1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581774 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1315455

Sv: Timrå IK - HV 71 2010-12-02
Hahl Bundy: Så sant som det är sagt. När man fortfarande får lika mycket speltid fast man inte uträttar vad man ska, inte kämpar, inte visar den rätta glöden för sitt lag, då kan det bara gå åt helvete. Skulle man bänkas efter att visat alldeles för liten "geist" i en match, så skulle man nog stånga pannan blodig i nästa och visa att: Här har ni en kämpe som kommer att göra allt för att Timrå¨ska ta fullpoäng idag, glöm förra matchen som jag gjorde och titta istället på mig idag, det slår gnistor om mig. Nåt åt det hållet kanke man skulle kunna tänka sig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - HV 71 2010-12-02
Befriande att se "perra" ryta till ordentligt på presskonferensen. Däremot är journalisterna alldeles för tysta. Varför ställs inte mer och bättre frågor till tränarna när dom får chansen? Pinsamt.

Något annat som var pinsamt igår var att det bedrövliga hemmaspelet håller i sig. Kan bara bero på en sak och det är att för många spelare är för bekväma och nöjda med tillvaron som hockeyspelare på hemmaplan. Hade man varit taggad till 100% hade det inte blinkat 0-5 på tavlan efter 1:a perioden. Vissa spelare har en lön som är bra mycket högre än Sveriges statsminister, ändå klarar man inte av att vara förberedda för match. Vissa säger att det är tränarens uppgift att se till att alla är redo för match. Jag säger som peo-larsson sa en gång i tiden "jag har inte spelat det är spelarna som har spelat" Det är spelarnas förbannade skyldighet att vara förberedd och ta till sig coachens instruktioner.

Daniel Corso uttalar sig i tid och otid i kvällstidningarna. Dessvärre har han oftast rätt i det han säger när han öppnar käften. Perras enda svaghet hittills som jag märkt är att han inte ger heta spelare mer istid samt att han inte bänkar spelare som inte gör sitt jobb. En stor del av detta kan ju tilldelas våran tunna trupp. Men någon gång måste man markera. Ta upp en junior-kedja och kör med den i nästa match. Bänka "storstjärnorna" som inte har visat att dom förtjänar att få istid. Istid måste vara något man ska förtjäna, inte ta för givet. Eftersom inte lönen verkar motivera vissa spelare , så är sista utvägen bänkning. Blir man bänkad av en junior så måste man ju vilja visa sig från sin bästa sida nästa gång. Skamgränsen borde ju i så fall vara passerad.

Den här säsongen hade varit klart godkänd om vi vunnit alla bortamatcher hemma och vice versa. En 3-7 förlust borta mot Hv71 hade ju inte varit godkänt, men det hade ju inte varit samma hårda slag mot varumärket Timrå IK och klubbens fans. En 3 poängare på 9 hemmamatcher är ju fullständigt oacceptabelt.

Fallet Björn Svensson är ju väldigt intressant. En spelare som går till jobbet varje dag och missar knappt en träning. Höjer sig när han får spela med bra spelare. Raka motsatsen till Björn är Hynning. En spelare som har otroligt mycket talang men ett kroppspråk som jag hade blivit vansinnig på om jag hetat Björn Svensson. (Förstår att han ville lämna klubben)
Hynning däremot får chans på chans, får välja själv när han får träna pga sina "ljumskproblem" Hynning lever på en bra säsong (06-07 i luleå) då han även blev landslagspelare. Därefter verkar det ha slagit slint. En mera nonchalantspelare tror jag inte finns i hela Elitserien. Vilket är synd, eftersom han skulle kunna vara en av ligans bästa spelare om han haft B.Svenssons inställning. Bortkastad talang är det västa som finns. B.Svensson är inte lagets bästa spelare, långt därifrån. Men han har gjort 5 säsonger i TIK. Sådanna spelare måste vi vara rädda om. Spelare som gör skäl för lönen.

Men det är inte bara Hynning som lever på gamla meriter. Hela Elitserien är ju rädd för att komma till Eon arena för att TIK har sådan fart i början av matcherna: "det gäller att vara med från börja när man kommer upp hit" brukar det låta från samtliga motståndartränare. Vilket inte är sant. De var före challes tid det hände, förutom ett stort undantag och det var i premiären hemma mot Frölunda. Då var alla spelare redo för match, då hade alla spelare "ätit upp sin gröt" för att citera perra. Ska det vara så svårt att komma tillbaka dit? Jag hoppas det var sista gången jag såg TIK inte vara med från början i en hemmamatch. Det räcker nu.

ps.

Laken har gått och blivit en lallande fåne. Hyllar spelarnas inställning att dom inte gav upp när det stod 0-5. Det hade ju varit bättre med en inställning före nedsläpp. Grattis laken!
Kommentera