1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581817 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1455917

Sv: Silly Season 11/12

The Fat Bastard:

Minnet sviker? Boork kom till Brynäs 05/06, ett lag som då hade stjärnor som Johan Holmqvist och Nicklas Bäckström. Han tog laget till två slutspel, innan Bäckström lämnade för NHL.

Då fick Boorken en idé. Han skulle satsa på en rekordstor trupp (32 spelare) för att skapa en konkurrenssituation om platserna. Resultatet? Förstörd ekonomi och Brynäs slutade sist. Boork fick sparken.

Lagom till Kvalserien kom han tillbaka. Brynäs klarade sig kvar och Boork hyllades som en hjälte (trots att det var till stor del hans fel att laget kom sist i serien från första början).

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 11/12
Bad_Brett: Minnet verkar svika dig också.
Boorken kom till Brynäs och tog tag i det mesta inom förening, han fick i stort sett fria händer att styra upp det mesta.
Lyckades mkt bra och historien med den stora truppen och att det försöket skulle ha raserat ekonomin är mest en skröna. Man övergav experimentet relativt snabbt och den stora truppen var ändå sammantaget relativt billig i drift.
I stort gjorde han ett mkt bra jobb med att få föreningen på fötter igen och hans tränarstil passade mkt bra på det material vi hade och i det läge vi befann oss.
Att han sen bidrog till att spela ner oss i KS kan heller inte lastas enbart honom, även om han självfallet också hade ett ansvar.
Att man sen valde att plocka tillbaka honom lagom till KS visar kanske hur mkt man litade på att han var rätt man för jobbet.
Liksom jag tror att han även nu skulle kunna vara rätt man för er i en förmodat stundande kvalserie.
Kommentera

Sv: Silly Season 11/12
Bad_Brett: Boork räddade Brynäs, Boork gjorde stora förändringar som inte funkade direkt, men han fixade kvalserien.
Kommentera