1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581367 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1324102

Sv: Linköpings HC - Timrå IK 2010-12-26
Nu är det dags att stoppa nedmonteringen av Timrå IK. Det här med för dålig grundträning visar sig hur tydligt som helst. Varför orkar inte laget prestera mellan de uppehåll som varit tro...och vem bär egentligen ansvaret??
Jo det gör naturligtvis sportchefen, fystränaren och spelarna själva. Att en del spelare skött sig bättre än andra ser man ju oxå.
Det är dags att röja upp i organisationen!! Timrå hade chansen att få en rutinerad spelare till reapris men som vanligt så visade man bara intresse.
Soppan med Corso, och fylleskandalen, velandet med sonnenberg, m.m. visar bara på hur dåligt en elitserieförening kan skötas när inte ens ledningen på kansliet kan samarbeta. Styrelsens primära uppdrag blir nu att lägga all kraft på att reda upp detta kaos som faktiskt råder i Timrå IK idag.

Förtroendet hos sponsorer o supporters måste återställas.

En ny sportchef måste anställas omgående och ett nät av scoutingpersonal måste lyda under denne o då går det inte ha en som inte vågar ta egna beslut.

Klubbdirektören måste vara just det o inte sportchef.
Budgeten för spelar köp får inte slängas bort på rehab spelare. Timrå ska inte behöva värva skadade spelare på gamla meriter utan friska vältränade som passar in.

Tränarstaben måste få tillgång till en trupp som klarar av att spela den moderna hockeyn som lill-kenta redan 2003 lanserade. Till det krävs en fystränare som har tillgång till hela eller större delen av truppen redan när grundträning startar.

Juniorlagen ska bli "de alla snackar om" vackert så men då måste fler lokala talanger utvecklas i ungdomslagen, hockeyhögstadiet och hockeygym för nu värvar vi lika mycket till J-lagen som till a-laget.

Målvaktsbiten måste prioriteras visste man att Lindbäck kanske skulle lämna så måste rekryteringen av en eller två målvakter med modernt spelssätt starta omgående och ingen nödlösning som skedde i år. Spelare som år efter år är frånvarande p ga skador måste antingen plockas bort eller så måste de få individuellt upplagda träningsprogram. Timrå har inte råd att betala för skadade spelare år ut o år in

vad vi vet så är det här näst sista året som elitserien, som den ser ut idag, spelas. vad som kommer sen vet väl egentligen ingen men nån form av förändring kommer att ske. Vill Timrå IK vara med i den nya utvecklingen så måste föreningen själv ta minst ett par kliv till i utvecklingen för att ö h t få vara med i svensk hockeys finrum annars är jag rädd att föreningen backar tillbaka till en undanskymd tillvaro.

Detta ska styrelse o klubbledning jobba med och då krävs det en hel del nya ansikten med både kunnandet att driva ett hundratalsmiljoner projekt samt ett genuint hockeykunnande som kan vända skutan i rätt riktning igen.

Jag är riktigt jävla orolig för min favoritförening
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Linköpings HC - Timrå IK 2010-12-26
sarg ut: Till alla som vill klaga på matchen igår så tycker jag ni kan ta och stoppa era dumma ord nånstans mörkt.
Killarna kämpade svinbra. Första perioden gav prov på riktigt fint passningsspel och tempo. Första målet som föll åtta sekunder innan andra periodens slut ska inte lastas Ptikämäki på nåt sätt. Han täckte av skott och följde med blixtsnabbt på passningen. Tyvärr gled den retsamt in ändå.
I tredje återföll de lite till att gröta i sarghörnen och det var dåligt med passningsmöjligheter framför mål.

Men på det hela taget en väl utförd match och mest slumpar som avgjorde i en tredjeperiod som till stor del bestod av hawaii. Timrå spelade BRA! Sen att två spelare (Anton Axelsson och Antti Halonen) fick lämna avbytarbänken med benskador är inget ni tar hänsyn till eller?

Så om du inte var på matchen eller såg den med egna ögon ska du bara hålla käft. Jag blir innerligt sur på folk som bara ska häva ur sig sina sk profetiska ord på vad som ska frälsa vårt lag.
Kommentera