1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581364 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1234630

Sv: Silly Season 09/10
Frella: Nej, om man kollar på de spelare som kom fick man ju inte shoppingfeber direkt. Rögle har snackat i en månad om hur mycket pengar man har att värva för, och hoppades på upp till 4 gubbar. Det slutade med halvtidspensionären Kantor.

Modo aviserade också länge att man skulle värva en jävla massa backar, och fick ju extra spets i kassan när deras oldtimers degade in. Det slutade med Suhonen och en fem-i-tolvare med ljumskproblem och färre spelade matcher än Foppa den här säsongen.

FBK värvade lite fetare, men så har dom också sisådär en 80 millar på banken.

Om Timrå spräckt sin redan spruckna budget ytterligare med en skönt-direkt-när-man-kissar-på-sig-värvning hade jag jublat med synnerligen sprucken röst.
Den här säsongen är ett stålbad. Det behövs rejäl uppryckning till nästa säsong. Jag vill inte käka upp allt det utrymmet också, nu.

Innan OS-uppehållet spelas tre matcher. Två av dom är livsviktiga. Rögle borta måste bli tre poäng, SSK hemma likaså. HV är en bonusmatch - trevligt om det blir några pinnar, men ingen katastrof om man torskar. Så länge dom andra resultaten slår in, vill säga.

Mot Rögle och SSK ska det inte spela någon roll om vi får rulla på fem backar eller slänga in en junior. Dom ska kämpas ner. Något vi misslyckats med tidigare när laget varit intakt. Rullar vi på få backar - anpassa taktiken efter det. Spela fördröjande, äckligt disciplinerat, spelförstörande, vad fan som helst. Är dom som spelar beredda att krypa på hörntänderna för en trea har vi alla möjligheter i världen att få med oss just det.

Jag gillar tanken på att det är dom vi har nu som ska göra det. Nu finns inte ens någon teoretisk räddningsplanka utifrån kvar. Ingen annan som kan komma in och 'göra något'.
Challe/Nygårds måste coacha stenhårt. Och få spelarna att fatta vad det här med 'nästa byte' handlar om.
Den enklaste, mest IQ-befriade formen av hockey som existerar. In i skiten!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 09/10
Bragd-Birger, 250 kg: Ju mer jag tänker igenom vår situation ju mer övertygad blir jag att vi gjorde rätt.
Eller rätt o rätt, det fanns ju inte så mycket kvalité att välja på.
Vi har inte dom päninga som det handlar om. Kan inte nåt annat ES lag få nåt etablerat namn, hur klåen skulle vi då få det med vår ekonomi?

Nä, det enda vi har att hoppas på är att laget går samman som EN MAN, jobbar, sliter, köttar o kämpar så att mjölksyran sprutar ur öronen o blodsmaken är det enda som existerar efter VARJE byte hädanefter.
HAR vi den inställningen så kan vi lyckas att hålla SSK bakom o kanske kanske kan det räcka till...........

Sen gör vi processen kort med topparna.
Franska revolutionen kommer att likna Fia med knuff i jämförelse. :)

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Silly Season 09/10
Bragd-Birger: Det känns skönt att tränare och ledning tror på laget!
Kommentera

Sv: Silly Season 09/10
Bragd-Birger:

det är lika bra att sluta drömma, det går åt helvete i alla fall, för om man drömmer om ...

Timrå IK är dom bästa.
Kommentera

Sv: Silly Season 09/10
Bragd-Birger: För närvarande är jag inte lika bedrövad som många andra härinne. Visst hade jag gärna sett en backförstärkning inför slutspurten, men då den mest tillgänglige backen under gårdagen var Erik Tägtström så känns det på något sätt lite bättre. Att värva för värvandets skull ser jag ingen anledning till. Spelaren man värvar ska åtminstone platsa i laget, och jag får en föraning om att det var svårt att få tag i någon tillräckligt bra. Budgeten är för skral helt enkelt.

Jag tycker ändå att trenden känns positiv. Timrå har spelat bra på slutet och plockat en del poäng, och jag tror att man kan fortsätta med det. Något slutspel blir det sannolikt inte, men jag tror inte heller att det blir kvalserien.
Kommentera