1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581722 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1153903

Sv: Silly Season 09/10
Tikinmyheart: Jag har inte jämfört Josefsson med Sanny. Men det är på Sannys plats han kommer in om han ska in i Timrå. Josefsson har gjort en stark säsong, han har rutin från många säsonger i Elitserien och han är jagad av 4-5 klubbar i serien. Det är klart att han kostar.

Moe och Sebbe har som du säger etablerat sig bra. Därför tycker jag att det vore onödigt att lägga pengar på 4 etablerade backar utöver de vi redan har. Då förstör man även lite för Moe och Sebbe. Det är bättre att satsa på två etablerade och två utvecklingsbara (Sonntag en av dem) som man också bestämt sig för att göra. Då finns det mer pengar kvar till centrar och en bra ytter dessutom.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 09/10
JimmyH: Jag håller med dig. Strategin som man har utifrån den tilldelade penningpungen verkar väldigt vettig. Däremot tycker jag scoutingen i Timrå vara väldigt underutvecklad.

Wandell, Nygårds fynd. Sonntag, Nygårds igen. Nygårds åker till Usa och tittar på Bergfors, vilken är en gammal adept till honom. Dennis Persson, den får Challe ta på sig. osv osv. I min värld verkar det som att Timrås befintliga scoutingverksamhet till stor del sträcker sig till spelare tränarna haft i tidigare lag. Borde inte Linkan och Carlsson, eller en heltidsanställd scout(?!?!), vara de som gör resorna till nordamerika, nosar upp en ny Peter Regin i Danmark eller en ny Czerkawski i Polen?
Kommentera

Sv: Silly Season 09/10
JimmyH: Ja men vi verkar vara överens då hela tiden har sagt att det måste in två till etablerade backar, samma sak säger du.

Kronwall och Lehtonen är två etablerade backar som vi båda gärna ser i TIK nästa, eller hur? Då återstår en förhoppningsvis utvecklingsbar och relativt billig back.

Och vem har du i sikte där?

Jag är fortfarande rädd att Skogs ska spela lika illa nästa år, och blir det så måste de två s.k. utvecklingsbara backarna finna sig snabbt i ES tempot.

Gör de inte det så har vi kvar 5 backar (Kronwall, Lehtonen) Moe, Styf och Sebbe.

Hoppas du förstår mig hur jag menar. Visst, mitt resonemang är hypotetiskt men inte verklighetsfrämmande.
Kommentera