1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582183 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1266082

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
Bragd-Birger:
Jaha, att döma av den uteblivna faktakritiken så har vi lyckats få korrekt information i faktarutorna verkar det som. Väl så långt.

Vad som nu kvarstår är meningsskiljaktigheter kring huruvida någon form av Europaliga är bättre för svensk ishockey än Elitserien. Här kan vi diskutera för och emot till dödagar. Det tänker jag mig inte ge mig in på. Det är alltför många påverkande parametrar att ta hänsyn till att jag inte tror någon i detta forum är kapabel att presentera all den nödvändiga fakta som krävs och på ett tillräckligt greppbart sätt för att ta ett rationellt ställningstagande. Då borde man snarare själv vara en kandidat för utredningen. Istället kommer debatten här mer präglas av känslor än fakta, á la SSU mot MUF.

Istället backar jag tillbaka till mitt första inlägg i debatten och min oförändrade oro för utvecklingen. Då menar jag utvecklingen där vi ser hur intresset ökar kring en medverkan i HUB Europa AB medan Timrå deklarerat att de står fast vid sin "vänta och se-linje" när båten nu börjats sättas i gungning. Vad sker i kulisserna i på Timrås kansli? Hur påverkar ett deltagande i HUB idag en möjlighet att få en plats i en ev. ny liga? Är Timrå villiga att byta fot? Retoriska frågor allesammans givetvis, alternativt riktade till ordföranden Christer Ericson.

Det jag är rädd för är fortsatt passivitet och en oväntad käftsmäll tillbaka till hockeyns bakgård. Oavsett vad vi tycker om en ny liga, delar du inte denna oro?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
P J: Nja, det återstår väl inte enbart känslomässiga för- och emotresonemang.
Jag vägrar fortfarande att tro att uttagningsprincipen för vilka lag som ska ingå beror på vilka som är snabbast att säga sig villiga att betala.
Jag hoppas och tror fortfarande att inget annat elitserielag gör samma patetiska utspel som Luleå, utan fortsätter sitta enade och stilla i båten.
Jag tvekar fortfarande på hur den här ligan verkligen ska ros i hamn, och hur den de facto kommer att se ut - om den nu blir av.
Jag är väldigt oövertygad vad gäller de framtidsvisioner och behov som ligger till grund för den här ligan. Som El Maco är inne på: det luktar Lyxfälle-beteende lång väg. Och lösningen på det är inte att man höjer shoppingribban ytterligare.

Sen. slutligen lite känslopjunk: blir det här spektaklet av kommer mitt eget intresse för hockeyn minska radikalt. Det är en av de starkaste, egoistiska drivkrafterna för mig i denna debatt.
Kommentera