1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582192 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1266028

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
JimmyH:
Läser man lite noggrannare i artikeln jag länkade till ser man att Aftonbladet måste ha läst HUB Europa AB:s verksamhetsidé. Detta eftersom Aftonbladets journalister aldrig skulle klarat att formulera något dylikt själva...

"Bolaget skall utreda, utveckla och samordna koncept för ett nordiskt paneuropeiskt utbyte inom elitishockey samt bedriva därmed förenlig verksamhet."

Det ger på sitt sätt stöd för det du säger, att det i sig inte säger oss så mycket. Inte heller vet vi riktigt vad som sker och skett. Luleå (och Modo) som sitter med i styrelsen har nog däremot väldigt bra koll och det är det som oroar mig. De vet något och vågar ta ett dyrt beslut därefter. Hade det varit Malmö på 90-talet hade jag inte reagerat. Men Luleå förknippar jag med en klubb som har hyfsad koll på ekonomin och inte tar några förhastade beslut. I have a gut feeling and it ain't good. Vad säger din?

Vidare, de planer om ny Europaliga som presenterats i media den senaste tiden ryms helt klart inom ramen för den här formuleringen. Så även din förhoppning om utbyten mellan ligorna. Dock tror jag knappast att de nya elefanterna skulle vara intresserade av att möta sina "nya farmarlag" om det nu blir en ny liga med närmare 40 lag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
P J: Först av allt så är jag inte villig att benämna utbytet med serien under som en personlig förhoppning. Det var bara en tanke.

Sedan så delar jag inte fullt ut din bild av Luleå heller. Det har varit strul där. Man blev ju rätt grundlurade av Obol, om jag inte minns helt galet.

Men självklart är jag lite orolig över dessa tankar. Sporten som är halva mitt liv sitter i Sverige i händerna på några klubbdirektör. Fel beslut och jag lär få emigrera till Kanada.
Kommentera