1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581690 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1157489

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
Hahl Bundy: Oj, oj, oj - vad fan är det frågan om?
Vad är det för pajasfasoner, att vilja bryta sej ur SHL?
Vad är det som gör att "de fyra stora" och fattiga kusinen från landet (förlåt, jag menade Djurgår'n), inte vill spela kvar i Elitserien.
Jo, dom vill åt mer pengar.
Men vad skall dom med mer pengar till? - Jo för att köpa bättre spelare.
Med bättre spelartrupp, blir dom mer konkurenskraftiga för att kunna vinna ett SM-guld.
För inte fan vill dom bryta sej ut, skaffa sej mer pengar - för att kunna konkurera om en 7-8:e plats i den Ryska ligan?

Och Djurgården då - hur tänker dom?
Ja, laget som knappt har någon publik under fotbollssäsongen, och knappast har ekonomi att värva några toppspelare.
Dom tror sej plötsligt ha råd att åka till Vladivostok och Novosibirsk ett par gånger per säsong - jävla idioter!
Och kommer lag från Omsk och Magnitogorsk att locka de 1000 ickefotbollssupportrarna till Globen? - Icke!

Det skulle vara intressant att få höra hur den gemene supportern till HV och FBK ställer sej till att spela i den Ryska ligan och få hemmamatcher mot exotiska lag som: Khimik Voskresensk, Salavat Yulaev, Severstal Cherepovets och Torpedo Nizhny Novogorod...

Dom var ju tämligen chanslösa mot lag från Finland och Schweiz, så sent som för några månader sedan!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
Kevin O Shea skrev:

"Det skulle vara intressant att få höra hur den gemene supportern till HV och FBK ställer sej till att spela i den Ryska ligan och få hemmamatcher mot exotiska lag som: Khimik Voskresensk, Salavat Yulaev, Severstal Cherepovets och Torpedo Nizhny Novogorod..."

Jo då som HV-supporter kan jag meddela att jag vacklar rejält inför detta men till att börja med ska vi inte blåsa upp detta till något det inte är. De som började prata KHL är de kvarvarande sju klubbarna, INTE de fem som lämnar SHL. OM det skulle handla om KHL så lär det ju inte bli ett KHL i nuvarande form utan snarare ett med conferences liknande NHL. Men det kan vi bortse från i nuläget till vi vet mer.

Från ryggmärgen så kommer det ett rungande NEJ till tanken på att bryta sig ur ES. Även om jag hyser i stort sätt samma känslor för SSK, TIK, SAIK, LHF mfl som för exempelvis Dynamo Riga. Dvs noll och inget! Inget hat, inget medlidande, ingen uppskattning ingenting kort sagt. Likgiltigt! Sen kommer hjärnan och konstaterar att klockan slagit 2009 för länge sedan och att tjo och tjim och tiden på naturisar med kompisar ala Åshöjdens BK är long gone och aldrig kommer tillbaka.

Kevin O Shea skrev oxå:
"Dom var ju tämligen chanslösa mot lag från Finland och Schweiz, så sent som för några månader sedan!"

Och vad beror detta på? Kan det bero på att kompetensen i ES sjunkit de sista åren i förhållande till andra ligor i Europa? Att andra ligor klivit upp och fyllt det tomrum som en stillastående ES lämnat? Förra säsongens elitserie var inte jämnbra, den var jämndålig. Hur många riktigt bra matcher såg vi förra säsongen i ES oavsett vilket lag vi nu håller på? Med handen på hjärtat inte speciellt många enligt mig. Känns det då så konstigt att man vill titta på alternativen? Inte låsa upp sig i någon femårsplan med SHL där sju klubbar eventuellt sitter och bromsar upp skeendet för att "de vet vad de har men inte vad de får" eller liknande tankegångar?

Kan det bero på att SHL inte var villiga att ge de rätta förutsättningarna till de deltagande klubbarna i CHL, möjligen av rädsla för att ett lyckat CHL-äventyr för HV och LHC skulle ge dem för många miljoner på banken och växa sig ännu starkare än de redan var/är? Att de svenska klubbaran inte fick genom en 36-timmarsregel likt den de finska lagen hade? Ingen match 36 timmar före CHL och ingen match 36 timmar efter CHL. OBS!! Jag har ingen uppfattning om hururvida diskussioner fördes om en dylik regel utan det är bara spekulationer/konspirationer från min sida.

Summa summarum på din urpsrungliga fråga angående hur jag som HV-supporter ställer mig är att jag vet fan inte! Jag har kort och gott ingen aning om hur jag ska ställa mig och jag har heller ingen ingen ordentlig information att ta ställning till. Tills dess så får jag vara dig svaret skyldig!
Kommentera

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
Kevin O Shea: Mer än två svenska lag kan de ju inte bli. Hur intreserade är ryssarna att åka runt halva jordklotet för att möta ett hjälplöst jumboplaserat
skit lag inför tomma läktare. Tänk två möten blir tio gånger för alla lag.
Dessutom vad händer då med dom andra tre eller fyra lag som inte kommer med i KHL och inte längre spelar i eitserien
Kommentera

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
Kevin O Shea: Man ska pumpa upp en jävla massa stora stark i sportbarerna i LLA för att komma ikapp oljemiljonerna om man vill konkurrera.
Kommentera

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
Kevin O Shea: Bra talat!
Kommentera