1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581473 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1324080

Sv: Linköpings HC - Timrå IK 2010-12-26
Festligt med torsk och nygamla skador. Å andra sidan, båda sakerna var jag hyfsat inställd på. Nästkommande två fajter blir vattendelarna. Gör man någonting annat än en rejäl jävla holmgångsmatch mot FBK, så...kommer t o m en lallande fåne som jag börja hissa kvalserieflaggan.

Angående Corso orkar jag inte bry mig om hans göranden, annat än det som har med en ny klubb att göra. Han måste bort nu, och ledningen måste ha något hyfsat kvalificerat i ersättningsväg. Att enbart förlänga med Murley räcker inte.

Annars håller jag med skribenten som efterfrågade kommentarer från TJ. Jag tycker att det är bedrövligt att det är knäpptyst från timråledningen (undantaget Linkans svävande dimridåer). Hur fan ska man hantera detta delikata läge?

Ja, herregud. Under alla andra uppehåll börjar man febra efter hockey när man slickat sina sår, men den här gången har jag paniskt räknat ner dagarna. Jag vill inte alls att den här skitserien ska rulla i gång igen. Ingenting - förutom då dom 'rehabiliterade' spelarna - pekade åt ett positivt håll.
Perra ser helt trött ut. Nej, jag tror inte att han tycker att det här är kul och inspirerande alls. Och nej, jag tycker inte han har fog att känna sig nöjd med särskilt mycket. Odisciplinerat spel, fruktansvärt PP och BP. Att vi bränner åt helvete för mycket chanser kan han inte lastas för, men övriga brister är han åtminstone medskyldig till.

Jaja. Överlevnad is the shit, verkar det som. För jävligt egentligen, för på pappret och i spelet inledningsvis fanns det tecken som tydde på något helt annat. Nu gäller: bygg om, bygg rätt. Bort med allt dökött och skadebenägna spelare. Ta ett rejält grepp om fysbiten. Jag har svårt att tro att den här truppen ligger på den övre elitseriehalvan konditionsmässigt. Och det måste Timrå göra. Vi kan kanske inte köpa dom dyraste spelarna, men vi kan i a f se till att dom spelare vi ställer på isen är optimalt preparerade. Förhoppningsvis får vi påbörja detta ombygge med elitseriestatus.

Avslutningsvis: hockey är en skitsport!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Linköpings HC - Timrå IK 2010-12-26
Nu är det dags att stoppa nedmonteringen av Timrå IK. Det här med för dålig grundträning visar sig hur tydligt som helst. Varför orkar inte laget prestera mellan de uppehåll som varit tro...och vem bär egentligen ansvaret??
Jo det gör naturligtvis sportchefen, fystränaren och spelarna själva. Att en del spelare skött sig bättre än andra ser man ju oxå.
Det är dags att röja upp i organisationen!! Timrå hade chansen att få en rutinerad spelare till reapris men som vanligt så visade man bara intresse.
Soppan med Corso, och fylleskandalen, velandet med sonnenberg, m.m. visar bara på hur dåligt en elitserieförening kan skötas när inte ens ledningen på kansliet kan samarbeta. Styrelsens primära uppdrag blir nu att lägga all kraft på att reda upp detta kaos som faktiskt råder i Timrå IK idag.

Förtroendet hos sponsorer o supporters måste återställas.

En ny sportchef måste anställas omgående och ett nät av scoutingpersonal måste lyda under denne o då går det inte ha en som inte vågar ta egna beslut.

Klubbdirektören måste vara just det o inte sportchef.
Budgeten för spelar köp får inte slängas bort på rehab spelare. Timrå ska inte behöva värva skadade spelare på gamla meriter utan friska vältränade som passar in.

Tränarstaben måste få tillgång till en trupp som klarar av att spela den moderna hockeyn som lill-kenta redan 2003 lanserade. Till det krävs en fystränare som har tillgång till hela eller större delen av truppen redan när grundträning startar.

Juniorlagen ska bli "de alla snackar om" vackert så men då måste fler lokala talanger utvecklas i ungdomslagen, hockeyhögstadiet och hockeygym för nu värvar vi lika mycket till J-lagen som till a-laget.

Målvaktsbiten måste prioriteras visste man att Lindbäck kanske skulle lämna så måste rekryteringen av en eller två målvakter med modernt spelssätt starta omgående och ingen nödlösning som skedde i år. Spelare som år efter år är frånvarande p ga skador måste antingen plockas bort eller så måste de få individuellt upplagda träningsprogram. Timrå har inte råd att betala för skadade spelare år ut o år in

vad vi vet så är det här näst sista året som elitserien, som den ser ut idag, spelas. vad som kommer sen vet väl egentligen ingen men nån form av förändring kommer att ske. Vill Timrå IK vara med i den nya utvecklingen så måste föreningen själv ta minst ett par kliv till i utvecklingen för att ö h t få vara med i svensk hockeys finrum annars är jag rädd att föreningen backar tillbaka till en undanskymd tillvaro.

Detta ska styrelse o klubbledning jobba med och då krävs det en hel del nya ansikten med både kunnandet att driva ett hundratalsmiljoner projekt samt ett genuint hockeykunnande som kan vända skutan i rätt riktning igen.

Jag är riktigt jävla orolig för min favoritförening
Kommentera

Sv: Linköpings HC - Timrå IK 2010-12-26
Bragd-Birger: Ja det hjälpte inte ens med chartrat flyg idag :-(. Men har det inte varit väl många skridskoskenor som fastnat i isen i år? Slipar Hussen fel...? Nu söker man allt som kan vara fel.....
Kommentera