1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

583217 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1359661

Sv: Silly Season 11/12

KniveN: Yep läste det där tidigare.

Så våra backar för nästa säsong är alltså i detta läget:

Sebastian Erixon

Elias Granath

Antti Halonen

Marcus Högström

och Mikko Jokela (eller visst lämnar han?)


Dahlroth kanske man skriver kontrakt med också. Någon annan vi borde behålla av kvartetten M.Karlsson, Skogs, Sonntag & Styf (lägger skridskorna på hyllan?) ?


Det känns som att jag nog vill ha en några tyngre nyförvärv nu till backsidan. Den måste bli bättre till nästa säsong. En dedikerad backtränare vore inte fel heller. Minns när Eldebrink tog hand om backarna, då såg det bra ut.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 11/12
dr-nix: Ingen vi borde behålla i den kvartetten. Kolan? Aldrig. Skogs? Stor besvikelse. Sonntag? Medelmåttig allsvensk klass. Styf gillar jag men ska man verkligen göra någonting åt skadeproblemen kan man omöjligt förlänga med en spelare som har snittat 29 (!) matcher de tre senaste grundserierna.

Dessa 4 + Jokela bort borde ge en del utrymme att handla för, även med en lägre budget.
Kommentera

Sv: Silly Season 11/12
En sak som folk glömmer när det gäller silly season är ju att det är omöjligt att förändra halva truppen och förvänta sig att det ska bli bra på en gång. Det tar tid att bygga ett lag. Därför kanske man kan ska ta och tagga ner lite när det gäller förändringarna i truppen och göra förändringarna över fler år istället.

Först måste man fråga sig hur manga spelare som finns tillgängliga på marknaden och andra frågan är hur många av dom är intresserade av att spela for Timrå? (Jag inbillar mig att Timrå hade ett gott rykte for ett par år sedan, men jag gissar att det inte längre är så, med missat slutspel och missade pensionsutbetalningar.)

Allt Silly Season handlar om är "Bang for the Buck" och därför förbryllar vissas åsikter mig. Först tycker jag att det är mystiskt att så få vill se Alex Larsson i Timra nästa säsong. Jag gissar att han inte kostar särskilt mycket och jag tycker att han har gjort en OK första säsong i Elitserien speciellt med tanke på att hans försäsong blev förstörd av skador, om jag inte missminner mig. Wiinanen, som kom från KHL, kostar med största sannolikhet åtminstone dubbelt så mycket och honom vill folk däremot ha kvar (Troligtvis kostar han flera gånger mer). Tycker det känns lite konstigt resonerat. "Bang for the Buck"

Vidare tycker jag att man borde sikta in sig på att försöka ha kvar Granath (Som ryktas vara på väg till Leksand) och Skogs. Lex "man vet vad man har, men inte vad man får". Speciellt inte med andra sorteringens spelare som är tillgängliga for Timrå. Skogs som var landslagsman när han kom borde man kunna förhandla ner lönen på och ge ett ett-årskontrakt till, vilket då skulle ge oss bättre "Bang for the Buck"
Kommentera

Sv: Silly Season 11/12
dr-nix: Dalroth ska så klart ha en plats. Sen bör Kolan och Jokela (som givetvis måste få kontraktet brutet, alternativ finns inte) ersättas med två bra backar. En PP-back och en defensiv klippa.
Kommentera