt det här i system och man kan säkra sin slutspelsplats! Idioter...
Kommentera

Sv: Z
mike66:
Enda skada jag fick av hockeyn är en språckt läpp, när jag skulle göra en Tommy Lindgren och gå ner på knä och täcka skott, tandskydden hängde ju ner vid halsen...
Karriären vart ju kort för mej, för jag var ju en sopa och det är ju tur det, inga skador alltså...har ni sett gamla hockeykillar som går som dom blivit...äh det lämpar sej inte att sägas här. ;-)

Timrå IK är dom bästa.
Kommentera

Sv: Z
håckla: Man får väl bilda sig en egen uppfattning ifrågan. Allt går att tejpa ihop, även en trasig klubba som är av. Det är ju inte för intet som jag kallas för Pomperipossa!

Hoppas på bra uppslutning från publiken som ska se Sponsorlaget krossa a-laget först. Sedan så ska de givetvis följa sina gamla idoler i Nolby Vetsen och kanske hittar de någon gammal avdankad Timrålirare också. Henke Sandström brukar alltid vara en attraktion på isen. Det brukar i varjefall bli många mål gjorda i dessa veteranmatcher. Rolle the pucktroller #30 har förhinder som vanligt.

Vilken heldagskväll för hockeyälskarna: Kl 18.00 Sponsorlaget mot A-laget och kl 21.30 Timrå IK-Oldboys - CSKA Nolby Vets. Jag avslutar med att försöka mig på ett matchtips:

Sponsorlaget - A-laget.......................11 - 17

Timrå IK-Oldboys - CSKA Nolby Vets....17 - 18
Kommentera

Sv: Z
mike66:
Då handlade det om din trasiga klubba, eller:
jag läste ditt långa inlägg på MoDo´s hemsida om när du var 10 år och sköt sönder ett näsben...Nä Nä jag vet att du som 10-åring fick näsbenet söndertskjutet, det är därför du ser ut som ett troll i plytet, eller hur...Gubbe !.

Hörde att ni ska krossa Timrå i kväll, stämmer det ?.

Timrå IK och Nolby Vets är dom bästa.
Kommentera

Sv: Z
håckla: Otur och det är lite våldsamt emellanåt "over there." Om 3 veckor är Z:a tillbaka, han är gjord av hundkött den pojken. Ja säger som min gamle materialare alltid sa; "Hä ä bare o tejpe o köre videre!"

Krya på dig Zäta.
Kommentera

Sv: Z
Mange:
Jo i aftonbladet, upp till 6 v på text-TV.

Timrå IK är dom bästa.
Kommentera

Sv: Z
håckla: Stog det inte 4?
Kommentera

Sv: Z
Granloboy:
Jäkla skiit...6 veckor blir han ju borta.

I like "Z"

Timrå IK är dom bästa.
Kommentera

Sv: Z
Man får väl sända ett helt fång "lycka till" till Zäta som säkert får lite mer tid att tjuvkika på Sport Snack nu... (vilket han enligt säkra källor gör ibland)
Kommentera

Sv: Z
pettsson: Det som inte dödar det härdar :)
Kommentera

Sv: Z
"Skadan märktes inte under matchen utan konstaterades först efteråt"

Bah, vad är en fjuttig brytning?! Jag har en match att spela, säg till när benet trillar av så ska jag fundera på saken! :o)
Kommentera

Sv: Z
Aftonbladets artikel (se länk)
Krya på dig Zäta!
Kommentera

Sv: Z
Länk till text-TV:s notis om Z:s benbrott...
Kommentera

Z
Ajajajajajaj, ledsen att behöva komma med dessa nyheter....

Z bröt benet i matchen mot Vancouver :-(
Kommentera

323846 · »