1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581174 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1094005

Sv: ES klokaste och mest långsiktigt tänkande klubbledning!
Kongo:

Om vi säger så här, jag tror att klubbledningen och våra sportchefer inte gör allt i sin makt för att förstärka dagens trupp. Jag vågar nästa sätta pengar på att Lindqvist inte ens varit utomlands och scoutat spelare som eventuellt skulle kunna köpas loss från kontrakt. Nej jag tror inte klubbledningen går in helhjärtat för att hitta förstärkning, och i den meningen tycker jag de är lata!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: ES klokaste och mest långsiktigt tänkande klubbledning!
lungan: Jag tror att man måste inse att Timrå IK inte är en förening som går in och köper ut spelare ur deras befintliga kontrakt. Det brukar oftast handla om dyra historier. Det är helt orealistiskt att sitta och hoppas att något sådant skulle hända.

För att Timrå ska kunna förstärka ska det vara en spelare som a) blivit sparkad från sin befintliga klubb och söker nytt eller b) en spelare som brutit med sin klubb på grund av sociala orsaker eller att han inte trivdes i klubben.

Dom två scenariona skulle kunna föranleda en värvning från Timrås sida. Och då kommer således följdfrågan; hur många bra och värdefulla spelare har nyligen upplevt a) eller b)?

Ska det värvas måste det ju ändå vara någon som kliver in och bidrar. Kontiola är ju en spelare som tydligen hamnar på marknaden. En drömvärvning och en kanonförstärkning. Men att tro att Timrå ror i land en sån utan besvär är bara naivt. Bara här i Sverige är det ju 11 andra klubbar som är intresserad av en sån spelare. Nu vet jag i och för sig inte om han verkligen är ute på marknaden men det spekulerades om det tidigare.
Kommentera

Sv: ES klokaste och mest långsiktigt tänkande klubbledning!
lungan:
Nu är du ju plötsligt nyanserad. Men man kan inte ha koll på alla hockeyspelare i världen. Spelare som är på gång att röra på sig och kan vara aktuella för elitserien tror jag dock att TIK får kännedom om.
Generellt så håller jag med dig att det scoutas för dåligt i svensk ishockey.
Kommentera