1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581954 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1199909

Sv: Apropå nånting...
JimmyH: Att vi tappar många spelare verkar ju inte bekymra Challe nämnvärt, det var ju enligt honom bara 3 spelare som var riktiga tapp den här gången, Wandell, Pyörälä och Lehtonen. Iofs fjolårets bästa spelare… Men har man verkligen visat att man satsar hårt på att skapa en stabil lagstomme i Timrå de senaste åren? Inte alls i min mening, snarare tvärtom.

Det som hände 03-07 med Kenta var att vi befäste positionen som ett stabilt slutspelslag. Vi visade under dessa år att 02/03 inte var en engångsföreteelse. 03/04 var ju också en riktig skrällsäsong t ex. 04/05 när vi åkte ur mot DIF i kvarten så var det en klar besvikelse, dock ingen total katastrof, så superbra var inte ens det bra laget. Grundserien den säsongen var Timrå faktiskt fortfarande något av ett skrällgäng och man plockade bortåt 90 pinnar, så till helheten var det inte någon bedrövlig säsong av Kenta. Tack vare det laget faktiskt presterade den säsongen stärktes också klubbkassan rejält med mångmiljonvinst, mycket tack vare den fina grundserien. Så inte alls bortkastat.

05/06 så tappade vi en bunt nyckelspelare och tyvärr var Nubben totalt oförmögen att åtgärda detta på ett bra sätt. Vad hade vi för etablerade förvärv då som passar in i kategorin ”nyckelspelare”? På förhand var det Janne Laakonen och Mika Oksa (som båda floppade big time). Spelare som Warg, Wennerberg, Ström eller Frans Nielsen. CJ – Johansson och vad nu Nubben värvade mer var knappast nyckelspelare på förhand. I dagens Timrå så passar iaf Corso, Caslava, Gabriel Karlsson, Anger, Mattias Karlsson och Anders Lindbäck in på benämningen som tänkta nyckelspelare. Timrå har ett i förhållande till andra lag dyrare lag idag än vi hade då. Vi har satsat hårdare men vi är ändå klart sämre än vi var då. Nej, Kentas lägsta nivå var med ett lag som var klart svagare på pappret, tveklöst.

Det finns ingen överdrift i att Kenta förvandlade Timrå från bottenlag till slutspelslag. Sedan kan man kalla det för överdriven glorifiering om man vill, det är fortfarande fakta att vi etablerades som ett stabilt elitlag under denna tid. Sedan stämmer det att vi aldrig tog något ytterligare steg med Kenta, som t ex SM-final, men vi gjorde heller aldrig någon riktig djupdykning. Det är Challe undvarat..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...

RocknRolf2: Om du tycker att 04/05 var en skrällsäsong och 05/06 inte var en djupdykning så förstår jag att du tycker som du gör i övrigt också. Där delar vi på oss.

Vi hade inför 04/05 två semifinaler som resultat innan den säsongen, fick behålla alla vi ville och kryddade det med bland annat Lars Jonsson, Jonathan Hedström och Teemu Aalto. Att sedan vi fick rätt skapliga NHL-förstärkningar gjorde inte det hela sämre. En av världens bästa målvakter, poängkungen från World Cup, Henrik Zetterberg och en stabil back i A-P Berg var väl inga skitvärvningar precis och bättre än vad de flesta andra lagen kokade ihop.

Men visst får du bedöma den tredje platsen som en skräll, helt klart. Det är ju en bedömningsfråga.

Sedan kan man ju också välja att se saker som sådan att när Peo kom in i klubben så höll vi på att växa och hade en uppåtgående trend omsättningsmässigt som sedan steg för varje år i klubben. Likaså med Kenta Johansson. Båda fick behålla stjärnorna och fick dyrare och dyrare lag.

När Challe kom in hade vi nått toppen omsättningsmässigt gällande den arena vi har, en lågkonjuktur kom in och vi har fått billigare och billigare lag. Det kan ju vara att Timrå som förening som inte räcker till att bli mer än ett stabilt slutspelslag snarare än att det än att det är Challe som misslyckats med detta.

Åtminstone så borde du ju ta med det när du sågar Challe och hyllar Kenta med anledningen av att Challe inte "förvandlat något". Allting är relativt om man väljer att se saker med fler nyanser.

Kommentera