1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582163 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1343579

Sv: Apropå nånting...
Olle: I mina ögon så har Pikkarainen inte kommit till sin rätt efter den avstängning med efterföljande uppläxning han fick av Perra!
Efter den så är han försiktig och, tyvärr, föremål för lite orättvis kritik. Han har ju fått direktiv om vad han får resp. inte får göra och det verkar som dessa direktiv mest fokusera på det si´stnämnda dvs vad han inte får göra. Han blir ju därmed "vingklippt" eftersom hans spelstil är att vara den där hårde, orädde spelaren som banar väg, ger ut tacklingar och gärna lite smällar också när det krävs.
Sen verkar det ju som om han blivit något av domarnas offer efter avstängningarna - behöver bara tacklas så är en utvisning postad med ilpost till sekretariatet.
Färgad? Javisst, men Pikkarainen är den som vi saknat i många år - en som vi älskar för sitt hårda spel men som hatas av motstäåndarna.

Jag gillar honom i alla fall!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
LennartA: Jag tror inte alls på det du säger angående avstängningarna. Den han tar i första matchen är kanske lite övertändning men fortfarande felaktigt bedömd av domarna. Den när han halvt kapar av foten på Mclovin är ju en situation som uppstår hundra gånger på en match, kan han inte riskera något liknande igen så ska han ju inte spela hockey öht.

Sedan uppehållet (16 matcher) har han spenderat 4x2 minuter i utvisningsbåset och ingen av dessa är någon boarding eller armbågstackling. Ett par av utvisningarna är roughingutvisningar och det är i matcher han tar dom som han gör nytta för laget. Jag tror inte en sekund på att perra har bett honom avstå grisandet framför mål för i så fall är Perra en idiot med sämre hockeysinne än jag själv.

Det här med "domarnas offer" är ju bara skitsnack. Visst, det är säkert mer troligt att han får avstängning om det står och väger för eller emot men jag tror inte en sekund på att Pikkarainen avstår tacklingar bara för att han är rädd att åka ut. Det sista som hände igår innan slutsignalen ljöd var att han stod och smågrisade med en saikjunior som bara flinade. Vad gör Pikkarainen? Han åker därifrån...var finns glöden? Brinner man för det man gör så försöker man ju naturligtvis att slå av näsan på motståndaren en sån gång.

Däremot så ogillar jag inte Pikkarainens prestationer överlag, det finns mycket potential att plocka ur honom, det såg man i förra matchen uppe i övik och det ser man lite då och då när han blixtrar till. Till skillnad från dom flesta i laget så är han nog värd sin lön.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
LennartA:

Bra skrivet.
Kommentera