1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582296 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1189653

Sv: Apropå nånting...
KniveN: Ja jag säger att spelarna inte skall ha roligt efter en förlust ute på en offentlig krogmiljö. Vad sänder det ut för signaler tycker du? Sköter man inte sitt skall man inte ha roligt heller på bekostnad av andra människors lidande.

Man behöver inte visa upp för hela Sundsvall hur fantastiskt mycket pengar man har och "flasha" för allt och alla.

Vi kan ta ett exempel ifrån fjolåret också då en minibuss med supportrar (jag var inte med på denna resa) satte fart mot Ängelholm för att se Timrå möta Rögle. Timrå förlorar efter ett uruselt spel och flyger hem. För supportrarna var aldrig flyget något alternativ. De fick sätta sig i bussen och kuska 80 mil hem.

Delar av spelartruppen valde sedan att förlägga en blöt kväll i Sundsvalls uteliv efter hemkomst. Jag tycker det är förbannat respektlöst mot de supportrar som hyrt minibussen, tankat den och offrat hela lördagen för att kuska igenom hela Sverige t/r för att stötta sitt lag när man hade kunnat göra nåt annat vettigt för pengarna! Och du kan ju definiera ordet skitsnack för mig mer konkret - för jag förstår ärligt talat inte vad du menar?!

Missbruka inte ordet skitsnack när du inte kan sätta fingret på vad du egentligen menar! Skitsnack för mig är ogrundade påståenden. Men detta är fanimej ingenting ogrundat!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Uno Gordon: Nu har redan 250kg kärlek, mikenomad, Hahl Bundy, Olle och glenninski skrivit en massa bra inlägg, men

"Sköter man inte sitt skall man inte ha roligt heller på bekostnad av andra människors lidande."
Om någon blir lidande på grund av att spelarna går ut efter en förlust så är det på gränsen till sjukligt, spelarna kan inte vara ansvariga för supportrarnas hälsa.

"Man behöver inte visa upp för hela Sundsvall hur fantastiskt mycket pengar man har och "flasha" för allt och alla."
När ska det sluta vara fult att tjäna pengar i Sverige. Den där jävla avundsjukan... Jag är rätt mycket på Oscar och jag kan då inte se att spelarna "flashar" med sina pengar. Och apropå det så är det spelarna jag oftast ser där som är bland dom som kämpar bäst på planen, så krogbesöken verkar inte påverka det iaf. Jag är ofta nykter själv när jag går ut och kan säga att spelarna inte brukar vara speciellt fulla.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Uno Gordon: Frågan är väl vad som ökar Timrås chanser att vinna matcher i framtiden. Ökar chanserna mer om fansen kan stå där och säga: "Ja ja, de fick ju inte ha fest i alla fall efter förlusten mot DIF" eller ökar de mer om spelarna får en möjlighet att åtminstone för en kväll kunna tänka på annat än att man lyckats skrapa ihop ynka 8 poäng efter 10 matcher?

För egen del så tror jag att det senare alternativet ökar chanserna till vinst betydligt mer. För hur mycket ökar motivationen av en utebliven fest som varit tänkt att stärka samvaron hos både spelare och spelarfruar och som kanske varit planerad en längre tid? Inte mycket om du frågar mig. Om man sedan på denna fest bestämmer sig för att festa loss rejält så är det oerhört oprofessionellt enligt mitt sätt att se det. Men det är en helt annan fråga som debatteras i en annan tråd.

Du är en känd profil här på HS Uno och du vågar sticka ut hakan med dina synpunkter och åsikter. Det gör dig till en färgklick som kan vara både underhållande och intressant att läsa. Och ditt synsätt på detta med etik och moral är absolut etiskt och moraliskt berömvärt. Men sedan så vet du säkert om att du knappast representerar den stora massan då du själv bland annat uttalat din motvilja mot att vara mainstream (eller vad du använt för ord för det), och det leder ju som du märkt till att det blir mothugg ibland. Och det är bara uppfriskande om du frågar mig trots att jag sällan delar din åsikt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Uno Gordon: Ärligt talat, du tar det här till en nivå bortom rimlighetens gräns. Du måste lära dig skilja på "du" och "jag", vi är inte alla i symbios med varandra. Du har ditt liv, jag har mitt, spelarna har sitt. En del i laget har familj och lever det livet, andra är singlar och lever ett annat.

Du framstår faktiskt inte som helt frisk i det här fallet.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...

Uno Gordon: Ishockeyspelare är bara människor. Att mer eller mindre förbjuda dem att gå ut och visa sig offentligt efter en förlust tycker jag låter drastiskt. Däremot håller jag med om att alltför mycket rusdrycker inte är helt lyckat, det kan knappast påverka spelarens egna kropp på ett positivt sätt. Elitidrott där man ska prestera på topp tillåter "nog" inte så mycket spånk. Men går man ut, dricker någon pilsner eller två och har kul, ja då kan inte jag se problematiken med det. Jag lider i alla fall inte mer om det sker.

Klart att det låter moraliskt illa det du beskriver om minibussen men att laget skall sitta hemma och skämmas och liksom ha sorg för en bedrövlig match, och med respekt för supportrarna...njae.

Naturligtvis ska man kunna ställa krav på föreningen och spelarna men det får inte gå till absurdum. Alla spelare har en egen vilja och så länge som spelaren följer lagets policy så räcker det för mig. Om det däremot finns andra skriva eller oskrivna regler som spelaren bryter mot bör i första hand föreningen och dess styrelse ta tag i problemet.

Men det är min åsikt. 

Kommentera