1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581690 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1157695

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
Kevin O Shea:

Äh det där med att "värna svensk hockey" är naturligtvis bara en vackrare omskrivning av "vi vill tjäna mer pengar". Jag ser egentligen inget fel i den utgångspunkten eftersom jag vill se HV i topp och då krävs det pengar, mycket pengar. De fem klubbarna, eller iaf fbk,vf, lhc och HV anser sig ha nått taket för vad de kan tjäna inom landets gränser helt enkelt. Om gräset verkligen är så mycket grönare utanför Sveriges gränser låter jag vara osagt men det är ju det de tror och hotar med.

Detta är ju ingen situation som uppstått de senaste veckorna på något sätt. Bara det att SHL och "De fem" råkade komma till vägs ände just nu. För ganska exakt ett år begärde, och fick, HV´s styrelse befogenhet att fatta sådana här beslut angående föreningens framtid utan att behöva tillfråga ett årsmöte innan beslut fattades. Redan då måste Frick & Fritz naturligtvis anat vad som var på gång.

En annan sak och jag vet inte om det uppmärksammats av riksmedia eller internetmedia men under slutspelet så hade HV besök från KHL. Agendan då är oklar för de flesta av oss iaf mig men man kan ju naturligtvis gissa och anta olika saker.

Tycker du jag svamlar så är det säkert så men det kan inte hjälpas just nu... Mycket som händer och jag är inte säker på vad jag känner inför det....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
TobbeA: Du skriver: "Jag ser egentligen inget fel i den utgångspunkten eftersom jag vill se HV i topp och då krävs det pengar, mycket pengar. De fem klubbarna, eller iaf fbk,vf, lhc och HV anser sig ha nått taket för vad de kan tjäna inom landets gränser helt enkelt."

I topp av vad?

Kan det som svenskt elitserielag finnas någon större topp än att vinna ett Svenskt Mästerskap?
Är det större att vinna ett Ryskt? eller ett Amerikanskt?
Hv är ju redan i topp av den svenska elitserien, och har som vi förstått redan alldeles för mycket pengar till spelarbudget - så vad är problemet?

Men det är ju klart att det måste vara roligare att möta Salzburg, Vålerengen och Novosibirsk, än skitlag som Timrå, Brynäs och Skellefteå!
Kommentera

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
TobbeA:
Fan, jag har inte läst så mycket om HV71 i Dagens Industri. Få se nu, styrelse, bolag, vinst, tjäna, rysk olja, expandering, aktier och mycket, mycket pengar....låter lite Skandia?

Inget slår derbyn, känslor, varm korv, stabil ekonomi, hemvändare och tradition tror jag ;-)
Kommentera