1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582183 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1266087

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
JimmyH:
De flesta klubbar har väl något ekonomiskt eller organisatoriskt lik i garderoben. Timrå är väl inte heller direkt fläckfri på den punkten med storsatsningar som gått om intet. Men på det hela taget känns Luleå, precis som dagens Timrå, som en klubb som tänker efter före och inte ger sig in på vad som helst. Därför var jag heller inte förvånad att de avvaktade tills man fått åtta månader av insiderinformation. Ett strategiskt och smart drag att ta en styrelseplats i HUB Europa AB.

Skönt också att det är fler än jag som är orolig för hur detta kan komma att sluta. Det tycker jag är ett tecken på att man förstår att en väldigt stor omdaning av svensk ishockey kan vara på gång, att man bryr sig om det och att man bryr sig om sin förening. Ska man göra sin röst hört är det nog nu och inte när utredningen i princip är klar. Förhoppningen med mitt första inlägg i tråden var att väcka debatt och jag hoppas fler supportrar vaknar ur sommardvalan och engagerar sig, lämnar sin åsikt, liten som stor.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
P J: Tror också att det är bättre att gå med i ett tidigt läge. Viljan att driva igenom detta är nog rätt stor hos "storklubbarna" och det ligger nog även en hel del personlig prestige hos initiativtagarna att få detta till stånd. Vill man vara med och påverka hur det kommer att se ut framöver så är det nog bättre att sitta med på mötena och göra sin röst hörd där. Väntar man och ser vad som presenteras så har man nog betydligt mindre möjlighet att påverka i den riktning man själv vill. När väl ett färdigt förslag ligger på bordet så finns det nog inte utrymme för några större ändringar utan då är det nog bara att gilla läget. I bästa fall så blir man inbjuden och får en plats, i värsta fall så får man ett "Tyvärr, inte som läget ser ut idag. Kanske i framtiden om ni...". Sedan finns det väldigt många olika scenarion däremellan. Men chansen att påverka hur ligan skall se ut är nog små i det läget.

Att det sedan är de två lag som tidigare beskrevs som mest Europaliga vänliga av de utomstående lagen som börjar förhandla om att gå med gör ju att man blir ännu mer orolig. Jag har en olustig känsla av att de sista lagen (däribland Timrå) går och väntar på och hoppas att det skall bli pannkaka av allt och att detta i deras ögon obekväma utveckling läggs på is. Olustkänslan kommer då därför att jag tror att detta kommer att genomföras och att Timrå då satt sig i en situation där de kan få svårt att komma med.
Kommentera