1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581717 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1111669

Sv: Nu händer det saker
Olle:

Anfall är bästa försvar! LHC har en grym offensiv och har därför råd att ha en defensiv som ibland släpper till en del tröstmål för motståndarna. Samma sak gäller HV71. Det har inte vi. Med vår bristande effektivitet framåt krävs att vi förstärker defensiven för att vinna jämna matcher. Svårare än så är det nog inte. Vi måste ta fler poäng nu och då räcker det gott att vinna med 1-0 eller 2-1 och liknande. Inte minst på bortaplan så suger ju backsidan allt som oftast, inte sant?!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Nu händer det saker
DJ Hemp: Tycker det låter lite tråkigt..nä mera mera mål..det är ju därför man går på hockey..hellre 6-5 än 2-1.
Hit med målskyttar!!!
Heja Timrå!!
Kommentera

Sv: Nu händer det saker
DJ Hemp: Ett simpelt tillägg till det jag sa om effektiviteten: Timrå ligger i ett betydligt mer utsatt läge än topplagen, effektiviteten måste upp, jämförelsevis, betydligt mycket mer för att vi skall ta oss till slutspel. Det räcker inte att bara ligga "omkring" topplagen, vi har ingen buffert ner till övriga lag.
Kommentera

Sv: Nu händer det saker
DJ Hemp: Håller delvis med. Jag tycker att 1,9 bakåt låter helt ok (jag är förvisso ingen statistiker), att förstärka offensiven låter rimligt i mina öron. Sen tror jag att det rent generellt är betydligt lättare att hacka på backarna när vi torskar matcher med 1-2, 1-3 fast vi egentligen haft 40 skott på mål. Man kommer ju ihåg målen som trillar in bakåt, speciellt när det inte trillar in så många framåt. När det gäller effektiviteten så ligger Timrå på en 7:e plats i ligan.

Att hålla nollan eller bara släppa en puck per match tycker jag låter orimligt, att göra 4 mål framåt (eller fler) i var 3:e match låter mer troligt (önskvärt?).

Dessutom tycker jag att vi suger på bortaplan i största allmänhet, inte bara backsidan.
Kommentera