1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581788 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1185282

Sv: Timrå IK - Linköping 2009-10-10

Abron: Det kommer att vända det här. Jag är inte så himla orolig. Vi har faktiskt spelat ut flera av de s.k topplagen i de matcher vi mött dem. Det är det där med noggrannheten som Challe efterlyser som saknas. Vi slarvar alldeles för mycket vid fel tillfällen. Då går det som det går. Då ligger vi där vi ligger. MPS taffliga hemjobb nu sist mot MoDo är ett exempel, sedan vände matchen. Sånt får man liksom inte göra. Tänk att få gå in i pausen med ett 2-0 övertag, prata ihop sig och fortsätta därifrån.

Nästa bekymmer är hur vi ska få igång våra spelare som kontrakterats för att leda, producera och driva på. Jag tänker på spelare som M Karlsson och Anger. Lägg därtill spelare som Styf och Hynning till den listan. Dessa herrar måste ta ansvar, börja visa övriga spelare hur man vinner matcher.

Känns ganska fel att Lander, Erixon, Gabbe är de som skall driva detta miljonbygge. Challe har en del att jobba med. Det jag läser i tidningar tycker jag borgar för att han insett problemet och försöker lösa dem. Idiotiskt att börja skrika efter Challles avgång nu. Han har ju knappt börjat peta i detaljerna. Den enda gång jag skulle förespråka en tränares avgång är när spelarna säger att de inte har tränarens förtroende. Annars inte. Det är liksom så jädra enkelt att skylla uteblivna resultat på tränaren.

Den här svackan löser vi tillsammans. Vi måste ge laget det stöd de behöver. Supportrar måste visa sitt stöd, gå på matcher, heja fram laget. Laget måste jobba med sitt. Framförallt jobba med självförtroendet och känslan av att våga vinna. Tids nog kommer det. Det här laget har kvalitéer som kommer skörda framgång inom en förhoppningsvis snar framtid. Linkan har, det har de flesta varit överens om, gjort ett gediget arbete med en minskad budget och några kontrakt som kanske varit väl hög som inte han signat. Det har gått 7 omgångar, spelet har stundtals varit riktigt bra och då ropar några om Linkans avgång och att man ska ge Challe sparken. Jag begriper inte.

Till sist så välkomnar jag framförallt Sonnenberg i slutet av Oktober. Med all respekt för Caslava (det verkar vara en grymt bra back) så tror jag att detta lag lider av att en riktig "pådrivare" saknas. Sonnenberg fick massor av positiv kritik för sitt jobb utanför rinken. Såna spelare är guld värda. Oerhört viktigt framförallt i jobbiga situationer, ungefär i det läge vi befinner oss i nu. Ta hit dem nu, Sonnenberg och Caslava, jag tror precis som Skarin att vi kommer att ha "råd" med dessa spelare om vi råkar spela final på vårvintern -2010. Sonnenbergs inträde i klubben tror jag kommer att få fart på det här laget. I positiv bemärkelse. 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Linköping 2009-10-10
250kg kärlek: Kanoninlägg!

"Känns ganska fel att Lander, Erixon, Gabbe är de som skall driva detta miljonbygge."
Precis, det verkar alla (inkl. mig själv) vara inne på!? Alltså de etablerade spelarna måste ta sitt ansvar!

Här är problemet i dagens TIK.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping 2009-10-10
250kg kärlek: Mycket bra skrivet... ...helt fantastiskt bra faktiskt!!!
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping 2009-10-10
250kg kärlek:

Jo jag kan hålla med om att det är lite vansinigt att stå upp å i princip oduglig förklara Challe. Visst han har tagit några besynnerliga beslut, men alla vi som varit där i båset vet att det är snabba avgöranden som ligger till grund varför den spelar å den andre. Jag har haft och har mina åsikter i detta så klart, men jag tror att för tillfället är det nog bara Challe å grabbarna själva som måste fixa de små detaljer som måste förbättras. Sedan kan man ju ha åsikter hurvida saker å tings sköts m.m, men jag tycker det ältas lite för mycket.

Sedan är stödet från Västra stå stort, viktigt för spelarna. Det finns flertalet matcher som vi kan ta fram där "VI" vart till hjälp, vänt till både 2 å 3 pinnar.

Så om klacken börjar köra på uppvärmningen, så tror jag det smittar av sig på spelarna, de känner att det kommer bli drag och att det finns stöd även om tabellen borde vändas upp å ner för att alla skall vara nöjda.

Så jag hoppas det blir ett DJÄVULSKT drag på Västra Stå, skulle gärna komma dit, men tyvärr.

De på Västra stå är de sanna supportrarna, inte blodhundarna?
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping 2009-10-10
250kg kärlek:

Är inte svårigheten just att spela som "galningar" framåt, men ändå lyckas vara vattentäta bakåt?

Risken är ju uppenbar att när man tätar och spelar vårdat bakåt, ja då tappar man framåt och blir städade åt det hållet också. Därmed blir det sk. "överlägsna" spelet lidande.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping 2009-10-10
250kg kärlek: HOPPAS att man får se en ny formation i kväll , Corso i en ny omgivning mellen 19 och 27/17 det tror jag på!
Kommentera