1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581690 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1154316

Sv: Sanny till FBK
ITK: "Zlatan: "Jag tycker om att bli utbuad"
Hela fotbolls-Europa ser fram mot lördagens seriefinal mellan Juventus och Inter i Turin.
Än en gång ställs Zlatan Ibrahimovic mot sina gamla fans - som numera avskyr honom.
- Jag tycker om att bli utbuad. Om jag var ett Juventus-fan skulle jag också bua ut Ibrahimovic om han lämnade laget, säger Zlatan i en lång intervju."

Detta är ett exempel på en minst lika trolig reaktion hos en motståndarspelare som blir utbuad. Själv är jag väldigt skeptisk till motståndarklackens förmåga att "psyka sönder" spelare. Det klart det finns exempel på spelare som är lättpsykade men lika ofta och kanske oftare tror jag reaktionen hos den spelare som psykas blir den motsatta, dvs extra tändvätska. Just därför tycker jag det är ett oerhört slöseri med energi för klacken att ägna så mkt (smickrande, för det är ju det som det handlar om. Man lägger inte energi på en nobody) kraft på en enskild motståndarspelare, kraft som bör ägnas åt att stötta det egna laget.

Ja, jag vet...det klingar en smula politiskt korrekt detta, men men......
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Sanny till FBK
mikenomad: Som sagt, om det görs unisont så är det nog svårt för åtminstone majoriteten av alla spelare att vara oberörd. Ett bra exempel är väl Jan Huokkos plötsliga insjuknande innan matchen i Hovet mot AIK i kvalserien. Om det görs unisont och på det sättet AIK gjorde det så måste det vara helt omöjligt att förbli opåverkad.

Med detta menar jag inte att Sanny förtjänar något liknande. Det känns lite som att jag saknar åsikt i frågan. Men hans beslut bekräftar väl den uppfattningen man fått att hans oerhörda rövslickande i vissa sammanhang till stor del bara var en fasad. Han var en drottning Silvia på sätt och vis. Tom. Silvia Lindström. Vinkar med livlösa rörelser från kortegen.

JimmyH har helt rätt, alla får ha sin egen åsikt och agera efter vad som själva tycker är befogat. Det som irriterar är det hos många anses som fult att ha en hårdare hållning till just denna typen av händelser. Att vi i Timrå alltid ska vara så ödmjuka och förlåtande. "Det är ju trots allt bara en lek" o.s.v. Att vara elitidrottsman är inte som vilket jobb som helst.
Kommentera

Sv: Sanny till FBK
Jag tycker att det är upp till var och en hur man bemöter Sanny Lindström. Det är liksom inget gemensamt beslut som behöver tas.

Jag blir inte besviken på vare sig folk som inte vill bua eller folk som buar. Man får gå till sig själv och känna efter hur mycket och på vilket sätt detta har berört och ta sig till handling därefter.
Kommentera

Sv: Sanny till FBK
mikenomad: Va fan låt oss va lite bonniga istället - gamm-mupparna på rad 1 bakom bortalaget kan väl slänga en prilla i ögat på han eller nåt=)
Kommentera