1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581722 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1070813

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2008-10-04
Abron: Ok men då säger jag så här:

Du säger att Challe har som uppgift att skapa ett spel som står i paritet till spelarmaterialet. Offensivt har vi fått se en massa mål, gör man 4-5 mål per match så bör man också vinna matcherna. Det gör man inte idag eftersom ett sönderplockat och ihoplappat försvar presterar 50% av normal kapacitet. Persson behöver någon som håller honom i handen, vilket inte bara sinkar RJ utan hela femman.

"Det svider att se spelare på den här nivån totalt tappa grunderna i spelet, skall inte behöva förekomma så frekvent efter 7 spelade matcher."

Skogs har ännu inte visat at han bemästrar grunderna i ett försvarsspel och Persson tycks aldrig haft några grunder.

Framåt presterar vi, backspelets brister är övertydliga. Det offensiva spelarmaterialet håller, det defensiva håller absolut inte. Det spelar ingen roll om man har tre backar som håller riktigt hög elitserieklass, har man 2 som knappt håller allsvensk klass så kommer det att se ut så här.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2008-10-04
Olle:
Du har fel igen!
Det offensiva spelet skall ha sin grund i försvarspelet, det är ju A-O vilket alla vet som kan linda en klubba.
Visst är vi lite barskrapta på backar, (Moe/Lehtonen) 2 av 8 saknas och det skall normalt inte vara någon katastrof. Men när man inte spelar efter sina resurser/kunskaper då blir det som det sett ut under i princip alla matcher i höst, tyvärr. Man måste vårda pucken, vilket inte betyder att man skall äga den.

Jag håller med dig angånde Skogs (kanske tar ett tag) och den enorma skridskoviritusen Persson, dock är försvarspelet inte bra över hela banan, se bara på forwards. Att ta en rejäl forchecking med uppföljande backchecking är ett första steg när man losat puckinnehavet. Men det är lite skralt med den varan från den offensiva delen som du anser håller.
Detta med för bara det att våra backar får ta än mer skit när motståndarna kommer i 200 knyck.

Allsvenk klass, jo nog har det sett ut så i en hel del sekvenser,tyvärr.

Men dom kommer igen, snart är dom guldfavoriter igen....... Sanna mina ord...
Kommentera