1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581739 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1100051

Sv: Timrå IK - FBK 2008-12-13
Uno Gordon:Vem då!Du menar väl inte moe igen!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - FBK 2008-12-13

Långben: Jo jag är helt allvarlig. Moe var bäst på plan bland Timråspelarna. Han gjorde några klockrena brytningar och satte in ett par härliga proppar vid sargerna och tog för sig precis som Sundh och Axelsson gjorde. De försökte åtminstone i ett övrigt håglöst och slätstruket Timrå. Letar du bara efter fel?

Det är möjligt att han var inne på något baklängesmål (Moe alltså) men det drar inte ned betyget på honom för det. För de andra kan fan så mycket bättre än vad de visade upp igår.

Moe har jag stor tilltro till. Han är den vi skall bygga morgondagens Timrå kring tillsammans med Sebbe Erixon. Vi har misshandlat alldeles för många egna produkter genom åren så att det räcker och blir över.

Vi måste inse att vi bara kan plocka hit färdiga spelare i överflöd. Vi måste även nyttja resurserna i egna led. Man kan inte begära att en 20-årig kille skall vara mogen likt en 30-åring i varenda moment. Om man tittar på den senaste 14-dagarsprognosen så ligger Moe sammantaget på jävligt mycket plus. Från HV-matchen och framåt har han varit stundtals bländande.

De är de äldre spelarna som måste ta mera ansvar. Robin Jonsson t ex är jäkla besvikelse. Jag hade förhoppningar på att han skulle ta det sista slutgiltiga steget i Timrå när han värvades ifjol och lägga klart sitt pussel. Så har inte fallet blivit och jag tvivlar på att det kommer ske någonting mer radikalt i hans utveckling framöver. Dennis Persson är också väldigt ung, men inte en egen produkt, utan hitplockad ifrån Djurgården. Och lägger man dessutom i beaktande att karln blivit draftad så anser jag ändå att man kan kräva mer utav honom. Och han har ingen plats i nästa års lagbygge i mina ögon. Han har visserligen bara skrivit ett 1-årskontrakt och är på utlåning. Men i dagsläget är han inte ens nära NHL.

Kimmo Lotvonen har vi heller ingen nytta av. Han har rent utsagt genomgående varit bedrövlig under sin tid i rödvitt. Han har glimrat till ibland men formtopparna är lätträknade på ena handens fingrar.

Alltså bort med Lotvonen, Persson och Jonsson och värva nya backar.

Tomas Skogs har tagit sig alltmer och man kan väl bara hoppas på att hans smekmånad är förbi och att han växer in mer och mer i kostymen.

Lehtonen räknar jag dessvärre inte med nästa säsong. Det enda som skulle kunna få honom att stanna är att Timrå IK gör en ordentlig satsning med ett nytt tränarteam i båset och att man håller vad man lovar vad beträffar nyrekryteringar samt att man signar Mika Pyörälä för ännu en säsong.

Johan Backlund har fått en nytändning och nu kan jag faktiskt tänka mig att behålla honom liksom Åkerlund.

Håkan Bogg är också en spelare vi bör jobba på att få behålla. Han är inte bäst men han stämplar in på kontoret varje kväll och sprider en bra stämning i truppen. Därför är han hyperviktig.

Ja jag vet att jag sågat Bogg tidigare. Men egentligen har jag inget emot honom. Det är bara det att jag tycker ledningen fört oss supportrar bakom ljuset med vilseledande ambitioner och visioner.

Man måste rätta munnen efter matsäcken även när det gäller målsättningar om nu inte pengarna finns?!

Man blir bara ännu mer frustrerad och förbannad när de styrande visar upp en sådan otrolighet flathet utåt sett. Det är möjligt att det jobbas hårt i kulisserna. Men det är inget vi vanliga dödliga får ta del utav och att så arrogant hålla upp en fasad som inte håller och uppenbarligen kommer att ge vika och rämna inom kort om inga synbara förändringar görs är bedrövligt.

Kommentera