1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582297 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1189733

Sv: Apropå nånting...
Simmalugnt: Om du tycker att bestraffning är en bra väg till att få en spelare att prestera bättre så har vi olika syn på det hela. Om denna lagfest är tänkt som en belöning för ett bra resultat så håller jag med dig, då skulle den nog inte ha genomförts. Men jag tror att denna lagfest är en del i ett större sammanhang och har ett helt annat syfte som inte är kopplat till lagets prestation efter dessa 10 inledande omgångar. Jag tror att det är en väl inplanerad aktivitet med syfte att enbart försöka stärka laget. Detta baserar jag på att jag tror att festen varit inplanerad en längre tid med tanke på att det råkar (?) vara ett kortare uppehåll i spelschemat just nu. Denna fest bestämdes inte i fredags kväll.

Att jag sedan drar in spelarnas fruars/flickvänners deltagande i detta är för att jag anser att en spelare måste må bra på alla plan för att kunna prestera. För att detta ska vara möjligt så är det många faktorer som spelar in. Att en spelare trivs med stan och laget är ett par faktorer som spelar in, men även att spelaren känner att familjen trivs. Inget bra familjeliv, inga bra prestationer kort sagt. För jag antartar att i 99 fall av 100 så är spelaren jäkligt mån om att familjen ska må bra på alla sätt och vis så han inte behöver oroa sig för det också förutom att resultaten uteblivit.

Spelarfru har jag aldrig varit (och kommer aldrig att bli då jag är en heterosexuell man) men jag misstänker att det nog inte är en dans på rosor alla gånger. Att följa sin man/fästman till än den ena och än den andra staden med flytt vart och vartannat år, att inte känna någon, att ständigt behöva fundera hur det ska funka med dagisplats etc etc är alla saker som i slutändan måste fungera. Funkar inte alla dessa saker så kommer knappast spelaren prestera. Det är därför jag tror att fruarnas/flickvännernas deltagande i denna fest också var viktigt och att man hade detta i åtanke vid planeringen av festen.

Det låter ibland på vissa av oss supportar som att Timrå IK:s spelare är hur nöjda som helst med att förlora för tillfället så länge som de ser pengarna staplas på hög på banken. Att de skiter fullständigt hur det går. Det tror inte jag ett dugg på. Detta är professionella idrottsmän som mycket troligt har en vinnarinstinkt som långt överstiger din och min. Att förlora är nog det värsta de vet. De vill prestera på topp och de vill vinna i alla lägen. Just nu gör de inte det och de mår säkerligen skit i och med det.

Och vad är det som säger att det är just spelarnas fel att resultatet är som det varit hittills bara för att det är de som befinner sig på isen? Deras resultat beror till största del på vilka förutsättningar som de ges uppifrån. Det finns en vedertagen regel som säger att 80% av det du presterar avgörs av personer ovanför dig och 20% kan vi påverka själva. Frågar du däremot personen själv så verkar bilden snarare vara det exakt omvända, att vi själva avgör till 80% vad resultatet blir och att 20% bestäms av personer ovanifrån.

Kanske är det så att lagets resultat neror på Challes och Nygårds sätt att leda laget, sätta ihop rätt kedjor och coacha laget? Kanske är det så att Challe och Nygårds i sin tur inte har fått de bästa förutsättningarna att göra ett bra jobb p.g.a. de förutsättningar de fått från Linkan? Som i sin tur kanske inte fått de verktyg han behövt för att sätta ihop ett bra lag på papperet och på isen. Det är inte så enkelt som att säga att det är spelarna som är på isen som till 80-100% styr vad det blir för resultat.

Som supportrar kan vi såklart bara dra egna slutsatser utifrån vad vi ser, läser och tror. Din åsikt om vad som är verkligheten skiljer sig troligast från min och min skiljer siog från Unos syn på det hela, och unos syn skiljer sig etc etc. Vem som har rätt och vem som har fel beror sedan på vem du frågar.

Nu blev detta ett långt inlägg med mycket omtag och raderingar av textstycken, så jag ber om ursäkt om det finns ett och annat syftningsfel eller någon ofullständig mening här och där. men jag hoppas det ska gå att utröna vad som sägs.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
glenninski:

Ett bra inlägg och jag håller med dig och erkänner mig överbevisad.

Fast jag tycker ändå inte att extra träning är någon bestraffning lika lite som hemläxa i skolan är det men jag förstår att det kan ses så i detta fallet då extra träning hade inneburit inställd fest.


De hade kanske kunnat få en tidig morgonträning på söndagen i stället? Hehe. =oD
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
glenninski: Bra och nyanserat inlägg där....
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
glenninski: Och tänk vad många kloka människor som säger ungefär samma saker som jag själv men bara behöver använda en tredjedel så mycket text. Jag bugar av vördnad för Olle och Hahl Bundy *I'm not worthy*.
Kommentera