1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581726 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1298791

Sv: Timrå IK - Djurgården 2010-10-30
Per HApps: Jo men nu kan det ju bara bli bättre så jag kommer nog att masa mig dit....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Djurgården 2010-10-30
Jaha...

Nu kan ju nån iofs komma dragandes med att det är en inställningsfråga för det såg man ju minsann i tredje perioden. När vi vill så är vi desutom världsbästigast och det såg man om inte annat i premiären mot Frölunda!

Jojo...

Sanningen är den att vi är för dåliga på för många saker för att det här ska kunna bli bra i slutändan. Det finns för många frågetecken som behöver rätas ut och även om en del av dem t o m skulle bytas ut till stora utropstecken så kommer det inte att räcka.

Jag väljer att fokusera på de som ska göra det, spelarna, för att ge en bild av varför det inte funkar i spelet. Det spelar liksom ingen roll vad man ger för direktiv eller på vilken sätt man väljer att spela. Har man inte rätt verktyg så får man inte ihop det.

Vår avsaknad av en riktigt fungerande och bra förstakedja, en leadingline, är kanske det största enskilda problemet just nu. Hirschovits och Pikkarainen har varit och är på tok för dåliga. När man väl tror att de båda är på g så sänker de sig själv än mer och så har det sett ut match efter match. Här lider jag verkligen med en sån som Pärssinen som åtminstone vill och försöker. Kung Timo ska hyllas, inget snack. Här har vi en spelare som varit slut både tre och fyra gånger. Man behöver inte skriva mer. Alla vet! Över till de två andra igen... Hur Hirso lyckats skrapa ihop så många poäng i Finland är för mig en gåta. Spelet där är tempostarkare, rakare och tuffare. Låt vara att det inte är lika organiserat, men det ska inte ha nån avgörande betydelse. Pikka börjar mer och mer likna Mäkiaho i sitt spel, den enda skillnaden är att Mäkiaho smällde på... Att det skulle handla om en stor omställning till såväl spelsätt som isyta för de båda det köper jag inte. Jag gjorde det i början men nu har vi spelat snart en tredjedel av serien.

Tittar man sen på andralinen så är den i dagsläget en hyfsad tredjelina där Lander gör sitt jobb bra och tar ansvar defensivt, fast han är fortfarande lite för blek offensivt och har inte heller det där riktigt bettet i vare sig skridskoåkning eller skott. Corso kör sitt race och gör lite som han vill, när han vill. Det är uppenbart att han saknar en spelare med fart bredvid sig och även en som han kan mata puckar på för avslut. Den där killen med fart är definitivt inte Hynning. En spelare som egentligen har det, eller iaf har haft det, men som agerar så lojt att man undrar om han ens tycker att det är roligt med hockey. Den andra killen som Corso saknar, han som är på rätt ställe och har förmågan att sätta dit den, han kommer med all säkerhet inte att dyka upp. Han är Sonnenberg.

När det kommer till tredje och fjärdeformationerna så är de helt klart godkända. Hallin gör sitt jobb även om han håller puck lite väl länge mellan varven. Karlsson har kommit in i det igen efter en rejäl svacka och spelar efter sina reurser. Röymark är väl den som mellan varven även glänser offensivt och han skulle jag gärna se i en mer produktiv omgivning.

Svensson tuggar på och har bra frenesi även om han är tunn framåt. Larsson är ett litet utropstecken så här långt. Han vill hela tiden, har bra fart och smäller på när tillfälle ges. Han har fina händer och bra blick. Bör ges mer istid och få chansen i powerplay där han har haft framgång tidigare. Visserligen har det varit på lägre nivå, men sneglar man på Arlbrandt och Olausson så varför inte? Axelsson är Axelsson, en blodhund som gör det han är bra på.

Sen då? Backarna ja...

Karlsson och Jokela är två pråmar som inte alls hänger med när tempot blir uppskruvat och man får press på sig. Att de sen inte alls kommer till i pp höjer ju knappast betygen. Kolan måste vara en utav tidernas sämsta värvningar om man ser till varför han värvades. Han skulle ta över rollen efter Lehtonen dårå... Jokela tycker jag har fallit tillbaka betänkligt. Han började förtroendeingivande och var rejäl och tuff. Numera ser han mjuk och tafatt ut. Spelet med puck lämnar också mycket att önska för att inte tala om skottet.

Erixon - Granath kompletterar varandra bra när det väl klaffar. På senare tid har dock Sebbe tagit för många risker för att det ska vara sunt. Han blir väldigt ofta överkonstruktiv och ställer genom det till det. Han är dock vår klart bästa back och är i sina bästa stunder en utav landets allra bästa. I trångmål är jag sällan eller aldrig orolig när nr 50 är inne. Han är även en mästare på att lösa till synes hopplösa situationer och är en riktig puckvinnare längs sarg. Ett stort minus för skottet där... Elias är skön och gör det han är bra på. Till en början så ville han för mycket och ville vara nån som han inte kan vara. Han spelade svårt och rusade bort sig. Har helt klart hittat tillbaka till fjolåret.

Halonen och Skogs/Sonntag har haft mer eller mindre problem genom hela resan hittills. Halonen är något av en dr jekyll och mr hyde. Han kan gå från att vara riktigt jävla elak till att ägna sig åt kuddkrig. Har stora problem med positioneringen mellan varven och är obekväm med puck ena stunden för att i nästa ta för sig offensivt och även slå sköna mackor. Skogs är Skogs... Man kan bli skogstokig ibland och träkramare ibland. Han är lik Halonen på det sätt att han skiftar enormt i prestation. Vissa gånger tycker jag att han är sämst på isen och andra gånger bästa back. Skulle gärna vilja se honom mer i powerplay då han har ett riktigt hårt, snabbt och bra skott. Känns dessutom betydligt rörligare än vissa andra i den spelformen. Sonntag... Sonnentag... Allvarligt? Nu är jag inte snäll men det må ju finnas bättre backar i Sundsvall?? Herregud vad jobbigt den pojken har det och vad han ställer till det för sig själv och laget. 9 gånger av 10 är han inte godkänd!

Styf och målvakterna har jag inte så mycket att säga nåt om. Vår gamle kapten behöver matchas och vi får väl se. Åkerlund/Pitkämäki lever upp till mina förväntningar. Tycker nästan att Pitten är bättre än vad jag trodde. Åke är ingen förstekeeper och han kommer heller aldrig att bli nån.

Det var det... En riktigt sågning är som terapi för själen, men idag så är det befogat. Vad lärde vi oss nu då? Jo att spelet varken fungerar defensivt eller offensivt. Simple as that!

JOBBA PUCK!!111!!!

Edit: Jag tål inte kritik så ge fan i att svara om det inte tillför nåt.

Redigerad kommentar

Kommentera