1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581723 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1356942

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2011-03-03
RocknRolf2: Vi pratar ju om graden av misslyckande, inte om huruvida ett lag som slutar sist i tabellen också är sämst.
Kommer du ihåg den där skridskoåkaren i OS? Han som tog sig till final i shorttrack, låg och sladdade men hade sån ofantlig mylla att alla framför honom snubblade varpå han kunde defilera in i mål och vinna guld. Han kunde inte göra ett skit åt sin egna prestation. Paradoxalt nog var det hans egen oförmåga som blev hans bästa vapen till framgång. Hade han legat med där framme hade han förmodligen ramlat också.

Hur bedömer vi ovanstående prestation? Hade han varit handplockad av Linkan, sponsrad av TJ och tränad av Perra - hade dom - och han - gjort ett bra jobb då? Ett mycket bättre än om dom framför honom inte ramlat?

Jaja. Jag tror vi vet vad vi båda menar. Och även om jag anser detta vara den värsta skitsäsongen på mången år, så...är underprestationen hos samtliga inblandade inte i närheten av den nivån som hetsas fram här. Av mig och er andra. Vore det så skulle vi inte fortfarande ha dom chanser vi har, och vi skulle inte ha gjort en på pappret med i fjol jämförbar säsong poängmässigt.
Perspektiv, som sagt.

Edit: Och vad gäller Lander, så...är han bäst för att han kämpar bäst. Det innebär alltså att om Timrå som lag också kämpat bäst av alla lag i serien, så...hade man också kunnat vara bäst? Fast statistiken säger något helt annat?

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2011-03-03
Bragd-Birger: Lander är bäst i Timrå IK oavsett sitt +/-, Timrå kan aldrig vara bäst i ES oavsett sin tabellplacering.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2011-03-03
Bragd-Birger: Jepp, grader i helvetet som sagt. Men helvetet är ändå alltid helvetet och det oavsett hur man tar sig dit.

Hehe jag minns den skridskofinalen, obetalbart! Hade alla andra lag i ES fumlat så till den grad att Timrå kunde vända det här till SM-guld så vore så klart Linkan, TJ och Perra kungar.
Kommentera