1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581690 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1073786

Sv: Timrå IK - FBK 2008-10-11
falo: Näe så är det ju.. Backlund kan inte göra målen framåt, däremot hålla tätt bakåt, vilket jag tycker han gjort riktigt bra, eftersom dom flesta målen han släppt in har han inte kunnat göra så mkt åt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - FBK 2008-10-11
Det är väl ganska uppenbart att Timrå är ett uddlöst och felkomponerat lag utan harmoni. Ett faktum som knappast kan förvåna någon som noterar att fyra av Timrås främsta spelare inte är med på isen.
Vi förlorar en hel dimension i backspelet utan Lehtonen. Som Challe sa: han är vår 30-minuters back, den vi supportrar haft obscena drömmar om ända sedan Petriläinens dagar.

Framåt lider vi fruktansvärt av att inte ha någon förstecenter. Detta konstaterade vi på förhand. Nu har vi inte ens den tilltänkte städgumman/långskottet Hedström. Ingen förlust, enligt stora delar av forumklientelet. Jag håller definitivt icke med. Hedström behövs. Är lite småless på slentrianmässandet om 'den gamle Jonte, bla bla'. Är också en smula förvånad över de aggressioner som ett flertal skribenter riktar åt hans håll. Jag tyckte att signalerna han visade i säsongsinledningen var klart lovande. Om han håller som center vet jag inte - som jag tidigare skrivit tänker jag låta honom köra i a f tio matcher innan jag gör en utvärdering - men nog fan behövs han i laget. Även den nye Jonte har kvaliteter som den här truppen skriker efter.

Sedan Pärssinen. Helt enkelt förjävligt att vår främste offensive kreatör har en rygg i samma skick som en sjuttioårig fiskargubbe. Är, tillsammans med Lehtonen, den spelare som saknas absolut mest - sett i termer av uteblivna dimensioner i spelet. Han bryter mönster, är jävligt skicklig på att hålla puck och - inte minst - har den där ovärderliga förmågan att göra sina medspelare bättre.

I veckan kommer Tenkrat. I dagsläget en synnerligen efterlängtad injektion. Kan han hålla den standard han höll i slutet av förra säsongen redan från start den här gången blir det ett jävla lyft.

Det snackas om kris. Jag vet inte jag. Visst fan är fem raka upprumpningar ett jävligt obehagligt faktum. Men, återigen. Jag kräver fan inte att det här gänget som slängs in på isen ska föra upp Timrå till tabelltoppen. Kollar man nyktert på situationen och gör en liten jämförelse med det lag som Timrå mönstrade den fruktansvärda säsongen 05/06 är det näppeligen äpplen och päron. Eller, om man så vill, champagne och fulöl.

Det är väldigt lätt att skälla och anse att folk som bestämmer är idioter som inte fattar det mest uppenbara. Självrannsakan. Hur många gånger har meningen 'backsidan är bättre i år' skrivits på det här forumet?
Vidare ställs det krav på förstärkningar, och folk undrar var Hahls pengar tog vägen osv. Själv såg jag förra säsongens trupp som ett avvikande undantag. Ett småfarligt sådant dessutom. Trots semifinal gick man 800 000 plus. Uttåg i kvartsfinal hade givit minus. Missat slutspel vill man inte ens tänka på.

Många kontrakt går ut i år. Ett faktum som är såväl oroande som inspirerande. Det är dags att bygga om, från grunden. Men det återkommer vi till senare.
Kommentera

Sv: Timrå IK - FBK 2008-10-11
Är bara såå besviken just nu. Det är mörker mörker o åter mörker.
Det enda ljus jag ser i tunneln är nog ett framrusande tåg. Yiiippeeee!
Kommentera