1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581689 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1157572

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
TobbeA: Det var ju ett nyanserat och tänkvärt svar.

Men vad jag inte förstår är detta:
Dessa lag gör detta säger dom för att värna om svensk hockey. Det är som du skriver, att de svenska representanterna inte hängde med i CL för att kompetensnivån på Elitseie är för låg...
Och hur skall då de svenska lagen hävda sej i en global liga - jo dom måste slunga upp jättelika stålar för att värva utlänsk spetskompetens ELLER så får dom dränera de "övrig sju" på deras bästa spelare.

Inget av dessa alternativ, kan väl någon person med vett och sans tycka är utvecklande för svensk hockey?

Satsa ordentligt på klubblagshockeyn.
Lägg ner fjantturneringarna för 3:-, och kör VM vartannat år - gärna i slutet av augusti eller början av september när inga ligor är mitt uppe i sitt seriespel.
Då kan dom bästa spelarna alltid vara med i VM.

Detta tror jag skulle främja svensk hockey. Romantiseringen kring 3:- har ju devalverats de senaste 10-15 åren då snart varenda svensk elitseriespelare har gjort minst en landskamp.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
Kevin O Shea:

Äh det där med att "värna svensk hockey" är naturligtvis bara en vackrare omskrivning av "vi vill tjäna mer pengar". Jag ser egentligen inget fel i den utgångspunkten eftersom jag vill se HV i topp och då krävs det pengar, mycket pengar. De fem klubbarna, eller iaf fbk,vf, lhc och HV anser sig ha nått taket för vad de kan tjäna inom landets gränser helt enkelt. Om gräset verkligen är så mycket grönare utanför Sveriges gränser låter jag vara osagt men det är ju det de tror och hotar med.

Detta är ju ingen situation som uppstått de senaste veckorna på något sätt. Bara det att SHL och "De fem" råkade komma till vägs ände just nu. För ganska exakt ett år begärde, och fick, HV´s styrelse befogenhet att fatta sådana här beslut angående föreningens framtid utan att behöva tillfråga ett årsmöte innan beslut fattades. Redan då måste Frick & Fritz naturligtvis anat vad som var på gång.

En annan sak och jag vet inte om det uppmärksammats av riksmedia eller internetmedia men under slutspelet så hade HV besök från KHL. Agendan då är oklar för de flesta av oss iaf mig men man kan ju naturligtvis gissa och anta olika saker.

Tycker du jag svamlar så är det säkert så men det kan inte hjälpas just nu... Mycket som händer och jag är inte säker på vad jag känner inför det....
Kommentera