1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582162 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1210156

Sv: Timrå IK - Linköpings HC 2009-11-28
maskot: Jo det är omöjligt eftersom Challe inte bidragit till göra Timrå speciellt mycket bättre. Om jag inte minns fel så ville Kent Johansson vara kvar, men klubben valde att inte förlänga med honom. Kenta hade gjort ett grundjävligt bra jobb med laget, men i slutspelen gick det inte lika bra.
I slutspelen har Challe lyckats fan så mycket bättre men vi går alltid in i dessa med handikapp eftersom vi inte förmår oss att hamna topp-fyra i serien.

Precis som du själv skriver så är en viktig faktor i sammanhanget hur Challe ställer sig till en förlängning. Om Timrå vill göra lätt för sig så förlänger man med Challe och om Challe själv vill så kommer han vara kvar som tränare.

Men min tro och förhoppning är att vår förening har större visioner än att vara det "lindansarlag" vi nu har blivit. Beror det på Challe? Nja, delvis kanske - men i ganska liten utsträckning. Beror det på klubbens ekonomi? Jo, det handlar nog mest om det va? Handlar det om oss i publiken? Jajamen. Folk går ju inte på matcherna. Nog fasiken borde 5500 pers någotsånär regelbundet masa sig ut till plywoodbygget och konsumera.
Å andra sidan gör man inte det om produkten inte är tillräckligt tilltalande (oj - nu är jag inne på ett annat spår - arenafrågan och dess geografiska placering)..

Så det skall bli spännande att se hur visionerna ser ut för Timrå när de väl presenteras. Om det handlar om en arena i Sundsvall eller om vi skall göra en rejäl beställning av mer plywood på Byggmax så tror jag inte Challe ingår i framtida planer.

Men med tanke på det skrala resultaten på sistånde (försök bortse från DIF, HV och Linköpingsmatcherna) så tycker jag det är starkt av föreningen att fortsätta att stå bakom Challe. Precis som jag skrev så visar Timrå att man inte viker för pressen utifrån (och härifrån) och sparkar en tränare bara för att sparka en tränare. Timrå är alltså en bra arbetsgivare.

Sedan har jag inte en aning om Challe är poppis eller inte i organisastionen. Läser man på HS så kan man få en mycket skev bild av sakernas tillstånd (och det är kanske tjusningen?). Challe 1.0, d v s innan DIF, HV och LHC stod för en "08-hockey" med starka travinfluenser och det kunde spelarna inte ta till sig.
Challe 1.1 däremot (efter DIF, HV och LHC) är ett geni (nåväl) som äntligen förstått att Timrå skall spela "Timrå-hockey".

Personligen ligger jag mittimellan. Jag skanderar inte "AVGÅ!!1" och definitivt inte heller för att vi skall förlänga med Challe. Det har varit en fläckvis ganska trevlig sejour, men något nytt är inte alls fel i det läge vi är nu. Samtidigt måste Timrå bestämma sig på allvar nu. Vad är målet med verksamheten. Jag hoppas innerligt att det är SM - guld. Det är vi värd och det är precis vad vi behöver.

Å andra sidan är ingenting omöjligt. Jag kan inte gärna skriva att det är "omöjligt" att Challe skall vara kvar när jag sedan bara "tror" en massa.
Jag korrigerar mig själv en aning och skriver att;
"Jag tror att det är omöjligt att Challe blir kvar som tränare för Timrå när kontraktet går ut".
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Linköpings HC 2009-11-28
The Palm: När det i klubben görs planering för kommande år både kort- och långsiktigt så måste väl Challe vara delaktig? Har man planerat för slutspel och misslyckats med detta? Kommande år skall väl enligt planen vara bättre?
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköpings HC 2009-11-28
Lirade inte Anger igår? Varför isf?
Kommentera