1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581689 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1073835

Sv: Timrå IK - FBK 2008-10-11
Bragd-Birger: Truppen ser riktigt bra ut och är en topp femma, förutom att vi saknar en första center. Sedan att Skogs är en rejäl missräkning så här långt gör ju inte saken bättre.

Skador, skador, skador. Väldigt klen och tunn trupp.

Det måste värvas. En center men kanske också en back. Det här håller inte länge till.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - FBK 2008-10-11
Skarin: "Det måste värvas. En center men kanske också en back. Det här håller inte länge till."

Jag skulle vilja säga att man måste värva MINST en back till.

Alla borde väl vid det här laget märkt att problemet vi har är att vi släpper in för många och för enkla mål i match efter match! Och nej, det är varken målvakternas eller domarens fel...
Två defensivt skickliga backar, en duktig tvåvägscenter - dessutom tekningsskicklig. Sedan är sluspelsplatsen i hamn!

Därefter får man utvärdera om man ska bryta kontraktet med någon/några spelare.

Visa HANDLINGSKRAFT!!! AGERA TIMRÅ IK!!! VAKNA LINKAN!!!
Kommentera

Sv: Timrå IK - FBK 2008-10-11
Skarin: Att vi skulle sakna en förstecenter stod ju klart på förhand. Min förhoppning har dock hela tiden varit att Hedström ska växa in i rollen och att det tillsammans med ytterligare framsteg av Andersson-bröderna skulle ge en habil centersida. I kombination med 'en bättre backlinje i år', en jämnare Backlund samt en fortsatt grym ytterforwardsuppsättning, så...tja. Kändes inte som varmt-bad-med-rakhyveln-förutsättningar direkt.

Klart det inte håller länge till. Hedström, Lehtonen och Tenkrat måste in snarast. Pärssinen lär fortsätta vara pengar i sjön tills han verkligen får någon form av slutgiltig dom. Timrå kan inte kicka honom utan att ge honom lön, och inget annat lag kommer vilja ha honom. Att sätta sitt hopp till att han självmant ska avstå pengar känns menlöst. Han vill spela och kommer inte att ge upp förrns det sista hoppet är ute.

Skogs ser mer och mer ut som en felvärvning. Sannolikt en tämligen dyr sådan. Bedömer man att 'what you see is what you get' är det naturligtvis bara att göra en Holmqvist. Behålla honom och värva nytt är inget alternativ.

Så: jag vill ha in Tenkrat, Hedström och Lehtonen å det snaraste. Rimligen bör lagets slagstyrka då vara tillräcklig för att hålla slutspelsstrecket under oss så att vi köper oss tid fram tills jul. Inom denna period ska tre utvärderingar göras:

- Håller Hedström som center?
- Kommer Pärssinen tillbaka?
- Status Skogs?

Beroende på vilka frågetecken som rätas ut/kvarstår finns ett antal tänkbara agerings!!!1-alternativ. Dessa bör Linkan/Carlsson ha synnerligen klart för sig redan nu.
Kommentera

Sv: Timrå IK - FBK 2008-10-11
Skarin: Ja som det ser ut just nu så spelar vi bara med en kreativ center som tyvärr försvinner alltför ofta i defensiven och när vi dessutom har tre sjunde backar bland de sex ordinarie så är det inte konstigt att det ser ut som det gör. Pärra måste lösas från kontraktet så att det frigörs deg. Han lär ligga topp fem, om inte topp tre, i löneligan och har dessutom ytterligare ett år kvar på kontraktet. Pengarna man får lös där räcker till en bra centervärvning och en habil back.

Den enda trösten är att vi gjort mest mål hittills, men å andra sidan så har vi släppt in flest också...
Kommentera