1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582347 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1122124

Sv: Timrå IK - FBK 2009-01-31

andyo: Jag har inte för avsikt att berätta vilka som borde skämmas eller inte. Jag är övertygad om att dessa personer känner det själv och ställer sig i skamvrån självmant. Jag vet inte ens själv vilka, bara att det finns dem som har uttryckt sig olämpligt.

Jag har också varit väldigt kritisk till Backlunds insatser, främst under säsongsinledningen. Det var riktigt dåligt många gånger och jag var riktigt rädd inför fortsättningen. På senare tid har dock Johan lyft sig (där är vi inte överens, antagligen för att vi ser på hockey på olika sätt). Jag vill inte på något sätt utmåla mig som någon proffstyckare, men jag ser en hel del matcher både i NHL, ES, Ryska ligan och Alperna. Och det vill jag säga: det är få målvakter som lever upp till det allmäna epitetet hos Timrås fans på hur en målvakt ska agera. Mura igen målburen hade kanske funkat om det funnits i praktiken. Backlund ÄR en bra målvakt!

Jag har aldrig haft för avsikt att locka fram dåligt samvete hos någon utan meningen har varit att skapa förståelse för att det som skrivs här kommer väldigt många människor till del. Man må tycka vad man vill, man får kritisera hur mycket man vill, det är en del av demokratin. Men man måste ha konstruktiva svar på sitt neggo när man ställs till svar, annars faller allt pladask.

Ditt sista stycke tycker jag Backlund lever upp till idag. Han spikar igen och visar absolut inga känslor alls efter slutsignalen. Ett bevis så gott som något.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - FBK 2009-01-31
250kg kärlek: Det var kombinationen av att du svarade på det jag skrev om backlunds intervju i ST-tv förut samt att jag skrivit en del om backlund de senaste dagarna, som gjorde att jag ville förklara mig lite.

Om du menar "på senare tid" i stil med de senaste 20 matcherna så har han spelat bättre än de första 20 matcherna enligt mig också. Men de sista 5-10 matcherna har det många stunder inte sett bra ut alls tycker jag. Och återigen, alla dessa tavlor och osäkra ageranden.. Men likt förbannat ligger han över 90% i räddningar och då är det inte bara att kritisera en målvakt hur som helst.

Jag ser bara matcher i ES och enstaka i NHL och det gör väl mig till en ännu mindre amatör-proffs-tyckare, men jag har i alla fall tyckt Backlund varit en bra målvakt fram till den här säsongen. Sen var det något som hände. Förmodligen är det mest kombinationen att Backlund varit sämre iår än han varit tidigare år och att han därför stannat i utvecklingen istället för att ta ett rejält steg framåt. Sen blir tavlorna som en stark krydda uppe på alltihopa.

Jag tycker du överdriver en smula i det här med att man ska visa hänsyn pga att vissa personer faktiskt läser vad som skrivs här inne. Det gäller ju i princip alltid och överallt. Bara för att Timrås spelare läser här inne är i alla fall jag inte rädd för att skriva det jag tycker.

Det är ingen förskoleklass som läser vad deras egna föräldrar tycker om dem. Det är välbetalda ishockeyspelare som läser vad enstaka, oftast anonyma personer för dem själva som är supportrar till det lag de spelar för, som skriver här inne.
Kommentera