1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581806 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1460766

Sv: Timrå IK - AIK 2012-01-24

liston: Att han håller i och lugnar upp är bra. Det är inte många som har den kylan. Han ligger ju även bakom i stort sett allt vi skapar också. Han är den enda i det här laget som kan lägga en stenhård puck på bladet i fart. Det man kan anmärka på är väl effektiviteten och att han kanske borde avsluta själv mer ofta.

Matchen i sig var mer än ok, åtminstone i de två första perioderna. I tredje såg det ut som att orken tröt. BP i stort sett felfritt igen och med lite flyt i päpä så hade det kunnat blivit ett par mål i den spelformen.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - AIK 2012-01-24
Ambroo: Mycket bra sammanfattat. Den som gnäller på Hedströms insats ikväll har jag väldigt lite förståelse för. Det är, precis som du säger, den spelare som skapar möjligheter åt andra, Hedström åker oftast i öppna ytor och skapar passningsmöjligheter för puckföraren. Jag måste säga att jag tycker Hedström var en av de bästa ikväll.
Vidare så tycker jag också som dig att orken såg ut att tryta i sista akten. Det börjades slarva och i övertid ska vi nog vara glada över att Jockes fina målvaktsspel höll i sig. Jag är mycket nöjd med att Jocke fått hålla nollan i två matcher i rad. Bra för självförtroendet. Jag undrar om inte han fått ett litet annat lugn vartefter det defensiva spelet blivit bättre?!

Extra plus ikväll till nämnda Jocke och Hedström. Därutöver vill jag nog plussa Önerud som sliter, Hallin med sitt uppoffrande spel, faktiskt också Murley som såg betydligt rappare ut än på länge samt i vanlig ordning Hedman (han är riktigt bra). Fanns också många godkända samt några som har svårt att få till det. Granath, Halonen, Bremberg (ibland spelar han så smart att hans medspelare inte förstår tanken).

Vad beträffar Friberg så var det någon som sa att han inte kände sig fullt fräsch men beredd att göra några byten om det skulle behövas.

Helt klart är i alla fall att vi tagit stora kliv framåt de senaste matcherna. Det ser betydligt bättre ut redan nu. Med fler matcher tillsammans i Antes och Tommys regi tror jag att det kan gå, trots allt. Några nyförvärv på det här så.
Kommentera

Sv: Timrå IK - AIK 2012-01-24

Småmysigt! Verkar som att Tommy (och Ante) redan fått viss utdelning för sina idéer. Förhoppningsvis börjar man jobba på offensiv och PP snart.

Ett synnerligen viktigt trendbrott. Även om det stumnade i tredje så tog Timrå för första gången den riktiga kampen mot AIK, och mötte dom så som man ska möta dom. Med en vassare offensiv (eller återfunnen sniper-know-how hos exempelvis Pärssinen) hade det blivit tre pinnar istället för två.

Fantastiskt också att Önerud gått från en energignuggande ytterforward i HV till den mest offensive centern i Timrå. Även om det säger mer än man skulle vilja om vår centeruppsättning är det jävligt kul att se. En mycket bra värvning.

Kul också att såväl Murran som Brempan jobbade på. Tycker att det är en klok coachning att lira dom ihop. Vi kan tycka vad vi vill om the Murr, men så länge han är i laget ska han spelas i en offensiv formation. Att spela honom i tredje är menlöst, då är det bättre att bänka.

Två raka nollor för Lundström! Dags att gå ut i tidningen och jinxa sig själv nu, så som han gjorde efter sin förra fina svit? Förhoppningsvis inte. Men det är skönt att se att han kan göra bra räddningar när det behövs, även om han har ett betydligt bättre försvar framför sig nu. Kämpa på!

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Timrå IK - AIK 2012-01-24
Ambroo: Jag hoppas att Nubben förlänger med Önerud när vi klarat kontraktet.
Jag gillar hans inställning o attityd...man kan tro att han är född Röd o Vit!
Kommentera