1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582085 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1354296

Sv: Apropå nånting...
ÖstrandsNisse: Jag skulle inte sätta alltför stor tillit till pengarna. Ärligt talat, när Timrå har öppnat plånboken under den här säsongen så har det i princip blivit fiasko varenda gång. Värvningarna av Jokela och Hirschovits kostade mer än de smakade, och detsamma kan sägas om spelare som Murley och Lundmark.

Däremot har budgetlösningarna haft bättre utfall. Hallin har varit en sensation med tanke på förväntningarna, likaså Röymark. Halonen har varit en av våra bättre backar och inlånade spelare som PW och Klingberg har också bidragit. Faktum är att den förstnämnde är en av de främsta anledningarna till att vi inte är förankrade på kvalserieplats.

Jag tycker att Jimmy Hamrin gjorde en bra analys i senaste numret av Sundsvallsnyheterna. Pengarna finns inte, och då blir scoutingverksamheten allt viktigare. Timrå skulle verkligen behöva en sportchef med medhjälpare som kunde vaska fram guldkornen. Idén är kanske förflugen, men kunde inte Jimmy himself vara aktuell för en scoutingpost?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Pätr: Nyckelordet i hela ämnet tycker jag fö. är "konkurrens". Lathet och ointresserade spelare frodas i en trupp där man inte behöver kämpa för sin plats i laget. I år har skadorna hindrat oss från att ha sådan konkurrens i laget, därför ser det ut som det gör. Det är ingen slump att yngre spelare alltid ser ut att kämpa som djur så fort dom får lira med seniorerna, dom vet att dom inte har en given plats och att dom kommer in i laget på den absoluta botten av näringskedjan.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Pätr: No offence mot Jimmy på något sätt, han är jävligt skicklig på statistik och att bevaka spelare men vägen till att bli en scout är nog inte så "straight forward" som bristen av mediafokus på yrket kan få det att verka.
Kommentera