1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581774 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1113123

Sv: Luleå - Timrå IK 2009-01-15

Jimmy: Först nu har jag läst ikapp din blogg. Dina bloggar är så pass innehållsrika och intressanta att dessa kräver lugn och ro och en stunds eftertanke. Din blogg som du döpt till "Fy fan vad rättvist" är precis som alla dina andra bloggar, helt fantastisk. Däremot skulle jag vilja att du utvecklar några detaljer i bloggen.

I tider där det går lite sämre är det lätt att utse syndabockar. Jag är ofta snabb att kommentera mindre bra insatser och också ge en hel del syrliga kommentarer. Men det du skriver i din blogg om träningen och den fokus våra tränare hade inför matchen mot Luleå känns enormt bra. Jag tycker mig kunna tyda att Challe och Nygårds har ditt fulla förtroende, trots att Timrå ligger pyrt till och att förluster (när de blir för många) oftast leder till ett allmänt missnöje. Jag har förespråkat att Challe trots uteblivna resultat skall fortsätta träna Timrå och få laget på rätt sida igen. Challe är duktig. Han om någon reder ut det prekära läget vi satt oss i. Men till min fundering: Jag läser att Per Nygårds har ett kontrakt som löper denna säsong. Challe har ett år till. Varför är det så, och vad händer efter säsongen? Nygårds har väl varit Challes vapendragare under lång tid och skulle inte han få förnyat förtroende, vad händer med Challe då? Och igentligen, varför anställer man en headcoach längre än hans högra hand?

Vidare tycker jag att du är onödigt hård mot Johan Backlund.

Du skriver bl.a. i din blogg att: "Backe gör en okej match, han är utelämnad på tredje målet och de första två har han ingen chans på. Men någon omöjlig räddning hade behövts för att få mer än godkänt."

Det känns som att jag försvarar killen 24 timmar om dygnet, att jag skulle vara en släkting som försvarar honom eller en flickvän. Men så är det inte. Jag tycker bara att en så pass bra målvakt skall visas mer respekt än den han får av dig och dina gelikar. Söker man fel, då finner man dem. Du Jimmy är väl den som stått upp och försvarat Backe mest, i den bekantskapskrets som du beblandar dig med. Johan Backlund har den senaste tiden varit magnifik i målet och kan inte beskyllas för Timrås förluster.

I övrigt är jag med dig. Senare idag finns jag på plats och det bådar gott. Samtliga matcher jag bevittnat i EON har resulterat i vinst. Jag utgår från att det blir samma sak idag.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå - Timrå IK 2009-01-15
250kg kärlek: Några kvicka svar bara:

"Vidare tycker jag att du är onödigt hård mot Johan Backlund."

Det säger Skarin hela tiden också. Jag måste skärpa mig.


"Varför anställer man en headcoach längre än hans högra hand?"

Jag har inte en aning men min gissning är att Nygårds ville ha ett kortare kontrakt. Det känns ganska naturligt att andretränare inte skriver allt för långa kontrakt eftersom deras personliga mål är att bli förstetränare.

Men jag har en känsla av att Nygårds trivs ganska bra i sin roll här. Han är den andretränare i Timrå som jag under mina år har sett som får ta mest plats. Kenta hade bara puckplockare här, han körde allt själv tex. Challe släpper mycket av träningarna till Nygårds medan Challe själv kanske mer bara observerar och infliker ibland. Challe känns mer som coachen och Nygårds mer som tränaren skulle man kunna säga.

Jag tror och hoppas att Nygårds förlänger.
Kommentera

Sv: Luleå - Timrå IK 2009-01-15
250kg kärlek: "Samtliga matcher jag bevittnat i EON har resulterat i vinst..." Kan du inte gå oftare snälla????
Kommentera