1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582313 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1227435

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2010-01-14

The great one: Först så tycker jag att kommentarsfältet till bloggen är ett bättre ställe att ställa frågor mot det jag skriver.

Men till det du skriver så är det ju uppenbart att vi ser på matchen olika. För mig imponerande insatsen mest på en mental nivå. Tålamodet och noggrannheten i en match där pressen var enorm på laget. Drevet efter en förlust hade varit enorm. Jag såg knappt ett enda defensivt misstag på hela matchen. Det är unikt av Timrå IK 09/10.

Mest av allt så får jag gåshud över hur laget hanterar den tredje perioden. Det står 0-0 inför den och det stod ganska klart att små marginaler kunde avgöra men laget går in och lyfter sig och tar över spelet helt trots den mentala pressen som fanns. Målet Caslava gör kommer av att man hade haft tryck på Rögle i bytena innan. Vi var laget som till slut vågade mest.

Efter målet så fortsatte man att vara det spelförande laget. Laget gick samman och vann. Det var aldrig skitnödigt i egen zon. Alla gick in och hjälpte varandra.

För mig finns det mer sätt Timrå IK kan imponera på än att spela den så kallade "Timrå-Hockeyn" med hög forechecking, långa anfall och snygga mål.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2010-01-14

JimmyH: Bedömningen av matchen beror på var man står i sina mentala förhoppningar på laget. De som fortfarande förväntar sig slutspel, och kräver det, tycker förstås att gårdagens match inte hör till de bättre. De som hoppas på att undvika kvalserien, inte tror på slutspel och verkligen vill att laget hamnar i ingemansland tycker sannolikt att gårdagens match var klart godkänd.

Personligen tycker jag att gårdagens match var riktigt, riktigt dållig, underhållsmässigt. Det hade varit roligare att se en frejdig hockey där det bjöds på fler mål och mer öppen ishockey. Men, Timrå spelade precis som man skulle, kontrollerat och "äckligt disiplinerat." Jag är jävulskt nöjd med hur laget presterade och tycker att det här är en av de bättre matcher, taktiskt, som laget visat upp den här säsongen. Samtidigt förstår jag dem som ser allt i bajsbrunt och anser att det var en dålig match. För handen på hjärtat, det var en riktigt dålig match ur många avseenden. Men 3 poäng blev det oavsett hur dåligt laget spelade.

Kan inte låta bli att kommentera ryktena kring Challe och hans eventuella flytt till Schweiz. Jätebra om det blir så. Jag har stått bakom Challe och hans sätt att se hockey i två säsonger. I år har jag tyckt att han inte fått ut max av laget, han har gjort en hel del tveksamma uttalanden och varit märkbart irriterad många gånger. Tecknen jag ser är att Challe är klar i föreningen och behöver röra på sig för att få ytterligare stimulans. Laget står och stampar och förstår inte riktigt Challes sätt att spela ishockey. Däremot kan ingen ta ifrån Challe hans vinnarskalle. När vi underpresterat i grundspelet så har vi nästintill överpresterat i slutspelet. Challe är en vinnare som hatar att förlora, en coach man har i ett SM-slutspel. Men vägen dit och den mentala uppbyggnaden som krävs bland spelare för att dels nå slutspel men även gå hela vägen, den saknar Challe. Kanske är bristen på "branschvana" en grej, kanske är längtan till ett mer ansett, ett bättre lag en annan.

Laken: Om Challe lämnar kan jag garantera dig att både Anton och Sebastian fortsätter, förutsatt att laget är kvar i elitserien. Det VET jag. Sedan får vi hoppas på att en sån som Caslava trivs i Timrå och kan tänka sig en fortsättning. För mig är det mindre viktigt. Just nu är det viktigaste att återfå stämpeln att Timrå är något bra, att Timrå är ett lag man vill spela i. Att knyta till sig svindyra spelare i ett ekonomiskt litet lag som Timrå är ingen lätt match. Oftast får små, rätt anonyma lag betala mer för en erkänt duktig spelare än mer namnkunniga lag. Därför tror jag mer på positvt snack runt Timrå IK än feta erbjudanden. Ska jag vara ärlig tyckte jag det var mycket roligare när hjärtat fanns med när Timrå spelade, än nu, när tokavlönade spelare ibland bara glider omkring. Men så är jag gammeldags också, kanske passar jag inte in i dagens samhälle?!

Kommentera

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2010-01-14
JimmyH: Håller med om det mesta. Framförallt att man verkligen gick för seger i tredje perioden. Man vågade mer än Rögle, och vann på det.
Man gjorde det man behövde göra, när man var tvungna att göra det. Man bröt en förlusttrend och man gjorde det mot ett lag man har fruktansvärt svårt för. Respect.

Hade jag däremot varit en opartisk hockeyintresserad skulle jag förmodligen ha ansett matchen vara en av de minst konstruktiva som spelats den här säsongen.
Kommentera