1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582163 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1266009

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?

P J: Så du tror alltså att urvalet av lag till den nya ligan inte sker via organisation och tillväxtmöjligheter? Utan din uppfattning är att om man bygger en ny liga så kommer att ha varit först deltagande i utvecklingsbolaget vara det centrala i urvalet?

Jag är inte så säker på det, ja. Det känns rätt oproffessionellt om inte annat.

Sedan gillar jag "som i nuläget bara ska innehålla 10 lag". Vad är "i nuläget" värt i en utredning som inte startat? Och kan man verkligen benämna 10 svenska lag i en Europaliga med "bara" före?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
JimmyH:
Nej, jag tror inte att det centrala för om man kan få vara med är om man har varit deltagare/delägare i utvecklingsbolaget. Det har jag aldrig sagt. Däremot har jag sagt att jag tror att det har betydelse. Organisation och tillväxtmöjligheter kommer säkert också finnas med i beräkningarna, men främst tror jag som jag skrev till Bragd-Birger på punkt 3 - hur mycket pengar man är villig att betala för att få vara med. Det återspeglar väl på sitt sätt indirekt även organisationen och tillväxtmöjligheterna. Är den biten bra idag har man nog också större möjligheter att få ihop pengarna det krävs när det är dags att slanta upp.

Personligen så tycker jag inte att Timrå ska vara rädda. Det finns goda tillväxtmöjligheter i Sundsvallsregionen. Timrå bör lika gärna kunna vara med som något annat lag utanför den tidigare Nordic Trophy-gruppen. En ny arena för minst 9000 åskådare i Sundsvall är ett exempel på hur Timrå IK kan växa. Men för det krävs naturligtvis att man jobbar för det för att få bitar att klaffa. Det kommer krävas att såväl Sundsvalls som Timrås, kanske Härnösands kommun, samt ett antal tyngre företag drar åt samma håll. Men inte minst krävs det en förändringsbenägenhet från Timrås sida. Dit tillhör även de supportrar som ska gå på matcherna. Jag hoppas att Timrås styrelse vågar leda vägen - och då menar jag inte till hockeyns bakgård igen. Där har vi varit tillräckligt länge.

Angående "som i nuläget bara ska innehålla 10 lag" så är det Luleå som gått ut med det. Och utredningen har startat. Det gjorde den för ca 5 år sen (se mitt inlägg till Bragd-Birger). Att Luleå kan slänga ur sig något dylikt beror sannolikt på att de suttit med i styrelsen till HUB Europa AB sen i oktober 2009 och vet hur arbetet fortlöper, alternativt att det är deras eget spår som de kommer driva när de köpt in sig i bolaget.

Angående ordvalet "bara" så får du fråga journalisten som skrev artikeln i Norrbottenkuriren.
Kommentera