1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582062 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1354259

Sv: Apropå nånting...
Smokey: Känns inte det där lite Timrå IK anno 2010/11?! Jag tycker det talar sitt tydliga språk om att det finns väldigt mycket övrigt att önska just när det gäller ledarskapet.
Perra och Clabbe har inte det spelarmaterial som kan göra skitjobbet, så som man hade i Färjestad. Där hade de spelare som behövde någon som ingjöt mod hos dem. Sedan började de att leverera. Dessa spelare finns inte i Timrå IK. Vi har helt enkelt för dåligt material som dessutom används på ett direkt felaktigt sätt.

Det skulle inte förvåna mig för fem öre om det var Tarvis (nästa man till rakning) som fick äran att ta ut målvakt. Det skulle i så fall få mig att starkt ifrågasätta Tarvis skicklighet och kompetens. Enligt vad jag har förstått så var det väl Tarvis som ville ha hit Pikken också? Man kan faktiskt konstatera att det finns vissa tvivel på Tarvis förmåga också. Att inte sätta PW i mål igår var liksom att be om torsk. Den enda målvakt vi har som inte förlorat mot AIK än, bara en sån sak. Men men, inget är logiskt den här säsongen. Inget.

Det största problemet den här säsongen är brist på pengar. Tidigare säsonger har vi kunnat handla oss ur krisen. Nu när det ine finns några slantar så faller korthuset ihop. Ser man på de senaste säsongerna så har det inte varit katastrof. Men det beror till mångt och mycket på att vi kunnat handla oss ur krisen. Vad jag vill ha sagt med det här är att lagbygget misslyckats under en rad av år och någon bär ansvaret för det. Logiskt sett är det sportchefen som inte lyckats sätta samman ett lag som håller genom hela säsongen. I viss mån kan man kasta lite skit på tränarna också men i det stora hela är Linkan en katastrof sett till de senaste åren och den platsen bör man verkligen se över. Dessutom bör den eller dem som satt Linkan på sin plats ta sig en rejäl funderare. Jag tycker inte att man sett kontentan av det Linkan lyckats med under sin tid som sportchef. Dessa år har ju kostat mycket pengar för föreningen och den här säsongen märks det mycket tydligt att det inte går hur länge som helst.

Just när det gäller sportchefsrollen tycker inte jag att det finns tid att analysera efter säsongen. Här bör man redan nu ha ett annat namn klart som redan nu jobbar med nästa års trupp. Nu får Linkan sätta samman även nästa säsongs trupp och det är något jag tycker känns helt fel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
ÖstrandsNisse: Det du förklarar med "brist på pengar" upplever jag som ett ständigt vågspel av Timrå IK. Just det här med att pumpa in feta pengar i spelare som bara duger på pappret. Som jag skrev tidigare så är ju Timrå EXTREMT beroende av att dom här jävla "blindskotten" slår väl ut, annars hamnar vi där vi är just nu.

Tänk bara på var modo hade varit nu om Nagy visat sig vara en totalsopa (som han mycket väl hade kunnat vara om man fått tro senaste säsongens statistik och lite allmänt skvaller). Det är ju samma vågspel där egentligen. Dom hade legat dödssist just nu om inte deras två nyförvärv hade presterat. Nagy och Bartecko håller ju på egen hand att rädda klubben. Vi hade inte lika tur med våra räddare (Murley-Lundmark) och då går det så här.

Inför nästa säsong så MÅSTE prioritet ligga i att:

1, hitta tre spelare för priset av en Murley eller Lundmark som tillsammans kan prestera likvärdigt eller mer i poängprotokollet. Konkurrens är livsviktigt.

2, Göra klart med en stjärnmålvakt som håller både på pappret och på isen. Har man en Norrena eller en Salak så behöver man inte bry sig om den posten mer. Andra lag har PW's på backup, vi har honom som ohotad förstemålvakt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
ÖstrandsNisse: Jag skulle inte sätta alltför stor tillit till pengarna. Ärligt talat, när Timrå har öppnat plånboken under den här säsongen så har det i princip blivit fiasko varenda gång. Värvningarna av Jokela och Hirschovits kostade mer än de smakade, och detsamma kan sägas om spelare som Murley och Lundmark.

Däremot har budgetlösningarna haft bättre utfall. Hallin har varit en sensation med tanke på förväntningarna, likaså Röymark. Halonen har varit en av våra bättre backar och inlånade spelare som PW och Klingberg har också bidragit. Faktum är att den förstnämnde är en av de främsta anledningarna till att vi inte är förankrade på kvalserieplats.

Jag tycker att Jimmy Hamrin gjorde en bra analys i senaste numret av Sundsvallsnyheterna. Pengarna finns inte, och då blir scoutingverksamheten allt viktigare. Timrå skulle verkligen behöva en sportchef med medhjälpare som kunde vaska fram guldkornen. Idén är kanske förflugen, men kunde inte Jimmy himself vara aktuell för en scoutingpost?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
ÖstrandsNisse: Jag tycker att det var bra att AIK vann igår jag. Det minskar risken att vi får dem med oss i KS.
Kommentera