1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581722 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1070825

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2008-10-04
Olle:
Du har fel igen!
Det offensiva spelet skall ha sin grund i försvarspelet, det är ju A-O vilket alla vet som kan linda en klubba.
Visst är vi lite barskrapta på backar, (Moe/Lehtonen) 2 av 8 saknas och det skall normalt inte vara någon katastrof. Men när man inte spelar efter sina resurser/kunskaper då blir det som det sett ut under i princip alla matcher i höst, tyvärr. Man måste vårda pucken, vilket inte betyder att man skall äga den.

Jag håller med dig angånde Skogs (kanske tar ett tag) och den enorma skridskoviritusen Persson, dock är försvarspelet inte bra över hela banan, se bara på forwards. Att ta en rejäl forchecking med uppföljande backchecking är ett första steg när man losat puckinnehavet. Men det är lite skralt med den varan från den offensiva delen som du anser håller.
Detta med för bara det att våra backar får ta än mer skit när motståndarna kommer i 200 knyck.

Allsvenk klass, jo nog har det sett ut så i en hel del sekvenser,tyvärr.

Men dom kommer igen, snart är dom guldfavoriter igen....... Sanna mina ord...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2008-10-04
Abron: Jag har spelat back i 14 år, jag vet hur man lindar en klubba. Skogs kanske kan starta ett uppspel men han kan inte spela försvarsspel. Vår bästa offensiva back är skadad vilket gör ett ganska tydligt intryck på en backuppsättning med sprickor. Lehtonen behövs för att sätta Erixon eller Persson på bänken. Egentligen bör en av dom inte ens finnas med i laguppställningen.

Jag anser att det brister i individuella prestationer på back. Håller med om att forwards har en nog så viktig roll i egen zon men som det ser ut just nu behöver vi verkligen lehtonen för att försvarsspelet ens skall tolkas som accepterbart. Du kan snacka om forechecking och backchecking bäst du vill, när vi har backar som inte kan spela sarg ut under pressande former så kommer vi knappt ur egen zon (vilket blev jävligt tydligt mot Modo)

Slutligen. Anser du att Moe kan ta Erixons eller Perssons plats så tror du fel. Det kan inte bli mycket sämre men det lär inte heller bli speciellt mycket bättre. Vi behöver en till etablerad back i truppen, inte en junior som kommer direkt från långtidsskada.

Vårda pucken och spela efter resurserna? Våra backar kan inte vårda pucken och våra försvarare spelar redan efter resurserna. Inte ens Paul Coffey hade kunnat rädda sin +/- statistik om han fick spela med Persson!
Kommentera