1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580092 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1335295

Sv: Apropå nånting...
Knylan:

Oerhört bra skrivet.

det tråkiga med att läsa alla kommentarer på detta forum och ibland även Jimmys blogg är att de flesta fansen har fått storhetsvansinne.

Bor inte i Timrå längre men skulle fan gått på varje match om jag haft chansen, bara för att man inte vet om detta är den sista säsongen i elitserien eller inte. Det hade kunnat vara den sista för flera säsonger sedan men vi har lyckats mycket bra.

Men hur man kan tro att denna lilla förening alltid skall ligga i topp är helt ju helt befängt.

Det är ju bara kolla på publiksiffrorna för att förstå hur mkt man kan förvänta sig:

MATCHER SNITT 

1  Frölunda 18 9 118

2  Djurgården 21 7 514

3  HV71 21 6 826

4  Färjestad 19 6 798

5  Linköping 19 6 615

6  MODO 20 6 179

7  Brynäs 21 5 573

8  AIK 17 5 434

9  Luleå 19 5 261

10  Skellefteå 19 4 972

11  Timrå 18 4 925

12  Södertälje 20 4 006


Är väl endast Luelå och skellefteå som överraskar, och det har vi gjort tidigare också. Men tveksamt om man kan göra det år ut och år in?

Njut av Elitserie hockey så länge det varar och stöd klubben i hjärtat!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
sheriff: Du har inga siffror från allsvenskan? leksand tillex lär väl snitta hyffsat.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
sheriff: Driver du med oss? Vi har en tränare för klubben som innan serien hade SM-guld som mål.

Har man, eller hade den målsättningen när serien startade är det många som är "lurade" för närvarande…

Jag ”kräver” inga SM-guld. Men jag kräver att jag förstår vad jag ser. Och nu förstår jag inte alls vad Timrå IK pysslar med.

Då infinner sig stor oro!

Tänker inte spela på läppen och rycka på axlarna över att Timrå ser ut att falla fritt. Tänker inte sitta still i båten och se hur ett lag har svårt att få ett fungerande grundspel, eller frånvaro av kraftfulla förändringar när man med blotta ögat kan se sjukt stora skillnader i insatser från match till match.

Medelpad borde kunna bära ett topplag i ishockey rent ekonomiskt. Funkar inte det, då är det något fel på marknadsavdelningens (läs Timrå IK) kreativitet, arbetsförmåga eller något annat.

Kan man inte få ett fungerande lag för den löne/kostnads budget man har. Då har någon annan i styrelsen misslyckats med sitt uppdrag.

Visst kan man få sjukt mycket oturliga skador. Men då måste man kanske revidera sina mål under resans gång?

Kan man inte kommunicera i media, då borde man medieträna eller ha en annan plan för sin kommunikation.

Värst i dagens Timrå IK är att det känns helt desperat. Lite som om ledningen hypnotiskt står och stirrar rakt in i fejjan på en ful giftorm. Vakna upp! Agera! Jag kan ta en kamp om överlevnad! Men i dag har man inte en aning om vart klubben är på väg och varför?

Det känns sjukt frustrerande.

Jag älskar Timrå IK i både dåtid och nutid. Tänker även göra det i framtid.
Men tänker aldrig vara tyst när jag känner att något är fel.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
sheriff: Klart att Timrå inte har samma ekonomiska muskler som många av de andra lagen i elitserien.
Men håll med om att man som supporter har rätt att ställa krav på hur man sköter föreningen. Du kan inte mena att vi ska stå där och applådera när spelare går sönder en efter en, föreningen har inte ekonomi att ersätta dessa med nya och redan befintliga spelare får slita mer än någonsin för att vi inte har råd att ersätta. Okej om det här var ett nytt fenomen men när vi år efter år begår samma självmord så kan jag tycka att föreningen borde ha lärt sig och dragit lärdom av det. Men nej då, interå...

Det är mina, dina och andra supportrars pengar som föreningen drivs av. Så länge det förhåller sig så anser jag att jag har min fulla rätt att vara konstruktivt kritisk till hur föreningen sköts. Att det sedan rinner över för mig och andra är ganska naturligt. Lidelsen för laget och den tunga period föreningen just nu går igenom kan få människor att uttrycka sig på ett sätt som inte alltid låter sådär jätteintelligent.

I själva verket tror jag att både du och jag och flera andra älskar föreningen precis lika mycket. Skillnaden är bara att vi uttrycker oss olika. Både på gott och ont.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
sheriff:
Problemet är att folk här inne tror att e on arena är en magnifik kassako. Men är så inte fallet.

I fjol kostade spelartruppen 55 miljoner ca, med en omsättning på 97 så fattar ju vem som helst att det inte hålleri längden.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
sheriff:
Jag hade också som målsättning att vi skulle spela Allsvenskan nästa år så jag kommer inte heller bli besviken, jag kommer sitta och titta på och sprida positiva vibbar medans det händer, medans man sätter spelare på 3-4 mijoners konrakt med våran "lilla" budget, är dock lite mer positiv efter matchen igår trots förlust.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
sheriff: Det hade varit intressant att se vad Timrå har för lönebudget den här säsongen i jämförelse med andra klubbar. Även några år tillbaka. Bara för bekräfta att vi är en så "liten klubb" som flera pratar om.

Edit: Jag tycker laget vi ställer på isen skvallrar om en ganska hög lönebudget, men med väldigt dålig valuta för pengarna.

Redigerad kommentar

Kommentera