1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577871 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1341492

Sv: Frölunda - Timrå IK 2011-01-27
73Sjöbba: Visst är det så. Vi vann igår men man ska nog för sin egen mentala hälsas skull inte dra några växlar på det. Två saker, det var mot Frölunda och det var bortamatch. Två av ytterst få källor till glädje för en tikare denna säsong.

Nä, det är i morgon det är upp till bevis. Hemmaplan och LHC, en svår men långtifrån omöjlig uppgift. En normal säsong vill säga, i år är det annorlunda. Men kan man bryta den viktigaste av alla negativa trender, det usla hemmaspelet, och ta tre nya poäng så kanske en liten, liten känsla av hopp om stordåd kan infinna sig.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Frölunda - Timrå IK 2011-01-27
mikenomad: Ett av de stora såren håller på att läka iallafall. Timrå är inte längre sämst i elitserien i boxplay. Vi ligger faktiskt på nionde plats med Linköping, SSK och HV71 bakom oss. Samtidigt leder vi ju (som bekant) statistiken över gjorde mål i boxplay ganska överlägset (8 mål, DIF 5 mål på andra plats, FBK 3 mål på tredje plats).
Men en tydlig tendens man kan se i all statistik på hockyeligan.se är att vi är det fjärde bästa laget i den första perioden av matcherna - det överlägset sämsta laget under den andra perioden, och högst medelmåttiga i den tredje perioden (sjätte plats av tolv möjliga). Samtidigt är LHC det bästa laget i den andra perioden av matcherna.

Viktigt imorgon blir alltså att inte ta för många utvisningar, men att ändå se en möjlighet i de boxplaytillfällen som ges. Vår klack kan inleda matchen lite ljummet för att verkligen varva upp till den andra perioden. Här behövs allt stöd laget kan få. Elda på spelarna så in i helvete för här är det fara och färde!
I den tredje perioden råkar LHC också vara seriens bästa lag så det är lika bra att vara med även i den..

Vad kan man egentligen dra för slutsatser av att Timrå inleder matcherna ganska bra, är totalt usla i den andra perioden - för att sedan avsluta matchen medelmåttigt? Varför tappar vi momentum (Boorkiska) i den andra perioden?
Kommentera

Sv: Frölunda - Timrå IK 2011-01-27
mikenomad: Jo men ett dåligt lag slår inte Frölunda borta med 5-2 heller så det finns hopp :-)

Vart tog den där Johnny Fiama vägen förresten.....?
Kommentera