1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577865 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1417458

Sv: Det är dags att agera
Olle: "Ska man investera i god whisky så ska man alltid gå på single malt, aldrig blended, så man vet vad man får" Skriver du.

Detta måste väl vara årets mest förvirrade inlägg. Skillnaden mellan "single malt" och "blended" är väl att "blended" innebär man blandar olika whiskys så att man alltid får det man vill ha när man köper sin favvo. "Singel malt" är väl mest att du får oblandad whisky från ett specifikt kokeri och vanligtvis en specifik lagring?

Efter mina upplevelser med whiskydrickare och whiskytillverkare har jag förstått att till exempel skottar och många andra mest tjackar "blendet" då den som alltid är "så man vet vad man får". Och dessutom är den vanligtvis lite billigare än "singel malt".

Men det är klart, är du en som investerar i whisky, då kan man kanske förstå ditt resonemang... Men för oss andra som får hålla hårt i slantarna och mer söker vardagliga sidekicks och lite najs lätt eller tung bedövning i jakt på nya smakerövringar i skuggan av TIK:s vardagar och numera allt mer sällsynta fester, erbjuder "blended" faktiskt många spännande alternativ.

Här kommer en höjdare för fattiga TIK:are i jakt på dryckesnirvana.

Ta en Explorer. Tjacka ett par begagnade och hårt tjärade "vita blixten" (Bäst är lagg från ärevördiga I5) häll sedan Explorer försiktigt över belagen och slicka därefter upp den från brättet och neråt.

Riktiga kännare hävdar att en väl uppslickad dryck kan ha spår av både Talisker, Singleton och Port Ellen...

För övrigt har jag fått info från "säkra" källor att Perra & co är på väg hem till typ vargarnas kungarike.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Det är dags att agera
Smokey: "säkra" källor??...Domus trappan??...eller har Domustrappan efter ombyggnation, till ramp till systembolagets entre, blivit förflyttad till ett annat comuniti forum idag??...DÅÅÅ! har jag fått en del intresant info med;)
Kommentera

Sv: Det är dags att agera
Smokey: Perra har ju flirtat med Fbk så det varit rent äckligt så man får hoppas att det burit frukt.
Pavel Blended lät tyvärr långt bort i den där artikeln tyckte jag.
Dessutom såg vi igår att vi skulle behöva en målvakt....

Redigerad kommentar

Kommentera