1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582185 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1266093

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
P J: Nja, det återstår väl inte enbart känslomässiga för- och emotresonemang.
Jag vägrar fortfarande att tro att uttagningsprincipen för vilka lag som ska ingå beror på vilka som är snabbast att säga sig villiga att betala.
Jag hoppas och tror fortfarande att inget annat elitserielag gör samma patetiska utspel som Luleå, utan fortsätter sitta enade och stilla i båten.
Jag tvekar fortfarande på hur den här ligan verkligen ska ros i hamn, och hur den de facto kommer att se ut - om den nu blir av.
Jag är väldigt oövertygad vad gäller de framtidsvisioner och behov som ligger till grund för den här ligan. Som El Maco är inne på: det luktar Lyxfälle-beteende lång väg. Och lösningen på det är inte att man höjer shoppingribban ytterligare.

Sen. slutligen lite känslopjunk: blir det här spektaklet av kommer mitt eget intresse för hockeyn minska radikalt. Det är en av de starkaste, egoistiska drivkrafterna för mig i denna debatt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
Bragd-Birger: Ett upplägg som förmodligen aldrig kommer att vara aktuellt är att för de svenska 10 lagen ha kvar systemet med uppflyttning/nedflyttning från/till allsvenskan. De euro-liga lag som hamnar sist får köra kvalserier för att hålla sig kvar. Med detta upplägg så skulle man få kompromissen att de stora föreningarna får vara med och bråka mot lag ute i Europa medan smålagen i allsvenskan fortfarande kan ha drömmen att gå upp på sportsliga meriter.

Som sagt så kommer förmodligen det upplägget aldrig att vara aktuellt, då klubbarna som driver detta inte vill riskera att halka ur själva.
Kommentera