1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581737 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1114803

Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?
Barbarossa: Men nu är du löjlig och liknar äpple med päron.
Laget och föreningen heter Timrå IK och det är inte en tanke på att slå ihop de olika lagen.

Man kan ju säga vad som helst ang geografikunskaperna, men sanningen är ju den att idag så är det ytterst få människor i Sverige som vet att det finns en kommun som heter Timrå. Däremot vet de flesta att Sundsvall kommun finns.

Det är ju bara att lyssna på radio el tv sändningar när dom säger: -Och nu ska vi upp till Sundsvall för att se hur det står i matchen mellan Timrå och ...."

Jag skäms inte ett dugg. Jag skulle kunna se mig en arena i Sundsvall (om förutsättningarna är dom rätta). Visst man skulle vara tvungen att köra lite längre för att komma hem.... Men va fan det finns ju folk som sitter och kör från Söderhamn till Timrås alla hemmamatcher. Så finns viljan så kan man göra vad som helst för att se laget i sitt hjärta.

Dom som ska skämmas är de människor som nu säger: om Timrå spelar inne i S-vall, då ska jag sluta gå.

Vad är det för stofil gen som kryper fram?

Spelar ingen roll hur länge föreningen/arenan har legat på ett ställe. Om analyser säger att man måste byta läge för att öka intäkterna, ja då ska inte tjuriga stofiler sätta käppar i hjulet. Men visst, hade vi kört den filosofin sen urminnes tider då hade vi väl nätt å jämnt uppfunnit hjulet än. Iof hade den här diskussionen inte funnits heller (vilket hade varit skönt).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?
Maggan:

Jag har sagt det förut men det är värt att beröra igen eftersom alla försöker glömma (blundar för) det faktum att Sundsvalls stad själv har ett hjärtelag.

Det är inte orimligt att Timrå kan ha en arena i Sundsvall med alla de positiva saker det medför för klubben.


Men är det rimligt för Sundsvall att behandla sitt eget "representationslag" så? Finns det några som helst fördelar för Sunsvall hockey med att Timrå bygger ett eget arenaschabrak i sin egen kula?

Hur tänker ni lösa den gordiska knuten, förutom att hånfullt låtsas som att den klubben inte har något värde och att det priblemet inte finns?

Själv ser jag bara en möjlig lösning. Att båda klubbarna delar arena. Ungefär som man har gjort i Stockholm med Globen. Om det varit en lyckad lösning är en egen fråga.

Jag gissar att Sundsvall Hockey endast ser en etablering av Timrå på orten som ett hinder för den egna klubben. De egna möjligheterna att växa begränsan rimligen rejält. Kanske tom. det omöjliggör något annat än att vara lillebror till Timrå för all framtid. En svårsmält tanke för den som supportar Sundsvall Hockey, kan jag tänka.
Kommentera