1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581722 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1356906

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2011-03-03
Johnny Bravo: Tja, viftar man med snorren i en trappuppgång full med brevinkast får man vara beredd på att den kan haka i någon gång.
Som sagt: lugna er. Om kvalserien är what it takes, så är det så. Man kan ju lika gärna spela Finns i sjön om vilka två lag som hamnar där. F e m lag med risk för kval, fyra av dessa med chans till slutspel. En helt unik situation. Men verklig. Även om majoriteten här inne verkar anse det under Timrås värdighet att kämpa i samma träck som dessa fyra andra.

Håhåjaja. Om man anser att det är ett misslyckande av 'Skyldiga: dom förrådde sitt land!'-mått att dra det kortaste strået i den kampen, då känns det lite paradoxalt att samtidigt extrapolera det till 'och om vi hamnar i kvalserien är vi rökta!!!'. Det här årets misslyckande är ju inte ens en viskning i jämförelse med att vika ner sig i kvalserien.

Vinner vi på lördag mot Djurgården hamnar vi på 73 pinnar. Detta kan leda till kvalserien = gigantiskt fiasko. Förra året slutade vi på 75 poäng och slutspel. Då hade vi två betydligt sämre bottenlag (Rögle och SSK). Vi kommer, förutsatt att vi kniper tre mot DIF, ha vunnit två matcher mindre efter full tid jämfört med i fjol.

Med ett ovisst öde i en, högst eventuell, väntande kvalserie står vi alltså där med detta ytterst enkla mått på skillnaden mellan framgång och FIASKO. Två fuckin pinnar.
Detta fruktansvärda brott mot allt vad hockeyestetik står för är således det som skiljer ett slutspelslag från ett som kommer att åka ur kvalserien.
Snacket om 'det är små marginaler i hockey' verkar sannerligen vara mer än en tom floskel.

Men, som vi också säger: förra året hade vi ju Lindbäck! Och Sonnie! Och PS! Och Corso!
Caslava! Och det är sant: dessa har vi inte i år. Men återigen, lite logik. Dessa fem spelare är alltså, rent konkret...två extrapinnar? Eller hur fan ska vi tänka, när vi trots en mycket sämre målvaktsuppsättning, totalt värdelösa backar, urusla forwardsvärvningar, inkompetenta tränare bara har...två poäng mindre? Vad har trots allt hamnat på plussidan, och som gjort att vi inte tappat mer än så marginellt lite när vi i år gör ett GIGANTISKT FIASKO AV EPISKA MÅTT !!!1

Ja, jag vet inte jag. Mer än att folk härinne verkar ha tappat koncepterna helt. Vinner vi mot DIF kommer jag trots det att kalla säsongen ett misslyckande. Oavsett om det visar sig räcka till ingenmansland eller om det innebär kvalserie. Dom andra matcherna kan vi som bekant inte påverka.
Däremot: skulle vi vika ner oss i kvalserien och hamna i Allsvenskan, d å kan vi snacka om kapitalt jävla megafiasko. Då snackar vi Salt Lake City revisited.
Men i helvete att vi är där än. Och lika i helvete att vi bevisat att det är i det gänget vi hör hemma.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2011-03-03
Bragd-Birger: Historiskt sett, oavsett vilka som hamnar där, har väl aldrig de lag som nu till sist hamnar i kvalserien fått den resan med en sådan ändå relativt hög poängskörd under grundserien, 73p på 55omg, räckte ändå bara till KS....
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2011-03-03
Bragd-Birger: Vad skönt att du kan balansera upp något av det totalt svarta som har översköljt mig mfl.

Jag är så ruskigt besviken eftersom man i sin naivititet ändå har ett hopp, en liten låga som ändå glöder, för att om möjligt, få fyr o stå i ljusan låga.

Nu består allt av att hålla liv i den lågan.
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2011-03-03
Vem fan var det som skulle stega in på Linkans kontor och skita på hans skrivbord om det här gick åt helvete? Jag hoppas du har påbörjat arbetet med din förstoppning så att du kan leverera en rejäl tarmtömning.
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2011-03-03
Bragd-Birger: Kvalserien är kvalserien och ett totalfiasko oavsett poängskörd. Skulle det vara ett litet mindre fiasko bara för att vi åker i kvalserien på rätt många poäng? Knappast. Vi är ju fortfarande sämre än alla andra lag och det är det enda som räknas.

Klarar vi det här så är det "bara" ett rejält fiasko. Åker vi ur, tja, då räcker inte ens "episka mått" långt.
Kommentera