1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582359 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1073081

Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?

Poffa: Den här frågan delar supportrarna i olika läger. För en del är det viktigare att Timrå spelar i Timrå. För andra är sportsliga framgångar viktigare så länge laget fortfarande är Timrå IK.

Själv är jag fortfarande osäker och har därför inte tagit ställning. Jag älskar EON arena, jag älskar Timrå IK, jag vill vinna SM-guld, jag vill se alla de bästa i laget.

Jag vet att det är en utopi. Frågan är bara vad jag ska välja bort.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?
250kg kärlek:

+ Bättre anslutningar med lokaltrafiken, större möjlighet att välja när man vill åka.
Kommentera

Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?

250kg kärlek: Att frågan delar supportrarna i olika läger är ju alldeles uppenbart. Annars hade vi väl inte denna diskussion. Och jag förstår de som har åsikter om byggandet av en ny arena med aspekt på ekonomiska risker, miljöaspekter osv.

Men när man som argument kommer med "Timrå ska spela i Timrå, så det så!" så väljer man att riskera sitt favoritlags framtid i elitserien. Och om inte det är viktigast så tänker man inte på sin klubb, utan man ser bara till sig själv. Man är inte beredd att offra lite för att ge sig själva chansen att vinna.

Finns det någon studie som kollat upp hur många åskådare som kommer från Timrå och hur många som kommer från Sundsvall? Kan det vara 65% som kommer från Sundsvall med bil/buss? Jag tror i alla fall att flertalet som följer Timrå bor i Sundsvall med direkt omnejd. Och dessa ser Timrå som Timrå, oavsett var laget spelar sina hemmamatcher.

Och så kommer vi till marginalåskådaren. Ett ord som är frekvent förekommande i den här tråden. Men anledningen till det är ju att det är dessa man måste locka till sig. MODO Hockey lyckades locka till sig 2-3000 marginalåskådare genom Swedbank Arena. Sundsvall är en större stad och borde kunna locka till sig liknande mängder.

För är det något som lockar numer är det ett helhetskoncept. Ta lördagar som exempel. Hemmamatch klockan 16. Några hundra åskådare åker in till stan, käkar sen lunch på stan och går sedan på hockey. Många går ut och äter efter matchen och avslutar sedan kvällen på krogen.

Det kanske är så att man måste offra några hundra supportrar för att knyta till sig 3000 andra. I mina ögon är det i alla fall uppenbart. Ska Medelpad ha ett lag i Elitserien om 5 år så måste Timrå bygga nytt i Sundsvall.

Kommentera