1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581631 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1196085

Sv: Timrå IK - Frölunda 2009-11-01
The great one: det ska vara att man får typ Norrporten att gå in och betala lönen som man gjorde för Kenta bl.a
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Frölunda 2009-11-01
Tycker på sätt och vis att det är skönt att situationen blivit så hopplös som den är för tillfället. Att man slipper hoppas, alltså. För det är ju det värsta, att ha förhoppningar som ideligen grusas.

Det Timrå jag sett så här långt är nog det sämsta sedan vi gick upp i elitserien. Challe kommer givetvis att få foten, oavsett vad man kan plocka in för ersättare. För min del dog den sista strimman hopp i samband med modomatchen. Att det skulle bli annat än platt fall mot Luleå och DIF fanns inte ens i min vildaste optimist-utopi.

Jag accepterar kvalserien. Jag accepterar dock inte att Challe stannar kvar som tränare. Jag har absolut inget förtroende kvar för honom. Han är en belastning för klubben, och för var dag som han är kvar fortsätter spiralen neråt.

Sen får man bestämma sig vad man anser om vari felet sitter. Sparka sportchefer, klubbdirektörer osv tycker jag är larv.
Jag ansåg truppen på förhand vara ett klart slutspelslag. Det anser jag fortfarande. Vi har självklart inte sämre spelare än SSK, Rögle osv.
Vi spelar en mupphockey efter ett system som finns som en våt fantasi inne i Challes huvud. Löser vi bara den, den och den detaljen kommer allt falla på plats och Timrå ösa in mål och poäng.

Men det gör vi ju inte. Och nej, jag tror inte att spelare som Corso, Karlsson, Anger, Hynning osv plötsligt bara blivit jättedåliga. Jag tror att vi snarare är i total avsaknad av lagspel och spelidéer.

Kicka och ta in nya spelare ropas det på. Tja. Förmodligen finnes inte pengar till detta. Själv är jag mer intresserad av att se vad våra spelare egentligen kan prestera. Och eftersom jag tror att det största problemet sitter i tränaren anser jag att det är här man ska börja. Plocka in vem som helst, höll jag på att skriva. Vi behöver ingen nytänkare med grandiosa visioner. Vi behöver någon som kan ta dessa spillror och bygga ihop något så enkelt och fundamentalt som möjligt. Enklaste formen av skit- och gnethockey.

Börja med att slänga Challes BP-pärmar åt helvete. Gör sedan samma sak med 'så här sätter vi igång anfall'-pärmarna. Gå till spelarnas mest basala, enkla instinkter. Lira superenkelt. Kompakt, satsa allt i närkamper och se till att hjälpa varandra i alla, jävla lägen. Defensivet först, först, först.
Börja där. Sen när spelarna är så avchallefierade som möjligt kan den konstruktiva uppbyggnaden börja. Förhoppningsvis är vi då rustade för en kvalserie.

Just det, match i dag igen. Hoppas stenhårt på en förlust, av det enkla skälet att det då förmodligen inte finns en strimma hopp att Challe stannar kvar. En vinst kan tyvärr få vågskålen att tippa över till Linkans patenterade 'Sonnenberg-mode'. Då väntar vi ett par förluster till, och så är vi bara längre ner i skiten.

Nä: hej då Challe. Det var...intressant så länge det varade. Lycka till längre ner i seriesystemet.
Kommentera