1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582178 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1248398

Sv: Kvartsfinal 2010
Trodde att sömnen skulle skölja bort besvikelsen. Men nej då - lika jävla förbannad och besviken när man vaknade i morse som man var direkt efter matchen.

Först och främst är jag riktigt besviken på hela Timrås spel. Har vi någonsin sett Timrå bjuda på mittzon så mycket i någon annan match? Hela laget hamnade på mellis och stod på hälarna.

Sedan kan jag tycka att vi ska kunna kräva mer av Corso och Sonnenberg. Det hände ingenting runt dom.

Domaren? Ja, inte var dom matchens lirare men det finns inget som dom gjorde så att Timrå förlorade. Timrå förlorade den här matchen helt själv.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kvartsfinal 2010
Orka bry sig om domarna. Det var Timrås naivitet som fällde oss i går. Det, och att vi har en förstecenter som bara har attityd i sportbilbagorna.
Patetiskt, faktiskt. Vara helt menlös och fladdrig på isen är en sak, men att vara det när man snackat upp sig själv till the worst motherfucker på planeten är...obegripligt.

Jag tycker att man var taskiga mot sig själva. Oavsett om det var matchplanen eller spelarna det var fel på så spelade man mongo. Drälligt, temposvagt och dålig tajming i forecheckning. Jag misstänker att Challe hade någon plan som spelarna inte klarade/ville/orkade följa.
När Timrå tvekar på hemmaplan är det så tydligt. Man slår in pucken i zon men är knappt över blå när motståndarna vänder upp med pucken under kontroll. Fruktansvärt menlöst. 'Kom igen, våldför er på på oss', liksom.

Dags att inse att Timrå faktiskt har jävligt goda chanser att ta den här serien. Främst därför att man har en fantastiskt stabil målvakt. Vilket i sin tur har gett ett mer stabilt backspel. Dock är lagförsvaret i egen zon när motståndarna får tryck fortfarande för passivt mellan varven.

Timrå måste hitta balansen i sitt spel. Avvägningen mellan försvar och anfall. Initiativ och spelförstörelse. Det gjorde man verkligen inte i går.
Antingen bestämmer man sig för att det är ok att HV har mycket puck, och så spelar man smart i mittzon och satsar på kontringar. Eller så bestämmer man sig för att det inte är ok att HV har 90-10 i puckinnehav och börjar vårda den när den är i sin ägo. Varför bara slå in den i anfallszon när motståndarna står upp om man inte jagar efter och försöker vara först eller åtminstone tvåa på den?
Det ser så skitnödigt ut, och renderar bara i halvfjongar på HV-spelarna. Ha lite is i magen och lägg bakåt till back om det inte är autostrada in i anfallszon! Bryt mönstret och försök igen! Det kan faktiskt bli så att man, om man har tålamod och försöker på flera olika sätt, faktiskt lockar upp motståndarna eller får dom ur position.

Sen tycker jag att det är en stor skillnad på hur man agerar när man blir utsatt för press i egen zon. HV vet precis vad dom ska göra. När backen vallar ut pucken finns en HV-forward där och tar emot (rättvänd, med fart!) i mittzon 8/10 ggr. Timrås siffror i motsvarande läge är 1/10.

Nu känns det faktiskt bra att det är en bortamatch. Är övertygad om att det blir en betydligt enklare (simplare) gameplan i morgon. Försvar och kontring. Spelförstörelse, tätt i mittzon. Inte den optimala timråhockeyn, men just enkelheten och konsekvensen i denna spelidé gör att jag tror att ger betydligt större chanser att lyckas än det vankelmodiga misch-masch vi fick oss till livs i går.

Kom igen nu, Timrå! In i skiten! Ni vinner om ni vågar!
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 2010

Kerstin_k: Den stora skillnaden i går var förstalinan. Medan Thörnberg, Voutilainen och Davidsson svarade för alla tre mål så svarade vår förstafemma för i princip inget. Jag blir faktiskt lite putt på en sådan kaxmopp som Corso som går ut och berättar hur adrenalinstinn han är och hur motståndarnaspelarna bör se upp. Vad hände med det? Nada, zipp, zero. Tyckte mest han såg tagen ut av stundens allvar och hade mer koll på vad som hände runt omkring honom än att fokusera på puck och det han är duktig på. Om inte herrar Corso, Sonnenberg och Pääjärvi lyfter sig flera snäpp så blir kvartsfinalserien kort.

Vidare är det jättetråkigt att laget inte bjuder upp till dans. Det spel som avhandlades igår i E.ON är ett spel som stämmer bättre in på bortais. Hemma tycker jag att man ska stå upp, pressa utav helvete och köra full fart framåt. För mig kändes lagets "game plan" lite märklig.

Positivt ändå, trots att besvikelsen knappt hunnit lagt sig är Sebbe Erixon. Hur bra kan den pojken bli? Jag blir så glad när jag ser hur han tar för sig. Matchens bästa spelare i mina ögon.

Trots allt har jag svårt att känna den där enorma besvikelsen. Som säsongen utvecklat sig är jag mer än nöjd med att se laget spela en kvartsfinal. Naturligtvis skall laget kämpa och ge allt, men ändå, laget undvek kvalserien och visade prov på styrka då man under de sista självaste timmarna tog sig samman och avslutade på ett bragdartat sätt. För mig räcker det långt och hämmar min besvikelse en aning.

Till sist hoppas jag att den här matchserien får ett annat domarpar. Insatsen igår var inte någon av de bättre som världen skådat. Då det är tydligt att PP och boxplay är det som avgör matcherna så är det extremt viktigt att domarna har en fingertoppskänsla för det här och tar "rätta" utvisningar. Därmed inte sagt att jag tycker Timrå förlorar p.g.a. domarna. Nä, vi förlorade på skillnaden mellan vår förstalina och HVs.

Kommentera

Sv: Kvartsfinal 2010
Kerstin_k: Håller med dig i stort men inte det där med domarna och avgörandet. MPS skulle haft en utvisning med sig i sudden och kanske avgjort där till vår fördel men..........

En positiv grej då:
Tidigare har vi vunnit första matchen och torskat i sista avgörande. Nu förlorade vi första och sålunda vinner vi i den avgörande! Här gäller det att se möjligheterna och inte hindren, eller hur?

Vi är i slutspel - vi sätter press på både motståndare som domare, de sistnämnda genom att, klart och tydligt påvisa matchavgörande misstag som dom gjort,

Seger på lördag i varuhuset för kontorsmöbler!!!
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 2010
Talande rubrik för elitseriens gnälligaste lag:
Kommentera