1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581751 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1093908

Sv: ES dumsnålaste och mest handlingsförlamade klubbledning
Värva NU!

Tabellen ljuger inte. Vi måste värva minst en rutinerad, tuff back.
Ska vi gå till slutspel så krävs det dessutom en spelskicklig förstacenter.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: ES dumsnålaste och mest handlingsförlamade klubbledning
Några reflektioner i olika ämnen

TIMRÅ IK KOMMER MÅSTA DRA NER NÄSTA ÅR?

Ja naturligtvis kommer vi det - Men glöm inte att finanskrisen och den efterföljande recessionen är global, inte ett Medlpadsfenomen. Rimligen måste löneläget generellt ner. Rimligen kommer också lag som FBK, VF och HV att tappa ännu mer eftersom fallhöjden är högre. Har hockeyligan någon som helst framförhållning så diskuterar klubbcheferna denna fråga.

Det är helt uppenbart så att företag kommer att skära ner på sina sponsorbudgetar - I jönköping, karlstad, Göteborg...och i Sundsvall.

Detta tror jag blir ett nollsummespel nästa år - dvs alla drabbas lika. Kanske kan LHC sticka ut om Stenbäck killen menar allvar

SLUTSPEL?

Inte en chans. Historien visar att ytterst få lag lyckas med ett tokryck från vår position. Trots hygglig poängutdelning efter Karjala ligger vi fortfarande i träsket. Vi får ställa in oss på en strid på kniven med SSK och DIF och kanske nått ytterliggare lag (Rögle?) som kommer att dala i tabellen.


TIMRÅS SPEL

Ja, inte ser det bra ut! Djurgårdsmatchen avslöjade en lägstanivå som man inte trodde var möjlig. Innan den hade jag visst hopp, men nu vet man att vi kan bli överkörda av ett Kvalserielag i en superviktig match. Det tål att upprepas: Det var en skrämmande låg lägstanivå som man hoppas att man aldrig, aldrig behöver få se igen.

En annan sak som jag reagerat på i år är hur lätt motståndarna kommer in och ställer upp ett powerplay mot oss - I SPEL 5 MOT 5!!! Ja, precis, i spel fem mot fem??? Vad beror det på. Orkar vi inte stå upp i fösrsvarsspelet? Är backarna så rädda och har så dåligt självförtroende att de bara passivt agerar box? Tyvärr verkar det inte bättre. Jag tror alla gör precis så gott de kan efter förmåga, men jag tror att vi måste vara ärliga och säga att vi nog bara har en och en halv back som skulle gå in i truppen i ett annat elitserielag. Gör vi inget åt detta så kan det sluta illa tror jag

Det mönster som börjar synas är att detta drabbar oss över hela banan. Uselt powerplay, lyckas inte stå upp på anfallsblå, fastnar i egen zon etc etc.

VÅRT POWERPLAY

Det må vara näst effektivast i serien, men inte fan är det näst bäst som man ibland får höra. Vi lyckas aldrig etablera nått spel. De mål som kommer är slumpmässiga och oftast frukten av att motståndarna börjat spela lite väl övermodigt när de ser hur dåligt TIK spelari powerplay. Vi dumpar in puck och får börja om, där andra lag har spelare som helt sonika bara åker in pucken i zon. Det måste ju gå att etablera ett spel i powerplay utan att dumpa i kortsarien

VÅRT BOXPLAY

Vi är det enda laget i serien som fortfarande spelar med handbollsbox. Jag fattar inte det??? Alla andra lag spelar med stress på puckföraren. Det känns jävligt föråldrat och är ruggigt riskabelt. HV och LHC har klätt av oss å det grövsta några gånger när vi spelar med statisk minibox. Ett spelskickligt lag tackar för kaffet och öser in baljor.

FEMMORNA

Nu har vi två vassa uppställningar:
Tenkrat - Wandell - Pyrret
Hynning - Bogg - Pärssinen

Jag är inne på att toppa upp en tredje kedja och sedan köra på tre femmor någon match

Den skulle kunna se ut så här:
MPS - Bagarna - Björn

Oscar och Axelsson kanske kunde lånas ut några matcher? Något måste göras där - det är just nu synd om de killarna. Anton Axelsson är just nu så kall att kelvinskalan inte räcker till. Om inte annat kan de avlasta som fjärde lina ett par matcher, med nått byte per period.

BACKARNA
Ja här finns det inget svar. Vi måste värva alternativt hoppas att trion Jonsson, Lotvonen och Skogs vaknar till. Med Sryf, Lehtonen och Moe är det nog ok.

TRENDBRYTAR TIMRÅ!!!
Det här är ju för fan spöklikt?? Vi är några stycken som undrar hur det kan komma sig att alla lags taskiga trender bryts mot TIK. Man kan ju tro att detta är ett utslag av hemmablindhet, men här är det nån jävla Voodoo på gång... Droppen blev DIF matchen. Hur kan ett lag prestera så fruktansvärt i 10 matcher, gå ut och köra över TIK; för att sedan igen falla tillbaka till den genomusla nivån man egentligen har? Märkligt, märkligt.


I vilket fall tror jag att det är lika bra att vi ställer in oss på en katastrof säsong. Allt annat än kvalserien är för mig ett fall framåt. Kanske lika bra att missa slutspel så att inte någon får för sig att säsongen ändå var lyckad. Hellre då ingemansland och en rejäl minnesbeta som gör att vi vaknar till. Det sistnämnda uttalande kommer jag dock naturligtvis förneka när vi spelar första kvartsfinalen...

;=)))
Kommentera